Aproape 34 de saptamani de sarcina

Aproape 34 de saptamani de sarcina

Aproape 34 de saptamani de sarcina

Buna Ilincuta mea draga...mai avem ceve vreme pana ne vom cunoaste...nu mult, cateva saptamani maxim 6, dar eu cred ca vreo 5 vor fi pana la final...deja pot sa zic AMR...nu-mi vine sa cred...cum a trecut tumpul... trebuie sa ma gandesc pentru bagaj...al meu si al tau...dar inca nu ma pot aduna

Aproape 34 de saptamani de sarcina


"Buna Ilincuta mea draga...mai avem ceve vreme pana ne vom cunoaste...nu mult, cateva saptamani maxim 6, dar eu cred ca vreo 5 vor fi pana la final...deja pot sa zic AMR...nu-mi vine sa cred...cum a trecut timpul... trebuie sa ma gandesc pentru bagaj...al meu si al tau...dar inca nu ma pot aduna, sunt asa de greoaie si de inceata caci imi trebuie o zi intreaga sa ma determin si ambitionez sa definitivez cate una alta.

Am primit hainute pentru tine si vom mai primi cateva de la unchiul tau asa ca nu ti-am cumparat eu mare lucru...ce trebuie sa mai luam este scoica si mobila ta...patutul si dulapiorul...dar asta luna viitoare...oricum fara tati nu ies din casa caci abia ma misc...Am cumpart finet...este asa de moale sa-ti fac cearceafuri si pentru baita carpe de spalat...deja le-am croit si cusut iar acum ma ocupam de detalii...ate, capete sa fie toate in regula.

/Images/hainute-fetita.jpg

Azi nu am avut curent de la ora 8 pana la ora 14 asa ca am profitat si am terminat de cusut pentru tine...Afara parca s-a mai racorit si imi este mai bine, aerul e mai respirabil si mie imi place tare mult mai ales ca este si innorat si a plouat ieri...cu masina gata nu mai poate mami sa mearga o deranjeaza drumul pe distante maricele...cand ajung acasa ma doare burta si e tare...si trebuie sa iau no-spa dar gata am zis fara drumuri...stam pe acasuca.

Mai povestim Ilincuta, mami si tati te iubesc..."

Cum creste bebelusul in saptamana 34 de sarcina?


Bebelusul cantareste acum circa 2200 grame si are in jur de 42 cm lungime. Daca nu s-a intors inca cu capul in jos, o poate face acum. Doctorul va monitoriza cu atentie pozitia fatului in saptamanile urmatoare, pentru ca acesta se poate decide sa se intoarca invers oricand.

Cum se schimba viata dvs in aceasta saptamana?


Daca sunteti mama pentru prima data, capul copilului se poate muta in pelvis in aceasta saptamana, apasand astfel cu putere pe cervix (asta se intampla la aproximativ 50% din femeile aflate la prima nastere). Daca sunteti la a doua nastere, va puteti astepta ca aceasta sa se intample cu o saptamana inainte de nastere - iar pentru alte femei asta nu se intampla decat in timpul nasterii.

Puteti observa ca incheieturile si picioarele va sunt umflate catre sfarsitul zilei. Retentia apei, denumita edem, este mai pronuntata vara si spre sfarsitul zilei. In mod surprinzator, hidratarea corecta, poate ajuta la reducerea edemelor.

Asigurati-va ca stiti semnele nasterii premature:


- crampe de genul celor din timpul menstruatiei (uneori insotite de diaree, indigestie, stari de voma)
- scurgeri vaginale apoase, rosiatice sau maron (uneori precedate de eliminarea unui dop de mucus)
- scurgeri de lichid amniotic din vagin

Ca sa fii pregatita pentru orice, mai citeste despre nasterea prematura: Semne prevestitoare nasterii, Travaliul prematur si Nasterea prematura

Va recomandam sa mai cititi despre sarcina si urmatoarele:

Sarcina pe săptămani: varianta călătoriei fructului către naștere

Sarcina pe săptămani: varianta călătoriei fructului către naștere

Sarcina pe săptămâni în varianta fructului - este călătoria de creștere a fructului în burtica mamei. De la săptămână la…

Sexul in timpul sarcinii: 5 mituri explicate si apoi daramate

Sexul in timpul sarcinii: 5 mituri explicate si apoi daramate

Una dintre întrebările unui cuplu însărcinat se referă la relațiile sexuale. Sunt acestea OK în timpul sarcinii? Pot fi riscante pentru mama sau pentru…

Alimentația nesănătoasă in timpul sarcinii. Iată ce efecte are și ce legatură are cu genele copilului

Alimentația nesănătoasă in timpul sarcinii. Iată ce efecte are și ce legatură are cu genele copilului

O alimentație nesănătoasă a viitoarei mămici poate altera permanent celulele fătului și a generațiilor viitoare. Medicii recomandă femeilor…

 Un sfat: Comunicati cu colegele de generatie! Comunitatea Desprecopii.com este cea mai mare comunitate online de limba romana si va asteapta si pe dvs in randurile sale. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.


Nu uitati sa cititi: Odiseea sarcinii - de 40 de saptamani:

1234567891011121314151617181920
2122232425262728293031323334353637383940

Alt sfat: scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe Jurnaldesarcina.com. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Forumuri recomandate:

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

/Images/nume-de-copii.gifNume de copii
Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...

autor: membru www.jurnaldesarcina.com olimp - Toate drepturile rezervate (c) 2013

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII