Dieta pentru fertilitate: o alimentație specială afectează ovulația unei femei și poate face diferența

Dieta pentru fertilitate: o alimentatie speciala afecteaza ovulatia unei femei si poate face diferenta

Dieta pentru fertilitate: o alimentație specială afectează ovulația unei femei și poate face diferența

Dieta pentru fertilitate a fost gandită de nutritionisti pentru a ajuta femeile să rămână gravide. Iata ce alimente cresc sansele de a ramane insarcinata si care alimente trebuie evitate.  Iar vestea buna este ca aceasta dieta te poate ajuta sa pierzi si din greutate.

→ Iată cum o alimentatie specială afectează ovulația unei femei si ii măreste șansele de a rămane insărcinată.

- veti citi:
Dieta fertilității a fost gandită de nutritioniști pentru a ajuta femeile să rămână gravide
Dieta pentru fertilitate
Iată elementele de bază ale dietei pentru fertilitate
Acidul folic face diferența
Dieta fertilitatii are si alte avantaje
Alimentatia dinainte de sarcină: cum afectează sănătatea viitorului bebeluș
Despre stimularea fertilitatii, mai cititi

Dieta fertilității a fost gandită de nutritioniști pentru a ajuta femeile să rămână gravide.

Dieta fertilității a fost gandita de nutritionisti americani pentru a ajuta femeile să rămână gravide. Iar vestea buna si suplimentara este ca aceasta dieta va poate ajuta sa pierdeți din greutate,
Planul de alimentatie in aceasta dieta a fost apreciat de nutrinistii americani, avand locul al 11-lea intre planurile de nutritie in SUA.

Dieta fertilitatii este un plan special de alimentatie

In fiecare an, publicatiile din SUA publica un top al dietelor. Multe dintre aceste diete se concentrează pe scăderea în greutate, sănătatea inimii sau o viața generală sănătoasă.  Dar un plan de alimentatie are un scop mult mai specific decat:  Dieta fertiltitatii a fost creata pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate.

Dieta pentru fertilitate

Dieta fertiltitatii nu este nouă; de fapt, se bazează pe un studiu de lungă durată alcătuit din aproape 18.000 de femei care a inceput in 2000. După mai bine de ani, după ce au publicat rezultatele în jurnalul American de Obstetrică și Ginecologie, doi dintre coautorii studiului și-au strâns constatările, le-au tradus în termeni de consum și a publicat o carte - Dieta privind fertilitatea: Studiu inovator ce dezvaluie modalitatile naturale de crestere a ovulatiei si imbunatatirea sansei de a ramane insarcinata,

Dieta privind fertilitatea a fost publicata acum mai bine de 10 ani, iar co-autorul Jorge Chavarro, profesor asociat de nutriție și epidemiologie la Harvard spune ca acest plan alimentar este sănătos pentru fiecare femeie - fie că încearcă să rămână gravidă, fie că nu.

dieta fertilitatii

Iată elementele de bază ale dietei pentru fertilitate

Ce alimente pot imbunătăti fertilitatea unei femei

În anii 1990, dr. Chavarro și colegii săi știau deja că kilogramele in plus ale unei femei ar putea reduce șansele femeii de a rămâne însărcinată. Dar, au vrut să se asigure ca nutriția joaca un rol suplimentar în fertilitate, independent de greutatea corporală. Astfel, au urmat aproape 18.000 de femei timp de opt ani, urmărind cine a rămas însărcinată și cât de des au mâncat și au băut anumite alimente, băuturi sau au luat suplimente alimentare.

"Ceea ce am descoperit este că, cu câteva excepții, aceleași lucruri pe care le-ați recomanda pentru prevenirea bolilor cardiovasculare sau pentru longevitatea generală sau pentru o alimentație sănătoasă generală se suprapun foarte mult cu ceea ce am recomanda pentru a preveni factorii de risc pentru infertilitate" , Spune Chavarro.

În mod specific, dieta privind fertilitatea sugerează că

- consumul unei alimentații bogate în grăsimi sănătoase,

- cereale integrale

- proteine ​​pe bază de plante

toate aceste trei categorii ajuta la îmbunătățirea produecrii de ovule sanatoare ale unei femei. In plus aceasta dieta stimuleaza ovulatia, si o menstruatie regulata - factori de baza pentru a ramane insarcinata. Aceste alimente contribuie de asemeni la reglarea nivelului de glucoză și insulină din sânge, care joacă un rol și în ovulație.

Ce alimentatie influentează negativ producerea de ovule sanatoase si implicit impiedică conceperea unui copil

Pe de altă parte, consumarea multor grăsimi saturate, a carbohidraților rafinați, a sucurilor zaharoase și a cărnii roșii a fost legată de diminuarea aprovizionării cu ouă și de dificultatea conceperii, potrivit cărții.

Acidul folic face diferența

O diferență între dieta de fertilitate și o alimentatie sanatoasa este cantitatea recomandată de acid folic. Dr. Chavarro spune că cercetarea sa inițială a găsit - și cercetările ulterioare au susținut ideea - că dozele mari de acid folic sunt asociate cu o probabilitate mai mare de sarcini sănătoase.

"Acidul folic este un factor foarte important în prevenirea infertilității, la niveluri chiar mai ridicate decât cele recomandate pentru prevenirea malformațiilor congenitale", spune dr. Chavarro. Frunzele verzi, fructele și nucile sunt bogate în acid folic (forma acidului folic care apare în mod natural în alimente) și luarea unui multivitamin cu 400 micrograme de acid folic poate, de asemenea, să vă asigure obținerea unor niveluri adecvate.

Urmând această dietă nu există nici o garanție că o femeie va rămâne gravidă, spune dr. Chavarro. (Și el subliniază că nu este conceput pentru a aborda problemele legate de fertilitatea masculină.) Dar cercetările arată că acești pași pot fi de ajutor, chiar și în cazul unor afecțiuni cum ar fi sindromul ovarului polichistic, fibromul uterin sau polipul sau endometrioza.

Citeste detalii Acidul folic: importanta si rol inainte de conceptia copilului

Se pot consuma lactate?

Dar, ce facem cu lactatele? Există un element al dietei de fertilitate care este inca in dezbatere. In cercetarea inițială a Dr. Chavarro a constatat că femeile care au consumat lapte, brânză și iaurt bogat în grăsimi au fost mai predispuse să conceapă în mod natural decât cei care au consumat lapte degresat și cu conținut scăzut de grăsimi.

"Acest lucru este contradictoriu cu ceea ce ați recomanda pentru ceva de genul sănătății cardiovasculare", subliniază el. Autorii studiului nu au fost siguri de ce ar putea fi cazul, dar au suspectat ca aceasta se poate datorita faptului ca este cunoscut faptul ca lactatele bogate in grasimi stimuleaza producerea unui hormon numit factor de crestere asemanator insulinei (cunoscut si ca IGF-1) care pot fi legate de ovulație și fertilitate.

Dar studiile de atunci au fost contradictorii sau neconcludente; unii nu au găsit nici o relație între lapte (bogat în grăsimi sau cu conținut scăzut de grăsimi) și fertilitate, în timp ce alții au descoperit că laptele cu conținut ridicat de grăsimi este de fapt legat de rezultatele mai slabe ale sarcinii.

"Din toate constatările publicate în cartea noastră, aceasta este cea mai puțin consistentă în literatură de-a lungul anilor", spune dr. Chavarro. "În carte suntem foarte precaut să prezentăm această constatare și cred că de atunci vom adăuga un plus de prudență în plus față de asta. S-ar putea dovedi că am greșit acest lucru. "

Dieta fertilitătii are si alte avantaje

Odată cu favorizarea concepției, dieta fertiltitatii vine si cu alte avantaje. Urmand aceasta dieta, veti pierde cateva kilograme.

De asemenea, nu este nici o dietă deosebit de dificil de aderat la nici una. (SUA News a clasat pe locul al cincilea pentru cele mai ușoare diete care urmau să urmeze în 2019.) "Nu există nici o nișă sau ingrediente exotice de luptat", afirmă statele de revizuire, iar majoritatea restaurantelor vor oferi cel puțin câteva opțiuni care să corespundă criteriilor generale ale dietei . Totusi, modificarile alimentare vor lua ceva planuri si obisnuit, cu atentia acordata faptelor nutritionale imprimate pe etichetele produselor alimentare. Citeste si Stil de viata pentru o sarcina sanatoasa: de la conceptie pana la nastere

Dacă încercați să rămâneți gravidă, urmați dieta fertilitătii

Dacă încercați să rămâneți gravidă, uramand dieta fertilitatii va veti îmbunătăți șansele, spune dr. Chavarro.

Dar el subliniaza faptul ca nutritia, si implicit aceasta dieta -  nu poate rezolva toate cauzele infertilitatii, a problemelor genetice, a tuburilor falopiene blocate, a infectiilor sau a problemelor cu sperma partenerului.

Dacă ați încercat mai mult de un an pentru a rămâne gravidă fără succes (sau pentru mai mult de șase luni dacă aveți peste 35 de ani), discutați cu medicul despre eventualele măsuri care ar putea fi necesare. Citeste pe larg Infertilitatea la femei: cauzele cele mai comune

 Multe femei nu iau in calcul la modul cel mai serios consecintele maternitatii tarzii - citeste despre sarcina la diverse varste aici: 

Sarcina intre 40-50 de ani - Sarcina intre 40-50 de ani: riscuri dar si vesti bune

Sarcina intre 30-40 de ani: deceniul de aur al maternitati

Sarcina intre 20-30 de ani

Alimentația dinainte de sarcină: cum afectează sănătatea viitorului bebeluș

Se spune adesea "esti ceea ce mananci", dar se pare ca si ceea ce a mancat mama ta este important. Specialistii au facut o conexiune intre dieta unei femei inainte de a ramane insarcinata si sanatatea (pe termen lung) a viitorului copil. Ceea ce a manancat in saptamanile care au condus la conceptie, poate afecta chiar si riscul copilului de a contacta boli, ce variaza de la gripa, la HIV si cancer.

Despre stimularea fertilitatii, mai cititi

Pierderea in greutate si fertilitatea unei femei

10 factori de succes cand vrei sa concepi un copil

Dupa cate luni de incercari ar trebui sa ne impacientam daca nu ramanem insarcinate? 

Plante care stimuleaza fertilitatea dupa 35 de ani

SUPORT: Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi!

Dorinta de a avea un copil si amanarea momentului in care vestea buna vine ... este adesea obositoare si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra!

Forum si comunitate de suport pentru femeile care apeleaza la FIV: Forumul FIV (Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme. )

 autor: Desprecopii.com , Toate drepturile rezervate (c) 2022
referinte medicale: referinte American Association of Obstetricians and Gynecologists Foundation - www.aaogf.org

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. calin mihaela
    calin mihaelatrimis la 25/11/2012

    si eu folosesc aceste produse de la nastere pana in prezent (1 1/2ani) si sunt foarte multumita

    Raspunde la acest comentariu
  2. deea
    deeatrimis la 9/11/2012

    ASA ESTE EU LE FOLOSESC SI SUNT FOARTE BUNE.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII