Igiena orală a copilului dumneavoastră

Este vorba de doar patru minute în fiecare zi, însă cele 2 minute în care copilul dumneavoastră îşi periază dinţii în fiecare dimineaţă şi seară reprezintă unele dintre cele mai importante aspecte legate de prevenţie, pe care le puteţi transmite copilului.


La început, va trebui să fiţi foarte implicaţi în îngrijirea orală a copilului. A învăţa să îşi perieze dinţii şi să folosească aţa dentară va face parte din drumul spre independenţă pe măsură ce creşte. Asiguraţi-vă că foloseşte instrumentele şi tehnicile corecte pentru a putea zâmbi nestingherit toată viaţa.


Până în jurul vârstei de şase ani, va trebui să aveţi un rol foarte important în obiceiurile legate de periajul dentar al copilului dumneavoastră.



Pentru rezultate optime, începeţi chiar de la apariţia primului dinte. Nu este niciodată prea devreme pentru a începe să vă ocupaţi de sănătatea cavităţii orale a copilului dumneavoastră. Chiar şi înainte de apariţia dinţilor, puteţi curăţa gingiile cu o bucată de ţesătură moale, umedă. Faceţi acest lucru după fiecare alăptare. Imediat ce apar primii dinţi de lapte, puteţi începe să periaţi dinţii de două ori pe zi folosind o periuţă cu peri moi pentru copii.


La un moment dat, copilul dumneavoastră va simţi probabil nevoia să se implice şi poate chiar va muşca periuţa. Încurajaţi copilul să ţină, să o folosească pentru a se obişnui cu ea şi a nu se simţi intimidat de periaj. Cu toate acestea, trebuie să fiţi atenţi să nu lăsaţi copilul să se plimbe prin casă cu periuţa în gură.

De la ce varsta incepem sa spalam copiii pe dinti?
Testeaza-ti cunostintele
intr-un test de 5 minute.