90% dintre adolescentii romani nu merg la stomatolog

90% dintre adolescentii romani nu merg la stomatolog

90% dintre adolescentii romani nu merg la stomatolog

90% dintre adolescentii romani nu intra nici macar o data pe an in cabinetul stomatologic.

90% dintre adolescentii romani nu intra nici macar o data pe an in cabinetul stomatologic.

DENT ESTET lanseaza campania de educare a adolescentilor "Your smile. Your choice" in contextul in care peste jumatate dintre acestia au nevoie de tratament ortodontic

DENT ESTET deschide prima clinica stomatologica din Europa adresata exclusiv adolescentilor - detalii aici.  

Bucuresti, 31 octombrie 2012 - DENT ESTET, liderul pietei de servicii stomatologice din Romania, lanseaza campania de educare "Your smile. Your choice" cu scopul de a informa adolescentii si parintii acestora cu privire la problemele stomatologice specifice varstei, dar si la efectele nedorite pe care netratarea lor le genereaza pe termen lung.

Proiectul a fost initiat plecand de la faptul ca 90% dintre adolescentii romani nu intra nici macar o data pe an in cabinetul stomatologic , potrivit unei analize efectuate de DENT ESTET, desi peste 50% dintre ei au nevoie de aparat dentar si tot atatia se confrunta cu afectiuni gingivale. Campania este sustinuta de clinica DENT ESTET 4 Teens prin Excellence Ortho Center, departamentul specializat in servicii ortodontice pe segmente de varsta al DENT ESTET, pentru ca este important ca adolescentii si copiii sa fie tratati de medici specializati in tratamentul ortodontic specific varstei lor.

 

"Lansarea clinicii DENT ESTET 4 Teens si a unei campanii de educare a adolescentilor raspund unor nevoi pe care le-am identificat in randul tinerilor. Conform datelor pe care le detinem, din aproximativ trei milioane de adolescenti cu varste cuprinse intre 10 si 17 ani, doar 10% apeleaza la servicii stomatologice , in conditiile in care mai bine de jumatate din total au nevoie de aparat dentar, un procent similar dezvolta boli ale gingiilor care duc la pierderea dintilor in 70% dintre cazuri, iar un procent considerabil mai mare prezinta carii, cea mai raspandita afectiune in randul populatiei", declara dr. Oana Taban, CEO DENT ESTET.

Unele dintre cele mai frecvente cauze ale aparitiei cariilor si bolilor gingivale sunt tocmai malpozitionarile si aglomerarile dentare care impiedica efectuarea unei igiene dentare corespunzatoare. Cariile reprezinta cea mai raspandita afectiune in randul populatiei, de cinci ori mai frecventa decat astmul, in timp ce bolile gingivale afecteza unul din doi adolescenti si 66% din populatia adulta tanara, fiind principalul motiv al pierderii dintilor in 70% din cazuri, potrivit Asociatiei Americane de Stomatologie.

"Evaluarea ortodontica la varsta adolescentei are o importanta deosebita si prin prisma dificultatilor pe care orice problema de ordin estetic sau functional le genereaza adolescentilor. Parintii, in egala masura, trebuie sa fie constienti de acest lucru si sa isi convinga copiii adolescenti sa poarte aparatul dentar daca au nevoie de el. Castigul este unul pe termen lung pentru sanatatea fizica, psihologica si emotionala", explica dr. Oana Taban.

Varsta recomandata pentru efectuarea primei evaluari ortodontice este de sapte ani, iar intervalul optim pentru purtarea aparatului dentar este intre 10 si 14 ani, rezultatele tratamentului fiind mai rapide, iar costurile considerabil reduse. "In SUA, tara ce reprezinta un punct de reper pentru noi din punctul de vedere al educatiei stomatologice in randul populatiei, din doua milioane de tratamente incepute anual, jumatate sunt aplicate adolescentilor. Din nefericire, din studiile realizate in Romania, adolescentii nu doar ca nu urmeaza tratamente ortodontice, desi jumatate dintre ei au nevoie, dar acestia aproape ca lipsesc din cabinetele de stomatologie", declara Catrinel Hagivreta, Manager Executiv DENT ESTET.

In cadrul campaniei "Your smile. Your choice" tinerii vor fi informati si despre obiceiurile nesanatoase care le afecteaza dintii, precum consumul de alcool, fumatul, hrana nesanatoasa sau pierce-ingurile intra sau peri-orale. In lista factorilor nocivi pentru dantura la varsta adolescentei se numara, de asemenea, tratamentele indelungate cu antibiotice, motiv pentru care efectuarea de vizite regulate la stomatolog este cu atat mai necesara. Un alt scop al campaniei este acela ca adolescentii sa constientizeze implicatiile psihologice si emotionale pe care o dantura neingrijita le au asupra lor , in conditiile in care imaginea proprie si stima de sine sunt aspecte foarte importante la varsta adolescentei. Campania incepe pe 1 noiembrie a.c. si va consta intr-o serie de actiuni de informare in scoli, dar si de evaluare a problemelor dentare ale adolescentilor. Totodata, DENT ESTET 4 Teens ofera o prima consultatie ortodontica gratuita, precum si reducere la achizitionarea aparatului dentar.

Despre DENT ESTET

Grupul de clinici DENT ESTET este lider de piata in domeniul serviciilor medicale stomatologice , avand o traditie de 14 ani. Grupul inglobeaza cinci clinici dentare, dintre care una destinata exclusiv copiilor si una adresata adolescentilor, toate oferind servicii dentare complete, efectuate de o echipa de medici specialisti si cea mai avansata tehnologie din domeniul stomatologic. DENT ESTET 4 Kids este prima clinica din Europa destinata exclusiv copiilor , iar DENT ESTET 4 TEENS este prima clinica din Europa adresata exclusiv adolescentilor .

autor: desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2012

Va recomandam sa mai cititi si: Stomatologie

Campanie a comunitatii Desprecopii

Forumuri specializate

Cabinet stomatologic pentru copii
Intrebari si raspunsuri despre problemele de stomatologie ale copiilor. Medici stomatologi raspund intrebarilor parintilor.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII