Primul Craciun al unui bebelus ghidus

Primul Craciun al unui bebelus ghidus

Primul Craciun al unui bebelus ghidus

  • Oricat de aglomerate sunt magazinele, oricat de inzapezite sunt soselele, oricat de multa bataie de cap ne da uneori gasirea cadourilor perfecte pentru cei dragi si oricat de multe avem pe cap inainte de venirea sarbatorilor de iarna este esential sa nu uitam ca toata agitatia este, de fapt, pentru a ne putea bucura apoi in tihna de ele.

Primul Craciun al unui bebelus ghidus

Oricat de aglomerate sunt magazinele, oricat de inzapezite sunt soselele, oricat de multa bataie de cap ne da uneori gasirea cadourilor perfecte pentru cei dragi si oricat de multe avem pe cap inainte de venirea sarbatorilor de iarna este esential sa nu uitam ca toata agitatia este, de fapt, pentru a ne putea bucura apoi in tihna de ele. Nu degeaba, sub o forma sau alta, toate cantecelele de Craciun ne amintesc ca aceasta este cea mai minunata perioada a anului...

Atunci cand esti parinte, totul devine parca si mai minunat. Iar cand ai in preajma un bebelus care urmeaza sa isi traiasca primul sau Craciun, atunci parca orice umbra de nemultumire dispare ca prin farmec si bucuria lui se imprastie in jur asemeni prafului de stele. Ce-ar fi daca i-ai adauga si tu mai multa stralucire facand din primul Craciun al bebelusului tau o amintire de poveste? Iata cateva sugestii pe care eu le-am pus deja in practica si care au avut efect asupra prafului de stele. Cititi si: Primul Craciun al unei fete mici

Fa ca bradul sa fie special in acest an!

Nu-i nevoie sa cumperi oranmente noi de brad in fiecare an, le poti combina in diferite moduri, astfel incat sa faci bradul sa fie altfel de fiecare data. Anul acesta este insa un Craciun special, asa ca ai putea face o exceptie& si daca tot faci o exceptie, ce-ar fi sa ornezi bradul cu podoabe speciale, cum ar fi cele facute in casa, de exemplu. Daca ai impodobit deja bradul sau daca e prea greu sa faci tu insuti podoabe pentru ca bebe nu iti va lasa probabil timp suficient pentru a te transforma in decoratorul perfect, atunci poti macar sa innoiesti recuzita existenta cu doua trei obiecte speciale pe care sa le agati in brad in fiecare an, ca un fel de obiecte simbolice... Iti dau o sugestie: cateva stelute sau globuri personalizate, cu numele membrilor familiei si cu anul in care au fost cumparate / confectionate iti vor aminti de fiecare data de acest prim Craciun al bebelusului tau. Sau, daca vrei, le poti inlocui cu sosetele personalizate, agatate in brad, in care Mosul sa lase ceva frumos. Si daca tot vorbim de un brad special, care sa trezeasca amintiri peste ani, atunci se cuvine ca si cadourile de sub el sa fie speciale. Indiferent ce pune Mosul sub brad, nu uita sa-l rogi sa strecoare in cadoul bebelusului tau si ceva simbolic  un obiect din argint, o jucarie deosebita, orice altceva ce crezi tu ca va putea rezista timpului, astfel incat, atunci cand va fi mare, copilul tau sa-si poata aminti de primul sau Craciun. Si ca sa fie magia deplina, cumpara-i bebelusului tau o pijama cu decoratiuni de Craciun. O sa fie tare haios atunci cand somnoros si ciufulit va descoperi dimineata cu manutele lui cadourile de sub brad si se va incadra perfect in pozele de Craciun.

Inventeaza traditii de Craciun pentru familia ta!

Craciunul are deja atatea traditii, incat te intrebi probabil ce sens ar mai avea sa iti bati capul inventand altele. Sa stii ca are... In diversitatea de obiceiuri frumoase, dintre care unora le-am pierdut de mult timp sensul, crearea unei traditii de familie are darul de a reda spiritul Craciunului intr-un mod autentic. Adu-ti aminte de lucrurile pe care le faceai cand erai copil impreuna cu familia ta. Acum ai propria familie, asa ca esti liber sa-ti inventezi propriile traditii , dupa pofta inimii. Fa o prajitura speciala, pe care apoi s-o faci in fiecare an de Craciun. Vizionati impreuna un film frumos pe care sa-l vedeti apoi in fiecare an& si nu trebuie sa fie neaparat "Singur acasa". Ce spui de niste desene animate cu Tom si Jerry, cu Chip si Dale, Bugs Bunny, Donald, Mickey Mouse si alte personaje care-ti vor aminti de copilarie si care cu siguranta il vor fascina si pe copilul tau? Si daca tot veni vorba de traditii, nu uita de coloana sonora pentru aceste zile speciale. Creeaza un fisier cu muzica de Craciun si pastreaza-l in computer pentru anii urmatori.

Nu uita sa-l vizitezi pe Mos Craciun!

Bebelusul tau e inca prea mic sa-i scrie o scrisoare Mosului, insa ii poti oferi privilegiul de a sta in bratele lui pentru cateva minute. In ultimii ani exista aproape in toate localitatile cel putin un Mos care poposeste pe la mall-uri sau prin pietele decorate de sarbatoare. Fa-i cunostinta lui bebe al tau cu Mosul . Sunt multe sanse ca reactia lui sa nu fie tocmai cea asteptata de mami si de tati si sa il apuce plansul cand il vede pe nenea cel rosu cu barba alba, dar nu e o tragedie& Mos Craciun n-a mancat inca pe nimeni. Peste ani va veti amuza povestindu-i cum a fost prima lui intalnire cu Mosul. Si ca sa aveti dovezi, nu uita de poze& multe poze de Craciun. Suprinde fiecare moment magic al sarbatorii si pastreaza-l intr-un album special, cu toate Craciunurile care vor urma. Ce spui de ideea asta? Si pentru ca tot am vorbit de Mos Craciun, poti sa-l imbraci pe bebe intr-un costum de Mos si sa-i faci niste poze haioase pe care sa le inramezi si sa le faci cadou bunicilor si prietenilor apropiati. Cu ocazia asta faci rost si de un cadou original pentru cei dragi.

E deja tarziu si Mosul si-a inhamat probabil renii pentru lunga calatorie din aceasta seara. Dar nu este inca prea tarziu sa adaugi si mai multa magie primului Craciun al bebelusului tau. Fie ca in aceste zile magia sa-ti invaluie sufletul si stralucirea prafului de stele sa iti umple casa de lumina.

autor: redactor Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate (c) 2012

  Citeste pe larg Casa lui Mos Craciun , 10 filme cu Mos Craciun si descoperiti pentru copilasi Desene de colorat cu tema Craciunului

 Mai cititi Despre Craciun si traditiile Craciunului

 Si tot despre Craciun va recomandam sa mai cititi:
Sarbatorile, fara stres si anxietate
Cum decoram ferestrele si usile de Craciun?
Meniu special de Craciun(3)
Meniu special de Craciun (2)
Cel mai stilat brad de Craciun
Cei mai ciudati brazi de Craciun
Meniu special de Craciun
Cum decoram bradul in acest an?

 Sfaturi practice de Craciun

Subiecte de interes, despre Craciun, discutate de parinti pe forumul Desprecopii:


 Forumuri recomandate

 Discutii generale
In discutii generale puteti posta orice doriti!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. adelina  slivciuc
    adelina slivciuctrimis la 31/10/2013

    e super!!!!!!!

    Raspunde la acest comentariu
  2. adelina  slivciuc
    adelina slivciuctrimis la 22/10/2013

    e super!!!!!!!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII