Iată când durerile de cap sunt periculoase in timpul sarcinii

Iata cand durerile de cap sunt periculoase in timpul sarcinii

Iată când durerile de cap sunt periculoase in timpul sarcinii

Unele dureri de cap sunt normale în timpul sarcinii, însă altele pot fi simptome ale unei probleme medicale care necesită atenție. Migrenele nu se înrăutățesc neapărat în timpul sarcinii și pot fi tratate destul de ușor, dar uneori o durere de cap poate fi un semnal de alarmă pentru mai multe probleme grave.

→ Iată când durerile de sarcină pot fi periculoase și ce trebuie să știi.

Durerile cap in timpul sarcinii
Când durerile de cap sunt un simptom al unei probleme
De ce apar durerile de cap?
Cand sa chemati doctorul
Cand sa va faceti griji
Folosirea medicamentelor in timpul sarcinii: medicamente sigure si medicamente cu risc
Factori de risc in sarcină

Durerile cap in timpul sarcinii

Multe femei insarcinate au dureri de cap, in special in primul trimestru si al treilea trimestru de sarcina. In general, femeile insarcinate observa ca durerile de cap devin mai dese in jurul saptamanii 9 de sarcina.
In general, la inceputul sarcinii, durerile de cap pot fi cauzate de o crtstere a volumului de sange pe care il produce corpul.

De ce apar durerile de cap?

Durerile de cap clasice (migrenele) sau alte tipuri de dureri de cap pot apărea în timpul sarcinii din aceleași motive pentru care apar la majoritatea oamenilor - din cauza oboselii, tensiunii, oboselii ochilor și altor factori. Modificările nivelurilor hormonale și ale chimiei corpului pot juca un rol în apariția migrenelor.

Tratamentele conservatoare, cum ar fi compresele calde și odihna, pot fi eficiente pentru multe femei, dar uneori poate fi necesar să se recurgă la medicamente, cum ar fi paracetamolul (acetaminofenul). Asigurați-vă că medicamentele pe care le utilizați sunt sigure în timpul sarcinii.


 

Când durerile de cap sunt un simptom al unei probleme

Atunci cand o durere de cap in timpul sarcinii este insotita de ameteli, vedere incetosata, sau pete oarbe (scotoame), este timpul sa apelati la obstetrician sau medicul de familie. Acestea pot fi semne de preeclampsie, o afectiune care se dezvolta in a doua jumatate a sarcinii. Aceasta este marcata de tensiunea arteriala crescuta (hipertensiune arteriala), proteine in urina, si, de obicei, umflarea  picioarelor.

Lasata netratata, preeclampsia poate duce la eclampsie, care include convulsii. Ambele afectiuni sunt periculoase pentru sanatatea mamei si trebuiesc tratate in regim de urgenta. In unele cazuri, singurul tratament este acela de a naste copilului. Asigurati-va ca ati discutat orice problema legata de durerile de cap sau alte simptome cu medicul obstretician sau cel de familie. El se va asigura ca sunteti monitorizata si tratata in mod corespunzator.

Citeste si Iata de ce apar dureri de cap in sarcina si iata ce medicament poti lua

Cand să chemati doctorul

In mod normal, nu trebuie sa ne facem prea multe griji pentru durerile de cap, dar unele dintre ele pot fi periculoase, si anume, cele din timpul sarcinii. Migrenele nu se inrautatesc neaparat in timpul sarcinii, si pot fi tratate destul de usor, dar uneori, o durere de cap poate fi o avertizare a mai multor probleme grave.  Iată care sunt o serie de semnale in sarcină care nu trebuiesc ignorate.

Folosirea medicamentelor in timpul sarcinii: medicamente sigure si medicamente cu risc

Atentie, aproape orice medicament luat in timpul sarcinii trece prin placentă putand afecta sănătatea bebelusul din burtică. In plus, daca femeia este insarcinata sau vrea sa ramana gravida, nu are voie sa ia decit medicamentele aprobate special de medic. Iata lista cu medicamente sigure, nesigure sau periculoase in timpul sarcinii si sfatul de la Desprecopii.

Factori de risc in sarcină

Malformatiile congenitale in sarcina: cum reducem riscul lor
Gripa in sarcina: ce trebuie sa stie orice graviduta
Virusul Zika: intrebari si raspunsuri importante pentru sarcina si sanatatea bebelusului
Lacul de unghii: risc in timpul sarcinii
Sarcina si paracetamolul: riscul de autism al copilului
Sarcina si sapunurile antibacteriene - ATENTIE!
Nivelul scazut al seleniului si riscul de preeclampsie in sarcina
Substantele chimice din alimente pot dubla riscul de avort spontan
Infectiile urinare in timpul sarcinii
7 consecinte ale fumatului in timpul sarcinii

CITESTE PE LARG DESPRE FACTORII DE RISC IN TIMPUL SARCINII 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Milena Sadova - redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2024
Articol revizuit de dna D
r. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda,

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII