Anii Andreelor - Zana cu zambet dulce din ecran

Anii Andreelor - Zana cu zambet dulce din ecran

Anii Andreelor - Zana cu zambet dulce din ecran

  • De cand s-au inventat televiziunile private, spatiul public, petrecerile mondene, titlurile ziarelor de scandal le sunt dedicate aproape in exclusivitate. Este epoca Andreelor. Sunt multe si foarte vizibile. Andreea Esca, Andreea Berecleanu si Andreea Marin domina micile ecrane, doua la stiri, cealalta in prime-time. De unde stam comod in fotolii, le masuram fiecare cuvant si fiecare gest. Uneori ne plac, alteori ne calca pe nervi. Uneori ne fac sa plangem, alteori ne bucura.

Judecam orice greseala, orice intonatie nelalocul ei. Decolteul uneia, grimasa celeilalte, rasul parca prefacut, gesturile prea studiate, machiajul excesiv sau o rochie nefericita. SuperEva va ofera astazi, de ziua Andreelor, cateva raspunsuri din partea uneia dintre cele mai celebre romance care poarta acest nume: Andreea Marin Banica.

Traiesc cel mai frumos an din viata mea

Atunci cand mi s-a oferit ocazia de a-i lua un interviu Andreei Marin, am incercat sa las deoparte toate prejudecatile de gospodina cumsecade, putin invidioasa pe succesul ei, putin conditionata de perpetua bombardare cu stiri despre ce a mai facut si ce nu a mai facut zana. Primele cuvinte pe care le asociez cu Andreea Marin sunt: Surprizele si Kilimanjaro.

Ma asteptam sa o gasesc asa cum mi se spusese ca e: usor snoaba, tafnoasa, cu un vocabular cumplit, nervoasa, distanta, privind de sus la muritorii de rand. Am petrecut impreuna cateva zile in care am avut sansa de a-mi autocontrazice asteptarile negative. Nu, Andreea Marin nu vorbeste urat si nici nu am vazut-o enervandu-se nici cand ceilalti nu se concentrau sau ramaneau in urma la repetitii, nu, nu bate din picior, nu, rasul ei nu este fals si credeti-ma pe cuvant, e o prezenta cat se poate de placuta. La sfarsitul a doua repetitii obositoare pentru Eurovision-ul copiilor, pe care il va prezenta sambata seara, ne-am asezat pe o scena goala si am stat de vorba. Ii spusesem ca scriu pentru SuperEva si pentru Desprecopii, doua site-uri pentru doamnele mamici. Asa ca pentru cateva minute, Andreea Marin a incercat sa uite ca este star tv si sa-mi vorbeasca despre cine este ea, femeia aceasta la fel de frumoasa in realitate ca si pe micul ecran.

Cum e sa fii perfecta?

Nu e cazul meu, n-am intrat in pielea unui personaj perfect macar, d-aramite gandindu-ma la realitate sunt departe de asta, dar sunt perfectionista. Asta as putea sa iti spun cum e: sa-ti doresti ca totul sa iasa asa cum ai gandit, sa fii atat de incapatanata incat sa-ti doresti sa-i faci si pe ceilalti, cu toata forta ta, sa-i faci sa se tina de litera legii, legea scrisa pe hartie atunci cand gandesti de un proiect. Sa visezi pana departe, sa nu iti fie teama de asta, sa te incapatanezi sa spui se poate, cand toti ceilalti in jurul tau spun ca nu se poate si sa deschizi usi pe care altii nu au avut taria sa le deschida. Cred ca asta inseamna sa fii perfectionist. E adevarat, te costa nopti nedormite, un stress care te poate slabi, altadata te poate ingrasa pentru ca gandindu-te la un proiect mare pentru tine, pentru evolutia ta, mananci mult si stai mult la birou, insa sunt lucruri care trec. Un kilogram se mai pune, se mai da jos si un lucru bine facut, temeinic, pus in practica, te bucura pentru o viata. Si asta conteaza.

Cum e sa stii ca esti un model pentru atatea fete si tinere femei?

Inseamna o responsabilitate foarte mare. Stii ca altii te urmeaza, nu ai voie sa gresesti,  nu ai voie sa le oferi un exemplu prost ci unul demn de urmat, in al doilea rand e presiunea varstei pentru ca nu am atatia ani cat sa merit cinstea asta, sa fiu un model pentru altii, am 32 de ani si desi am facut mult mai multe in aceste trei decenii fata de altii la aceeasi varsta, nu am intelepciunea necesara pentru a fi un model. Ma straduiesc sa fac fata, uneori reusesc, alteori mi se intampla sa gresesc. Am aceasta calitate de a recunoaste cand gresesc si de a-i asculta pe cei mai inteligenti decat mine.

E vreo persoana pe care o admiri?

Sigur, sunt mai multe. Am invatat insa ce e bun de la diversi oameni din jurul meu, de la cei despre care am citit si nu mai sunt in viata, nu i-am intalnit, nu am avut aceasta sansa. Daca vorbim de oameni care mi-au dat o sansa si cu care am stat fata in fata, unul dintre ei este Cristian Topescu. De la el am invatat cu mult inainte de a sti ca voi lucra vreodata in televiziune ce inseamna sa fii bine documentat. Simteam asta in fiecare transmisiune in care el comenta de pilda un meci de fotbal. Te vei intreba ce mare documentare iti trebuie atunci cand esti comentatorul unui meci de fotbal. Ei bine nu fotbalul ma atragea ci comentariul din jurul meciului. Daca meciul avea loc intr-un mare oras al lumii, inainte sa intre in paine Cristian Topescu nu facea decat sa vorbeasca despre istoria acelui loc, despre ce poti vizita de vei trece vreodata prin acea capitala, o multime de lucruri pe care le invatai pur si simplu fiind hotarat sa privesti un meci, e mare lucru.

Despre cine ai putea sa spui tu ca este SuperEva?

Am intalnit o SuperEva dar nu este o persoana cunoscuta.

Este o femeie care traieste in anonimat. Nu cunosc in imediata mea vecinatate o femeie pe care sa o pot numi SuperEva insa acest om despre care iti spun a stiut sa duca pe umerii sai o povara foarte grea: povara pierderii omului iubit, a ramas cu 3 copii si cu nimic in jur pe care sa se sprijine.

A mers mai departe, a privit in jurul sau, i-a sustinut, acestia au facut studii universitare, acum sunt oameni grei, sa spun asa, a trecut prin multe impasuri in privinta sanatatii.

SuperEva mea e un om care nu s-a dat batut desi alte femei ar fi clacat. Am cunoscut-o pur si simplu intervievand-o. E doar un exemplu.

Sunt zeci de astfel de femei pe care nu le cunoastem, pentru ca nu apar la TV sau pentru ca nu se scrie despre ele decat intamplator intr-un articol de ziar sau poate ca un reporter de televiziune le afla la un moment dat povestea si o scoate la lumina pret de cateva minute pe micul ecran. Insa avem ce invata de la astfel de oameni, eroii necunoscuti, cei din jurul nostru.

Cum e sa stii ca aduci atata bucurie oamenilor, in fiecare saptamana?

Te face sa simti ca lasi ceva in urma si pana la urma, in fata atator oameni care stau doar in fata televizorului si rece, emit o parere critica dar nu constructiva in acelasi timp ci pur si simplu critica, fara sa faca ei insisi nimic, ramai indiferent. Te lasa rece rautatile din jurul tau. Pentru ca stii ca in urma ta sunt vieti salvate, sunt sanse date unor copii cu stralucire de geniu, sunt familii aflate la limita care au depasit impasul pentru ca echipa ta exista si cred ca nimic nu e mai important decat asta. Simti ca ai un rost, ca nu ai facut degeaba umbra pamantului.

Esti fericita, Andreea?

Da, acum traiesc cel mai frumos an din viata mea, trebuie sa recunosc. Primul an de casatorie cu Stefan. Si asta se intampla dupa 10 ani in care nu am mai iubit si nici nu am mai crezut  ca voi mai intalni asa o dragoste. Ii multumesc lui Dumnezeu si fac tot ce pot sa nu ascult ce e in stanga, ce e in dreapta ci sa ma daruiesc cu totul omului care imi aduce o asemenea bucurie.

S-au facut multe speculatii despre faptul ca ai ramas insarcinata, ai pierdut o sarcina, iarasi faci un FIV...

Da, am ramas de vreo 8 ori insarcinata anul asta, sunt mama eroina... am facut si vreo 3-4 fertilizari in vitro si cine stie ce-oi mai afla maine daca deschid ziarul la prima ora a diminetii... Nu, realitatea este ca sunt un om normal. Am avut o problema de sanatate, am avut o sarcina si am pierdut-o din pricina acestei probleme de sanatate. Nu a fost un moment usor tocmai de aceasta in continuare a trebuit sa vad periodic medicul si sa fiu sigura ca lucrurile s-au restabilit. Astazi sunt perfect sanatoasa si putem, oricand va vrea Dumnezeu, sa devenim parinti. Si abia asteptam sa va dam vestea asta...

Interviu realizat de: Andreea Demirgian, Redactor SuperEva si Desprecopii.com - in exclusivitate
Noiembrie 2006 (c) Toate Drepturile Rezervate

 Forum recomandat

 Zona Artelor: Carti, filme, televiziune ... si alte genuri de arta.
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 3 comentarii

  1. Yelena Shtefan
    Yelena Shtefantrimis la 1/1/2007

    Articolul care la-ti atasat despre Andrea Marin m-ia placut foarte mult la fel ca si de Andrea este o persoana de luat exemplu. Nu e timpul de invidia - invata sa feii si tu cineva

    Raspunde la acest comentariu
  2. V
    Vtrimis la 30/11/2006

    Le-ati uitat pe Andreea Balan si Andreea Banica:))) intentionat sau nu? Sunt mai putin reprezentative?

    Raspunde la acest comentariu
  3. Bibyrox
    Bibyroxtrimis la 30/11/2006

    Super! Mie imi place f.mult de ea si nu mi se pare deloc falsa. Ii doresc din suflet sa devina mamica cat mai curand!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII