Sun-o pe mama!

Sun-o pe mama!

Sun-o pe mama!

  • Niciodată o femeie tânără nu are mai mare nevoie de mama ei decât atunci când devine ea însăşi mamă. În 9 luni de aşteptare ai vreme destulă să îţi închipui toate prăpăstiile din lume, să citeşti despre toate nenorocirile care i se pot întâmpla copilului înainte şi după naştere. Poţi cădea cu uşurinţă în depresii din cele mai ciudate. Sun-o pe mama!

Niciodată o femeie tânără nu are mai mare nevoie de mama ei decât atunci când devine ea însăşi mamă. În 9 luni de aşteptare ai vreme destulă să îţi închipui toate prăpăstiile din lume, să citeşti despre toate nenorocirile care i se pot întâmpla copilului înainte şi după naştere. Poţi cădea cu uşurinţă în depresii din cele mai ciudate. Ai timp să te studiezi, să vezi că trupul ţi se schimbă, că trăsăturile feţei ţi se deformează, că pui kilograme pe care nu ştii când şi dacă le vei mai da jos, că hainele nu te mai cuprind şi că toate cele pe care le poţi cumpăra sunt oribile..

Şi atunci ai nevoie de mama ta să te liniştească, să-ţi spună că arăţi bine, că eşti frumoasă şi atunci cand ai ochii umflaţi, când te dor oasele şi nu prea te mai poti mişca… Şi cu toate astea, dacă ai pe cineva care să îţi spună că eşti frumoasă, simţi că pruncul tău e binevenit pe lumea asta. Şi când ştii că bebeluşul tău nenăscut e aşteptat cu drag, aşteptarea e puţin mai usoară.

Şi după ce ţi se naşte copilul, sunt momente în care responsabilitatea noii vieţi te copleşeşte. Intri în panică. Ai vrea să dormi şi să te trezeşti când copilul deja poate să îţi spună ce-l doare şi să-ţi şi explice de la ce i se trage.

Sunt momente în care te uiţi la boţul cu ochi şi îţi vine să o iei la fugă. Pentru că nu ştii ce să faci.


Nu ştii de ce plânge, de ce nu mănâncă, de ce refuză sânul, de ce refuză biberonul, cum să-i dai cu linguriţa şi ce să-i dai să mănânce, cum să-i potoleşti crizele de colici şi cum să-l faci pe copilul acesta să zâmbească? Atunci vrei să te aşezi în mijlocul camerei, să-ţi prinzi genunchii cu braţele şi să te tânguieşti şi să spui „o vreau pe mama” sau „vreau la mama”.

Atunci ai nevoie de cineva care să te înveţe câteva lucruri esenţiale: să-i cânţi bebeluşului. Să-l iei în braţe şi să-i şopteşti la ureche un cântecel şi jumătate de oră dacă e nevoie, până adorme minunea. Să-l pui pe genunchi şi să-l  înveţi să bată din palme, să-i spui poezii şi din când în când să îl mai laşi să şi plângă.

Ai nevoie de cineva care să îţi explice că înainte să devii mamă ai fost femeie şi în continuare eşti femeie, ai nevoie de măcar 20 de minute doar ale tale în fiecare zi, 20 de minute în care să îşi îngrijeşti faţa, să citeşti o pagină de carte sau să stai pur şi simplu cu picioarele pe o pernă mai înaltă. Să îţi amintească să nu uiţi de tine, să nu te pierzi între îndatoririle zilnice.

Oricât de tensionate ar fi relaţiile cu mama, oricât de departe ar fi, când ţi-e greu şi ai senzaţia că nu mai poţi, e simplu: sun-o pe mama!

 Forum recomandat

 Zona Artelor: Carti, filme, televiziune ... si alte genuri de arta.
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 3 comentarii

  1. PUSA
    PUSAtrimis la 8/12/2011

    mama este alaturi cu sufletul.., te vede, te simte..Ai incredere si va fi in inima ta si vei simti asta..Mama nu pleaca cu sufletul...niciodata de langa fiica ei!

    Raspunde la acest comentariu
  2. pusa
    pusatrimis la 7/12/2011

    este f adevarat!cunosc perfect sentimentul este viu in amintirea mea si va ramane pt totdeauna .Voi asa sa faceti, sunati-va mama, vremea nu sta pe loc iar regretele tardive nu folosesc nimanui.Ieri am pierdut o prietena f draga, ..si sufar enorm..Oricum pt o viitoare mama, sau proaspata mama-MAMA, care incurajeaza, iubeste neconditionat, ajuta si uneori are dreptata cu lucruri pe care ..refuzi..sa le vezi..TE IUBESTE!!!

    Raspunde la acest comentariu
  3. Lali
    Lalitrimis la 4/1/2010

    Ce bine ar fi daca as mai putea sa o sun pe mama... Din pacate cu raiul inca nu s-a facut legatura telefonica....

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII