Despre fidelitate după ce apare bebelușul în familie: dacă tatăl își înșală partenera, bebe simte

Despre fidelitate dupa ce apare bebelusul in familie: daca dacă tatăl își înșală partenera bebe simte

Despre fidelitate după ce apare bebelușul în familie: dacă tatăl își înșală partenera, bebe simte

În timpul sarcinii, corpul femeii suferă transformări majore, iar nivelul anumitor hormoni crește. În plus, tânăra femeie are de luptat cu un adevărat uragan de sentimente, emoții, angoase, temeri și zbuciumări. Dar iată și niște vești bune: un studiu canadian dezvăluie faptul că și bărbații suferă schimbări hormonale în perioada în care partenerele lor sunt însărcinate.

Bărbatului care trăiește alături de o femeie gravidă îi scade nivelul de testosteron, hormon masculin asociat cu agresivitatea, și îi crește nivelul de prolactină, un hormon asociat cu comportamentele de îngrijire... Ceea ce este interesant de știut este că dacă tatăl își înșală partenera, bebelușul simte.

veti citi
Sanatatea bebelusului nou-nascut depinde de armonia hormonala a parintilor
Daca taticul nu a fost cuminte, copilul simte
Despre viata de cuplu, dupa ce apare un copil

Sanatatea bebelusului nou-nascut depinde de armonia hormonala a parintilor

Este cunoscut faptul ca, in timpul sarcinii, corpul femeii sufera transformari si ca nivelul anumitor hormoni creste. Dar un studiu canadian dezvaluie faptul ca si barbatii sufera anumite schimbari hormonale in perioada in care partenerele lor sunt insarcinate.

Barbatului care traieste alaturi de o femeie gravida ii scade nivelul de testosteron, hormon masculin producator de agresivitate, si ii creste nivelul de prolactin, hormon feminin al „fidelitatii", care il tine pe barbat mai aproape de sotie, ii inhiba gandurile extraconjugale si il apropie mai mult de bebelusi.

„Stim in urma studiilor pe animale ca aceste schimbari apar la masculii soareci care devin mai sensibili cu progeniturile lor", declara o profesoara de psihologie din Canada. „Dar este pentru prima data cand un studiu releva aceleasi schimbari hormonale si la om", continua cercetatoarea.

In timp ce nivelul de testosteron ii conduce pe barbati la o competitie pentru femei si expansiune teritoriala, studiul spune ca scaderea nivelului acestui hormon ii face pe barbati sa petreaca mai mult timp alaturi de sotiile lor insarcinate, fata de care sunt mai sensibili.

Cercetatorii canadieni au descoperit acest hormon „feminin", prolactinul, care se dezvolta la barbati numai atunci cand se apropie momentul in care partenera trebuie sa nasca si persista o anumita perioada dupa nastere.

 Cititi:  9 luni fara sex? 

Si totusi...

Dar - avertizeaza cercetatorii - cantitatea de prolactin secretata la barbati dupa ce partenera a nascut depinde si de atentia pe care mamicile le-o acorda noilor nascuti dupa nastere. La barbati, nivelul prolactinei creste prin urmare cand femeia este intre 5 si 9 luni de sarcina.

 Cititi: Cum puteti sa O ajutati in timpul sarcinii - cateva sfaturi pentru taticii insarcinati

Barbatii secreta hormonul fidelitatii doar cand partenera este insarcinata

Studiul spune ca datorita secretarii acestui hormon, plus a inca doi - cortisol si estradiol - barbatii devin mai sensibili fata de bebelusii lor si mai fideli fata de partenere. De asemenea, sanatatea copilului va depinde in mod cert de relatia pe care au avut-o parintii lui inainte de nasterea sa.

Daca taticul nu a fost cuminte, copilul simte

Daca taticul nu a fost cuminte copilul simte. „Cat din atitudinea mamicilor si taticilor fata de bebelusi este instinct si cat este influenta hormonala este greu de spus", declara unul dintre cercetatori, care sustine ca schimbarile hormonale afecteaza cu siguranta comportamentul ambilor parinti. In orice caz, mai noteaza acesta, aceasta sincronizare hormonala apare numai la cuplurile care traiesc impreuna, anumite cercetari facute pe femei care traiesc impreuna arata ca acestea ajung sa aiba cicluri menstruale sincronizate.

Sa-l ajutam pe tatic sa se concentreze

Cortisolul este, in general, un hormon care ii ajuta pe oameni in conditii de stres. Acesta creste de asemenea la barbat atunci cand partenerea sa este insarcinata. Si pentru ca nou-nascutilor le trebuie mult timp sa se adapteze, taticii ar trebui sa le stea aproape. In acest fel, prin sincronizare, nivelul de cortisol ar putea creste si la copil.

Comunicarea feromonala, asa cum se stie deja, este fenomenul prin care feromonii secretati in timpul menstruatiei sau in timpul sarcinii - detectati cu ajutorul mirosului - atrag armonizarea celorlalti hormoni. Partea buna este ca aceasta crestere de hormoni din timpul sarcinii si imediat dupa nu este limitata strict la parintii naturali. Studiul spune ca si parintii adoptivi se pot sincroniza hormonal.

 Cititi: Când tatal este gelos pe noul nascut

Morala...

Acest studiu poate provoca schimbari in politica sociala, de vreme ce el dezvaluie faptul ca hormonul apare numai atunci cand partenerii locuiesc impreuna. S-ar putea ca judecatorii sa nu mai pronunte divorturi in preajma nasterilor, iar amantele sa fie mai aspru judecate.

Pe viitor, pentru sanatatea copiilor, mamicile vor trebui sa-si tina aproape partenerul de viata atunci cand se apropie momentul nasterii, iar daca nu reusesc, sa ii injecteze cu hormonul prolactin.

Asteptam gandurile taticilor despre Meseria de Tatic la acest topic >>.

Despre viata de cuplu, dupa ce apare un copil

Viata sexuala dupa operatia de cezariana - cat de curand va reveni la normal? Iata sfatul medicului

Ce faci cand ea (mămica) preferă somnul in locul sexului?

Nasterea copilului meu a ruinat viata mea sexuala printre altele - confesiunile unei mamici

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 3 comentarii

  1. danis
    danistrimis la 12/7/2004

    este interesant, nu intrutotul surpinzator, dar cred ca subiectul este tratat un pic superficial, oricum, merita dezvoltare si detalii. sunt de discutat si alte aspecte despre subiect, a caror problema nu se pune in Canada, dar se pune in Romania.

    Raspunde la acest comentariu
  2. Costin
    Costintrimis la 20/6/2003

    Mi se pare un lucru extrem de interesant si important.

    Raspunde la acest comentariu
  3. Roxana
    Roxanatrimis la 6/3/2003

    Articolul este f bun, am numai o singura intrebare prolactinul se poate doar injecta, pe cale orala nu se poate administra??

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII