Dior haute couture 2013 - feerie de primavara

Dior haute couture 2013 - feerie de primavara

Dior haute couture 2013 - feerie de primavara

  • Colectiile haute couture ale marilor case de moda pariziene sunt intotdeauna adevarate spectacole in care frumusetea este personajul suprem, iar Dior nu face exceptie de la aceasta regula.

Colectiile haute couture ale marilor case de moda pariziene sunt intotdeauna adevarate spectacole in care frumusetea este personajul suprem, iar Dior nu face exceptie de la aceasta regula. Mai mult, odata cu venirea lui Raf Simons, designerul principal al celebrei case de moda incepand din 2012, se simte o revigorare a intregului edificiu Dior, care domina lumea modei de peste jumatate de secol.

Colectia haute couture, primavara 2013, prezentata in cadrul mult asteptatei Paris Fashion Week de la sfarsitul lunii ianuarie, a fost un spectacol de exceptie, confirmand o data in plus, dupa show-ul din vara trecuta, prilejuit de inaugurarea primei sale colectii sub semnatura Dior, faptul ca Raf Simons este una dintre achizitiile geniale ale celebrei case de moda pariziene.

In centrul unui Paris acoperit de zapada, la fel ca in 1947, cand, intr-un inceput de februarie, Christian Dior isi prezenta prima sa colectie haute couture, intr-un decor inedit, de poveste primavaratica, construit intr-un imens cub cu pereti de oglinda, amplasat in centru Gradinilor Tuilleries, Raf Simons si-a prezentat publicului sau select cea de-a doua colectie haute couture, purtand marca Dior. 

Spectacolul in sine a fost o adevarata feerie de primavara. Intr-un peisaj fabulos, cu copaci de un verde crud si gard viu strajuind aleile pe care au defilat cu gratie manechinele, Raf Simons a adus in lumina reflectoarelor o colectie de o delicatete si aproape intriganta. Culori calde, sustinute pe ici pe colo de cateva nuante tari, menite sa accentueze frumusetea primavaratica, broderii de exceptie, accesorii de o eleganta cuceritoare - toate acestea au facut deliciul publicului prezent la eveniment, incantat realmente de prezentare.

Nota florala a dominat si de aceasta data, iar broderiile realizate manual, au dat o nota de eleganta desavarsita tinutelor, amintind de colectiile marelui designer al carui nume il poarta casa de moda pariziana. Christian Dior insusi era un mare admirator al broderiilor, sustinand ca acestea reprezinta adevarate piese de arta ale unui designer si ca purtarea broderiilor este ea insasi un lucru foarte dificil, presupunand o delicatete sublima.

Asa cum explica Raf Simons insusi, in ziua prezentarii, colectia Dior haute couture, primavara 2013 este una care vorbeste de la sine despre sine: Am vrut sa fiu, literalmente, in mijlocul anotimpului, sa transmit ideea de primavara. Si se pare ca designerul a reusit din plin ceea ce si-a propus. Tinutele, simple si in acelasi timp sofisticate, pareau a fi flori vii, desprinse din peisaje de poveste. Iar accesoriile si machiajul au completat intr-un mod cat se poate de fericit intentiile designerului.

Feeria florala oferita de Dior, prin intermediul conceptiei artistice a noului sau director artistic, continua, de fapt, ceea ce a insemnat debutul lui Raf Simons la Dior, in vara 2012, cand am asistat la un adevarat regal de culoare, in aceeasi nota de prospetime, marcata de similitudinea decorului vegetal cu colectia in sine.

Nu stim care va fi parcursul ulterior al lui Raf Simons la Dior, insa un lucru e sigur - deja asteptam cu sufletul la gura urmatoarea sa colectie haute couture...

Mai cititi si:

Fashion Icons
Noile rochite ale Victoriei Beckham
Kira Plastinina  copilul minune al modei
Kylie - expozitie de stil
Coco Chanel  mitul care a dărâmat mituri
John Galliano  un creator controversat
Un creator fara varsta  Karl Lagerfeld
De la  second hand la  Eco sau Heather Mills si criza de imaginatie
Pantofii lui Alexander McQueen sau aventura mersului pe tocuri
Laura Olteanu: Colectia pret a porter

Cosmetice facute in casa din ingrediente naturale
Mastile cu argila - tratamente eficiente pentru tenspecialistul raspunde
Crema antirid care face minuni
Retete pentru balsam de buze
Cum ne preparam mastile de fata?
Tratamente naturiste impotriva caderii parului
Fabricati-va propriul sampon de casa!
Prepararea gelului de dus acasa
Retete pentru parfumuri folosind uleiuri esentiale
Lupta natural impotriva celulitei

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII