Rubeola si sarcina

Rubeola si sarcina

Rubeola si sarcina

Rubeola in sarcina nu este o veste buna. La femeia gravida neimunizata, o rubeola care survine in primele patru luni ale sarcinii poate sta la originea malformatiilor congenitale sau a unei fetopatii evolutive.

despre rubeola in sarcina, veti citi

Cum afecteaza rubeola sarcina
Ce se poate face in cazul rubeolei in sarcina
Testul rubeolei in sarcina
Alti factori de risc in timpul sarcinii

Cum afecteaza rubeola sarcina

Rubeola in sarcina nu este o veste buna. Aceasta poate duce la infectia organelor deja formate, infectie difuza si masiva care persista si dupa nastere. Daca fetopatia poate regresa, nu tot asa stau lucrurile cu malformatiile care, din nefericire, sunt definitive. Fatul este contaminat prin intermediul trofoblastului, apoi al placentei.

Malformatiile privesc ochii (cataracta, microftlamie), sistemul auditiv (surditate), sistemul cardiorespirator (persisitenta a canalului arterial, stenoza pulmonara) sau sistemul nervos (microcefalie, intarziere mintala). Aceste anomalii nu sunt decelate intotdeauna la nastere si pot deci sa se manifeste dupa nastere, ceea ce justifica o supraveghere in timpul primilor ani de viata. Rubeola evolutiva antreneaza o intarziere a cresterii intrauterine, cu greutate mica la nastere si dificultati de dezvoltare ulterioara, sau o atingere poliviscerala. Cititi neaparat: Cauzele malformatiilor fetale

O rubeola diagnosticata in primul trimestru de sarcina permite sa se aiba in vedere un avort terapeutic daca lucrul acesta e pus in evidenta, realizand o punctie de sange fetal. Cercetarea infectiei cu virusul rubeolei, prin reactie serologica, trebuie sa fie efectuata la toate femeile gravide neimunizate. Testarea se face lunar in primele patru luni de sarcina. In plus, femeia gravida trebuie sa evite orice contact cu persoanele cotagioase - in particular cu copiii.

Ce se poate face in cazul rubeolei in sarcina?

Se poate practica o imunizare pasiva (injectarea intra-musculara de imunoglobuline) la femeia gravida neimunizata care a fost in contact cu o persoana atinsa de rubeola; totusi, aceasta imunizare nu este eficace decat daca ea este practica in primele 48 de ore care urmeaza contactului.

Testul rubeolei in sarcina

Medicii recomanda efectuarea testului rubeolei in cazul tuturor femeilor aflate la prima sarcina, astfel incat riscul aparitiei unor conditii medicale severe, malformatii congenitale sau chiar moartea fatului sa poate fi evitate. Pentru realizarea testului rubeolei in sarcina este necesara prelevarea unei mostre de sange, care va fi analizata in vederea stabilirii numarului anticorpilor antirubeola in organismul pacientei.

Daca rezultatele testului releva faptul ca numarul anticorpilor de acest tip este mai mic decat media normala, sau chiar ca acestia nu exista, iar pacienta nu a ramas inca insarcinata medicul specialist va dispune efectuarea unui vaccin pentru rubeola. Pentru a permite anticorpilor sa se formeze este recomandat sa asteptati o perioada de 2 pana la 3 luni pana sa incercati din nou sa aveti un copil.

Despre alti factori de risc in timpul sarcinii, cititi si:

Informatia conteaza

 1. Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
 2. Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum.

autor: desprecopii.com, Toate drepturile rezervate (c) 2011

 Mai cititi despre sarcina

Dezvoltarea Sarcinii

Sarcina: frumusete, trup, sex

Complicatii ale sarcinii

Cazuri speciale in sarcina

Teste in sarcina 

Alegerea unui nume de copil

Evalueaza acest articol
 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)
Sarcina pe saptamani
01 » 02 » 03 » 04 » 05 »
06 » 07 » 08 » 09 » 10 »
11 » 12 » 13 » 14 » 15 »
16 » 17 » 18 » 19 » 20 »
21 » 22 » 23 » 24 » 25 »
26 » 27 » 28 » 29 » 30 »
31 » 32 » 33 » 34 » 35 »
36 » 37 » 38 » 39 » 40 »
Mai cititi
forumuri specializate Forumuri specializate
 • Forumul Odisea Sarcinii
  Odiseea sarcinii in 40 de saptamani

  Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

 • Nasterea unei Stele
  Nasterea unei Stele

  Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

 • Clinica DC
  Clinica DC

  Forumul de probleme medicale unde medicii ne raspund. Medici, spitale, evaluari.5 comentarii din 7
Trimis de carmen

Am facut o serie de analize inainte de a ramane insarcinata si mi-a iesit rubeolos lgM negativ si rubeolos lgG pozitiv(136.2).Am urmat un tratament (doxiciclina)prescris de medicul ginecolog si nu stiu daca la terminarea acestuia este nevoie sa repet analiza .Va rog sa-mi spuneti daca exista riscul de a avea in continure rubeola.Trebuie sa repet analiza?

Trimis de melinda

oare si oreionul are aceleasi efecte asupra fatului? sunt insarcinata in 4 luni.Am facut oreion cu temperatura.

Trimis de ispas ana-maria

imi doresc foarte mult sa raman insarcinata, dar vreau sa fac tot ce se poate inainte ptr a micsora riscurile ca sarcina dorita sa fie "anormala". si de aceea ma adresez voua. nu sunt vaccinata anti-rubeola, si m-ar interesa unde se poate face aceasta vaccinare si care este perioada dupa ce fac acest vaccin, in care nu trebuie sa raman insarcinata. multumesc sincer.

Trimis de DanaN

Buna ziua, am facut de curand analize serologice pentru a afla daca pot ramane insarcinata. Inca nu am primit toate rezultatele. Am primit insa rezultatul pentru Anti virus rubeolos IgG pozitiv (56.1) {limite normale: negativ <10UI/ml). Va rog sa-mi spuneti ce implicatii poate avea acest rezultat in cazul in care raman(sau am ramas) insarcinata in aceasta perioada. Va multumesc!

Trimis de Doinita

Ma bucura faptul ca am gasit deschis acest subiect . Sunt insarcinata in 19 saptamani si am avut contact cu o persoana infectata cu rubeola . Ceea ce ma intereseaza acum in mod deosebit este in cat timp de la infectie apar in sange anticorpii IgM ? Dca am mai avut rubeola o reinfectie poate afecta fatul ? Va multumesc !

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

Inchide

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.