Probleme frecvente - Suptul degetului

Mulţi copii îşi sug degetul, ceea ce poate cauza orientarea dinţilor în creştere spre partea anterioară a cavităţii orale şi astfel poate deveni o problemă. Dacă doriţi să determinaţi copilul să renunţe la suptul degetului, iată câteva idei practice

supt degetul


Pe unii copii, suptul degetului îi linişteşte. Cu toate acestea, suptul degetului poate exercita presiune asupra dinţilor micuţilor şi împinge creşterea acestora spre partea anterioară a cavităţii orale, consecinţa fiind necesitatea de a purta aparat ortodontic sau extracţia dentară. De aceea, dacă este posibil, cel mai bine este să se evite suptul degetului. Însă, aşa cum ştiu numeroşi părinţi, renunţarea la acest obicei nu este câtuşi de puţin simplă.




In cazul în care copiii îşi sug degetul şi vreţi să renunţe la obicei, încercaţi să discutaţi cu ei despre acest lucru. Încercaţi să creaţi împreună un plan pentru a renunţa. Cel mai sigur, şi ei vor simţi că trebuie să încerce. Ulterior, atrageţi-le atenţia ori de câte ori observaţi că îşi sug din nou degetul — adesea este un gest inconştient.
Iată câteva idei care ar putea fi utile...


Realizaţi un grafic săptămânal unde să lipiţi un abţibild pentru fiecare zi în care reuşesc să nu îşi mai sugă degetul. După ce adună suficiente abţibilduri, recompensaţi-i.


Împărtăşiţi-i medicului dentist îngrijorarea dumneavoastră cu ocazia următorului control şi cereţi-i acestuia să îi explice faptul că dacă va continua cu suptul degetului va ajunge să poarte un aparat ortodontic. Ar putea avea un impact mai profund dacă medicul dentist este cel care emite acest avertisment!



De la ce varsta incepem sa spalam copiii pe dinti?
Testeaza-ti cunostintele
intr-un test de 5 minute.