Consumul de nuci si alune in timpul sarcinii este benefic pentru bebe din burtica - iată de ce

Consumul de nuci si alune in timpul sarcinii este benefic pentru bebe din burtica - iata de ce

Consumul de nuci si alune in timpul sarcinii este benefic pentru bebe din burtica - iată de ce

Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca femeile insarcinate care mananca alune si nuci o data sau de mai multe ori pe saptamana reduc riscul aparitiei alergiilor la arahide (nuci si alune) la copii lor.

Nucile precum migdalele, nucile, nucile de pin, alunele și alunele oferă multe beneficii pentru sănătate. Nucile sunt pline de acizi grași polinesaturați și alți nutrienți sănătoși (fibre, vitamina E, steroli vegetali și L-arginină) care ajută la reducerea riscului a numeroase boli, inclusiv hipertensiunea arterială, diabetul și stresul oxidativ. Mai mult, consumul zilnic de nuci este asociat cu un declin cognitiv mai mic la persoanele în vârstă. De asemeni, un studiu facut in Spania a concluzionat ca nutrientii din nuci cresc capacitatea cognitiva a fatului.

Consumul alunelor in timpul sarcinii reduce alergiile din copilarie?

Atunci cand produsele alimentare pe care le consumam ne-ar putea ucide, e tragic. Acesta este cazul alergiilor copiilor care au alergie la alune si nuci.

In unele tari ca SUA, preocupara fata de aceasta alergie periculoasa ia amploare - de la an la an datorita numarului in crestere a cazurilor si a gravitatii lor. Conform studiilor medicale, cel putin 18% din copii sunt alergici la produsele alimentare si 3 milioane de copii americani au alergii la alune sau nuci.

Alergiile alimentare la copii se poate prezenta ca o eruptie severa pe piele, scaun cu sange, cresterea scazuta in greutate, umflaturi sau varsaturi. Aceste alergii sunt, de obicei, dobandite in timpul primului sau in al doilea an de viata.

Alergiile la laptele de vaca si la ouale de gaina trec, de obicei, in timpul copilariei sau adolescentei, dar cele la arahide si nuci continua si la maturitate. Pericolul alergiei la alune este ca poate provoca probleme grave de respiratie, scaderea brusca a tensiunii arteriale - putand duce chiar la deces!
 

Nuci si alune in timpul sarcinii

Consumul de nuci ci alune in timpul sarcinii a fost intotdeauna controversat. Unele scoli publice de medicina considera ca femeile insarcinate ar trebui sa evite consumul de arahide pentru a reduce sansa alergiilor la copii lor. Alte studii nu gasesc nicio legatura intre consumul de arahide al femeilor insarcinate si alergiile copiilor lor.

Ei bine, un studiu medical recent din Danemarca afirma ceva complet diferit! Potrivit studiului, femeile insarcinate ar trebui, de fapt, sa manance alune, pentru a reduce riscul de alergii la arahide a copiilor lor.

Nucile precum migdalele, nucile, nucile de pin, alunele și alunele oferă multe beneficii pentru sănătate. Nucile sunt pline de acizi grași polinesaturați și alți nutrienți sănătoși (fibre, vitamina E, steroli vegetali și L-arginină) care ajută la reducerea riscului a numeroase boli, inclusiv hipertensiunea arterială, diabetul și stresul oxidativ. Mai mult, consumul zilnic de nuci este asociat cu un declin cognitiv mai mic la persoanele în vârstă.

În urma cu 20 de ani - in tarile dezvoltate  - sericiile nationale de sanatate sfatuiau femeile să evite consumul de arahide în timpul sarcinii dacă au existat antecedente de alergie, inclusiv eczemă, astm, alergie alimentară sau febra fânului, în familia apropiată.

Cu toate acestea, cercetările mai recente nu arată suficiente dovezi pentru a lega consumul de arahide în timpul sarcinii și dezvoltarea alergiei la arahide la bebeluși. Prin urmare, de pilsa, serviciul de sanate din Marea Britanie (NHS) și-a schimbat sfatul și acum încurajează femeile însărcinate să mănânce arahide sau unt de arahide, cu excepția cazului în care sunt alergice la acestea sau medicul lor le sfătuiește să nu o facă.

Cercetările arată, de asemenea, că, în timp ce consumul de nuci în primele faze ale sarcinii este asociat cu o mai bună dezvoltare a copilului, consumul de nuci în timpul celui de-al treilea trimestru de sarcină nu provoacă nicio îmbunătățire semnificativă a dezvoltării neuropsihologice a copilului.

Acest lucru se poate datora faptului că efectele factorilor exogeni și endogeni asupra dezvoltării fetale variază pe parcursul perioadei de sarcină și că efectele stării nutriționale materne sunt mai proeminente în timpul sarcinii timpurii.

/Images/alune1.jpg

Potrivit studiului, 60.000 de femei insarcinate au fost evaluate, impreuna cu copiii lor de pana la 7 ani pentru a urmari legatura dintre consumul de arahide si aparitia  alergiilor. Rezultatele au fost surprinzatoare. S-a constatat o scadere cu 25% a numarului de copii pana in 18 luni care au dezvoltat alergii si o scadere cu 30% la cei de pana in 7 ani!

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca femeile insarcinate care mananca alune o data sau de mai multe ori pe saptamana reduc riscul aparitiei alergiilor la arahide la copii lor.

Sunt gravida, pot manca ...?

Sunt gravida: pot manca ciuperci?
Sunt gravida, pot manca ciocolata?
Sunt gravida, pot bea ceai?
Sunt gravida: pot manca maioneza?
Sunt gravida: pot manca alimente picante?
Sunt gravida: pot manca sushi?
Sunt gravida: pot manca somon si ton?
Sunt gravida: pot manca caviar / icre?

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2022)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

geanta bebelusuluiScrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2022

 

 

referinte

Eating nuts may boost fetal brain development
https://bigthink.com/neuropsych/nuts-pregnancy/

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII