Buretele de bucătărie, hotelul bacteriilor din casă

Buretele de bucatarie, hotelul bacteriilor din casa

Buretele de bucătărie, hotelul bacteriilor din casă

Buretele de bucatarie este unul dintre cele mai murdare lucruri din casa - de 200.000 de ori mai murdar decat colacul de toaleta. Si nu discutam aici despre bacterii inofensive care stau nestingherite pe prosopul de vase sau ustensilele de bucatarie....

Buretele de bucatarie, cutia Pandorei din casa  - veti citi:
Scaunul de toaleta este mai curat decat un burete de vase
Bacteria Campylobacter poate provoca paralizie si este gasita pe buretii de bucatarie
Tarile cu cei mai murdari bureti de bucatarie
Mai multe despre sanatatea familie

Aceste stiri pot veni ca o surpriza totala pentru cei obsedati de curatenie, dar buretele de bucatarie este unul dintre cele mai murdare lucruri din casa - de 200.000 de ori mai murdar decat colacul de toaleta. Si nu discutam aici despre bacterii inofensive care stau nestingherite pe prosopul de vase sau ustensilele de bucatarie.

Germenii gasiti pe buretele de vase si blaturile de tocat = o bacterie care poate provoca paralizie

Expertii au facut legatura intre germenii gasiti pe buretele de vase si blaturile de tocat cu o bacterie care poate provoca paralizie. Un nou studiu a descoperit ca exista aproximativ 10.000 de bacterii pe 2.5 cm patrati de burete si 1 milion pe prosopul de vase. Cercetatorii sustin ca, atunci cand vine vorba de microbi, e mult mai bine sa tocam legumele pe colacul de toaleta decat pe blatul de tocat.

Dr. Charles Gerba, profesor de microbiologie la Universitatea din Arizona, SUA, conduce studii privind modul in care bolile sunt transferate prin intermediul mediului. Munca sa implica cercetarea obiectelor de uz casnic, masurarea si determinarea tipului si cresterii bacteriilor. El a declarat ca scaunul de toaleta este, din punct de vedere al microbilor, unul dintre cele mai curate locuri pe care il putem intalni in casa. Parerea lui este ca ar trebui sa fim mai ingrijorati de articolele de uz casnic, cum ar fi buretele de bucatarie, carpele de vase si pungile reutilizabile pentru cumparaturi.

Profesorul Hugh Pennington, unul dintre microbiologi de renume din Marea Britanie, a fost de acord ca bucataria, si in special buretele de vase sunt printre cele mai murdare locuri din casa. Parerea lui este ca e bine sa folositi un burete pentru a spala vasele, pentru a curata farfuriile de mancare sub jetul de apa calda, dar nu folositi niciodata un burete pentru a sterge o farfurie curata. Si stergerea vaselor reprezinta o stiinta, dar nu una complicata, ci una care tine de bunul simt.

Campylobacter este o bacterie care poate provoca paralizie si este de obicei gasita pe buretii de bucatarie

Prof Pennington a spus ca unul dintre cele mai mari obiective pentru Agentia pentru Protectia Sanatatii a fost o bacterie numita Campylobacter - care poate provoca paralizie si este de obicei gasita pe buretii de bucatarie. El a spus: "Aceasta apare in mod natural de la pasarile de curte si poate provoca Sindromul Guillain-Barre. Citeste pe larg: Infectia cu Campylobacter: simptome si prevenire

Ea nu afecteaza gandirea sau felul in care simtim, dar se poate raspandi la nivelul nervilor periferici din jurul creierului, afactand miscarea. Oamenii pot fi efectiv paralizati! In majoritatea cazurilor, oamenii se vor insanatosi, dar  recuperarea poate dura saptamani, luni sau ani.

/Images/burete-bucatarie-poza2.jpg

"Cel mai murdar lucru, de departe, este buretele de bucatarie", adauga John Oxford, profesor de virusologie la Universitatea din Londra, UK  si presedinte al Consiliului de Igiena.

21% dintre carpele de bucatarie "curate" au niveluri ridicate de microbi

In ultimul sau studiu, Consiliul a examinat probele parvenind de la casele din noua tari diferite, si a constatat ca 21% dintre carpele de bucatarie "curate" au niveluri ridicate de microbi. Studiul identifica bacterii fecale din alte locuri din jurul casei, iar acest lucru difera de la o tara la alta.

Potrivit studiului, Arabia Saudita are cele mai murdare frigidere, 95% dintre ele nu au trecut de testul pentru bacteria E. coli. In Africa de Sud, cel mai murdar loc este butonul de tras apa de la baie,  2/3 dintre ele suspectate de baceria E. coli si 40% dintre bai prezentand mucegai.

Despre sanatatea familiei mai cititi si urmatoarele:

Locuri unde se ascund bacterii și virusuri in casă

Locuri unde se ascund bacterii și virusuri in casă

Microbii, adica bacteriile si virusuri - sunt peste tot si vei fi suprinsa sa afli ca unii colcaie pe obiecte pe care le atingi in fiecare zi.Pentru a ne feri de boli, suntem educati de mici sa…

Iata cum distrugem microbii din masina de spalat

Iata cum distrugem microbii din masina de spalat

Microbi in masina de spalat??? La prima vedere, intrebarea ar putea parea absurda. Prin definitie, masina de spalat foloseste la curatarea rufelor murdare, prin urmare si la distrugerea microbilor.…

Uscarea rufelor in casa nu este un lucru sanatos

Uscarea rufelor in casa nu este un lucru sanatos

Multi oameni isi usuca rufele in casa (in special in sezonul rece) in apropierea radiatoareler, decat sa riste sa le agate afara, in conditii meteorologice nefavorabile. Dar acest lucru poate cauza…

Forum medical: Clinica Virtuala DC

autor: redactor Desprecopii- Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII