Jocuri de interior pentru zile caniculare

Jocuri de interior pentru zile caniculare

Jocuri de interior pentru zile caniculare

Cand termometrul indica peste 40 de grade la soare, e mai bine pentru copii sa stea in casa, la umbra. Dar cum li se poate umple timpul celor mici, pentru care e greu de inteles de ce trebuie sa stea in casa. Pentru ca aceasta masura de protectie sa nu li se pare o pedeapsa, parintii, bunicii sau dadacile sunt invitate sa improvizeze tot felul de activitati.

Iata cateva idei pentru varstele mici (1-10 ani).

Activitati pentru pentru pitici (1-3 ani): idei

Construiti un cort din scaune si esarfe sau paturi subtiri

Organizati un picnic pe covorul din sufragerie

Creati o mica plaja pe balcon folosind o umbrela mare de plaja, nisip si o piscina gonflabila.

Lasati copiii sa picteze cada (majoritatea acuarelelor ies cu putin clor)

Faceti teatru de papusi

Faceti acadele din suc de fructe congelat

Costumati-va in personaje din povesti

Puneti apa intr-un castron si dati-le cateva capace de la cutii sau borcane goale. Lasati-i sa le spele bine, bine apoi rugati-i sa le stearga si sa le puna frumos pe o tava.

Luati o sacosa mare de cumparaturi, puneti-o pe jos pe hol si dati-le copiilor cateva mingi de tenis sau ping pong pe care trebuie sa le bage in sacosa deschisa.

Folositi o galeata mica pe post de cos de baschet in care aruncati sosete roluite.

Asezati-va unul in fata celuilalt si rulati pe un covor nu foarte moale doua sfere de inox, (bile chinezesti de relaxare care au inauntru cate un banut care scoate un clinchet)

Jucati-va cu esarfe de matase colorate: intrebati-i cum se vede lumea.

Improvizati un sevalet si lasati-i sa picteze cu degetele (o coala mare lipita cu magneti pe frigider)

Activitati pentru copii de gradinita: (3-6 ani)

Dati-le voie copiilor sa pregateasca masa de seara

Daca aveti camera video (sau pe telefon desigur), regizati propriul dumneavoastra videoclip pentru melodia preferata a pustiului.

Faceti felicitari “de casa” si trimiteti-le rudelor pe care nu le-ati vazut de mult timp

Intr-un castron mare puneti apa si cateva fructe (mere, piersici caise). Rugati copiii sa spele bine fructele si apoi ajutati-i sa faca o salata de fructe (nu le lasati cutite adevarate la indemana)

Construiti un fort: acoperiti masa din bucatarie cu un cearsaf si lasati-i sa se joace

►  Campati in sufragerie: dati-le un sac de dormit si cateva obiecte specifice unei excursii cu cortul.

►  Construiti o cursa cu obstacole din cutii de conserve si dati-le cateva mingi de ping- pong si o crosa.

►  Cumparati mai multe feluri de paste fainoase (rotite, melci, spirale) si puneti-le intr-oun castron mare apoi rugati copiii sa le separe si sa le puna in castronele mai mici sau in cutii.

Cereti sfatul mamicilor cu copii de varsta gradinitei 

Activitati pentru copii de scoala (6-10 ani)

►  Jurnalul pisicii/al catelului: rugati-i sa se gandeasca la un animalut si rugati-i sa va spuna povestea acelui animalut: cum arata, cum il cheama, cu ce isi umple timpul. Scrieti povestea pe coli de carton indoite la mijloc si legate cu un snur. Lipiti desenele copiilor. La final oferiti-le “carticica” sa o pastreze in biblioteca si cititi-o seara inainte de culcare.

Cursa cu obstacole: pe o farfurie de plastic puneti un balon umflat cu aer (nu cu heliu!)

Cronometrati cat le ia copiilor sa ocoleasca toate obstacolele presarate prin casa fara a scapa balonul de pe farfurie.

Sfatul de la Desprecopii

Copiii stiu sa-si creeze propriile jocuri din te miri ce: cutii goale, sticlute colorate, cartoane, esarfe. Trebuie doar sa le dati cate ceva si sa ii rugati sa inventeze un joc.

Daca obositi jucandu-va toata ziua, amintiti-va ca micutii care va vampirizeaza de energie astazi, va vor ruga sa iesiti din camera lor maine.

Timpul in care copiii vor sa se joace cu noi trece foarte repede. Profitati de el. Daca mai stiti si alte jocuri pentru zile calduroase, impartasiti-le cu noi!

Cum putem face copiii fericiti fara televizor

Copiii care petrec o mare parte din timpul liber in fata televizorului sau urmarind carti ilustrate sunt mai putin fericiti decat cei care sunt angrenati in sarcini active, cum ar fi pictura. Un studiu al cercetatorilor de la Oxford University a descoperit ca activitatile pasive, printre care se numara si televizorul, au un impact negativ asupra fericirii micutilor, probabil, pentru ca implica prea putin interactiunea citeste in continuare aici >  

41 de activitati pentru copii - pentru zilele ploioase

Ploile  pot aduce plictiseala copiilor care se uita afara pe ferestre, tanjind sa iasa din casa. Data viitoare cand picnicul sau excursia ta in parc intra la apa, iar micutul tau se urca pe pereti de plictiseala, incearca una dintre aceste activitati pentru zile ploioase! Iata 41 de activitati pentru copii - pentru zilele ploioase  - cu multe idei si inspiratie. Spor la voie buna! 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Jocuri

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII