Cum creste capului bebelusului

Cum creste capului bebelusului

Cum creste capului bebelusului

Circumferinta capului bebelusului se masoara de obicei din primul pana in al treilea an de viata. Aceasta operatie se realizeaza cu ajutorul unui centimetru plasat deasupra sprancenelor si urechilor, de jur imprejurul capului. Rezultatul (in cm) se compara cu masuratorile precedente.

Cresterea capului bebelusului

Circumferinta medie a craniului la nastere este de 35 cm si creste repid pana la 45 cm in primul an de viata.

Circumferinta capului copilului se masoara de obicei din primul pana in al treilea an de viata. Aceasta operatie se realizeaza cu ajutorul unui centimetru plasat deasupra sprancenelor si urechilor, de jur imprejurul capului. Rezultatul (in cm) se compara cu masuratorile precedente.
 
Cresterea capului bebelusului are loc ca urmare a dezvoltarii creierului . Este "relativ" independenta de cresterea corpului si de alimentatie. Factorii genetici joaca adesea un rol important in cresterea capului: de exemplu, daca dimensiunea capului tatalui este mai mare decat media, copilul poate avea la randul lui un cap mare. Cresterea rapida a capului are loc in primii doi ani de viata.

 Cititi pe larg:

 • Etapele de dezvoltare ale bebeluşilor
 • Grafice de crestere pentru baieti (0-3 ani)
 • Grafice de crestere pentru fetite (0-3 ani) 

  In cazul in care capul copilului creste prea repede, in special daca nu ajunge sa intersecteze graficul de crestere, va trebui urmarita foarte atent dezvoltarea hidrocefalului ( "apa" din creier) sau se poate pune problema existentei altor probleme neurologice. Cresterea capului la un copil hidrocefal poate fi rapida.

  Daca dimensiunea capului copilului este sub medie , dar continua sa creasca respectand acelasi procent (de exemplu este 90% din dimensiune normala la 3 luni si tot 90% la sase luni), de obicei nu sunt motive de ingrijorare.

  Pe de alta parte, o dimensiune mica a capului copilului , mai ales daca nu respecta procentii este un motiv de important ingrijorare (de exemplu este 5% la 3 luni si in afara graficului normal de crestere la 6 luni). Aceasta poate indica o afectiune numita "microcefalie" care adesea este asociata cu probleme de dezvoltare neurologica. Una din cauzele frecvente ale microcefaliei este cresterea inadecvata a creierului.

  Atata timp cat cresterea craniului este legata de cresterea creierului, daca dezvolarea creierului este afectata, aceasta va duce la o dimensiune mica a capului.

  Un cap mic este rareori o consecinta a suturarii defectuoase a craniului , de obicei acest fapt duce la o forma ciudata a capului. 

  Suportul Comunitatii Desprecopii.com

  Cereti sprijinul celei mai mari comunitati de parinti tineri din Romania. Veti gasi suport si intelegere si o multime de prieteni care trec prin aceleasi dileme ca dvs. Deveniti membru al celebrului club: Clubul scutecelor (0-4 ani)

  autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) august 2012

  Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatoarele forumuri:

  Primele 365 de zile din viata de mama
  365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC.

  Alaptarea
  Cel mai bun cadou pentru bebelus. Probleme, experiente si povesti de succes din timpul acestui timp special.

  Mai cititi pe site-ul nostru:

  Primul anisor pe luni

  Luna 1 Luna 2 Luna 3 Luna 4
  Luna 5 Luna 6 Luna 7 Luna 8
  Luna 9 Luna 10 Luna 11 Luna 12

  Nou-nascutul: semne de ingrijorare

   Bebelusul la plimbare

  Dosarul cu bolile copilului


   

 • Evalueaza acest articol
   Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)
  forumuri specializate Forumuri specializate

  Ultimile 1 comentarii
  Trimis de marcica

  Buna ziua copilul meu are deja un anișor dar de adăugat adaugă foarte puțin poate să adauge cite 100g pi lună și în lungime tot nu creste as vra să aflu din ce cauza...

  Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

  (!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

  Inchide

  Trimite unui prieten

  Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

  (!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.