Ghid de alimentatie pentru diabetici

Ghid de alimentatie pentru diabetici

Ghid de alimentatie pentru diabetici

  • Daca aveti diabet sau aveti un copil cu diabet, aveti nevoie de un ghid pentru a va ajuta sa determinati usor ce tip de mancare este o alegere buna sau rea, fie ca sunteti la supermarket sau stati in fata frigiderului dumneavoastra.

Ghid de alimentatie pentru diabetici

Daca aveti diabet su aveti un copil cu diabet, aveti nevoie de un ghid pentru a va ajuta sa determinati usor ce tip de mancare este o alegere buna sau rea , fie ca sunteti la supermarket sau stati in fata frigiderului dumneavoastra. Efectuarea celor mai bune alegeri va va ajuta sa va mentineti sanatoasa si sa va controlati nivelul de zahar din sange, mentinandu-l atat de normal pe cat este posibil.

Despre diabet mai cititi si:

Categoriile pentru lista cu cele mai potrivite alimente sunt luate din piramira alimentelor potrivite pentru cei care au diabet zaharat. Acestea includ sase grupuri de produse alimentare. Piramida incepe cu painea, cerealele si alte tipuri de amidon, apoi continua cu grasimile, uleiul si in varf se afla zaharurile.

 

Aici este lista cu toate categoriile:

 - Paine, cereale, si alte tipuri de amidon
 - Legume
 - Fructe
 - Carne, inlocuitori de carte si alte proteine
 - Lactate
 - Grasimi, uleiuri si dulciuri
 
Scopul dumneavoastra la cumparaturi si in prepararea mancarilor este de a alege mai multe alimente de la baza piramidei si cat mai putine din varful acesteia.

Ce urmeaza sunt cateva dintre cele mai bune si cele mai rele decizii care pot fi luate privind fiecare categorie. Retineti totusi, daca un aliment este intr-unul dintre grupurile mai periculoase, asta nu inseamna ca nu trebuie consumat deloc. Va puteti gandi la el ca la o recompensa ocazionala. Diabetul poate fi controlat mai usor odata ce alegeti alimente din grupurile mai sanatoase.

Painea, cerealele, si diabetul

Impreuna cu vitaminele esentiale, mineralele si fibrele, alimentele din aceasta prima categorie contin cei mai complexi carbohidrati pe care corpul dumneavostra ii transforma in zahar pentru energie. Chiar daca carbohidratii cresc nivelul glucozei, carbohidratii complexi sunt absorbiti mai usor decat cei normali si dumneavoastra aveti nevoie de carbohidrati pentru a avea energie. Utilizati aceasta lista drept un ghid care va va ajuta sa alegeti cei mai buni carbohidrati complexi.

Cele mai bune alegeri Cele mai proaste alegeri
Faina sin cereale integrale, precum cea din grau Faina alba
Cerealele integrale, cum ar fi orezul brun Cereale procesate, cum ar fi orezul alb
Cerealele care contin mai multe cereale integrale si purin zahar Cereale cu putine cereale integrale si
Paine integrala Paine alba
Cartof copt sau friptura la cuptor Cartofi prajiti
Faina integrala sau fulgi de tortilla Faina alba de tortilla

Diabetul si legumele

Legumele contin carbohidrati, vitamine si minerale. Ele contin, de obicei, mai putini carbohidrati decat fructele. Multe legume contin fibre si sunt sarace in grasimi si sodiu (daca nu sunt conservate). Legumele precum cartofii si porumbul nu sunt incluse in aceasta categorie. Sunt considerate ca fiind parte a grupului painii, cerealelor si alti amidoni. Uitilizati aceasta lista pentru a va ajuta la cumparaturi si gatit.

Cele mai bune alegeri Cele mai proaste alegeri
Legume proaspete, consumate crude sau usor fierte, praijte sau la gratar; Congelate, usor fierte Legume consevate cu mult sodiu; legume gatite cu mult unt si branza sau sos
Castraveti proaspeti Muraturi (numai in cazul in care aveti nevoie sa va limitati cantitatea de sodiu, altfel, muraturile sunt o alegere buna)
Varza proaspata tocata saus alate de varza Varza murata (la fel ca si muraturile, limitati consumul doar daca aveti hipertensiune)

autor: redactor Desprecopii.com Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate (c) 2013

Va recomandam sa mai cititi:

Iata retete sanatoase  - pe care le puteti face in casa, cu usurinta:

Carte inteligenta de Bucate - cele mai originale si gustoase retete de pe internetul romanesc!

 Comunitate, grup de suport

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

Dosarul cu bolile copilului

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII