Schimbati-va anual lotiunea de plaja pentru a diminua riscul de cancer!

Schimbati-va anual lotiunea de plaja pentru a diminua riscul de cancer!

Schimbati-va anual lotiunea de plaja pentru a diminua riscul de cancer!

  • Acum ca a inceput vacanta copiilor, pentru cei mai multi dintre noi se apropie si concediul sau macar mini-vacanta de vara, asa incat nu e absolut deloc nefiresc daca a inceput deja sa va zboare mintea la plaja, la briza marii sau la aerul racoros al muntilor si ati inceput sa va pregatiti toate cele necesare pentru un bronz desavarsit.

Atentie! Schimbati-va anual lotiunea de plaja pentru a diminua riscul de cancer!

Nu uitati de lotiunea de plaja!
Nu folositi lotiunea de anul trecut
Verificati factorul de protectie
 
Sezonul estival e deja aici si pentru cei mai multi dintre noi se apropie si concediul sau macar mini-vacanta de vara, asa incat nu e absolut deloc nefiresc daca a inceput deja sa va zboare mintea la plaja, la briza marii sau la aerul racoros al muntilor si ati inceput sa va pregatiti toate cele necesare pentru un bronz desavarsit.

Nu uitati de lotiunea de plaja!

Chiar daca, probabil, in capul listei de cumparaturi vor sta accesoriile de plaja sau costumul de baie, pentru ca vreti sa fiti in pas cu moda sezonului, nu uitati de produsele care va protejeaza pielea impotriva efectelor negative ale soarelui. Acordati-le importanta cuvenita! Nu lasati achizitionarea lor pe ultima suta de metri, pentru ca s-ar putea ca in euforia momentului sa uitati cu totul de ele si asta nu e de dorit.

/Images/protectie-solara-poza1.jpg

Nu folositi lotiunea de anul trecut

De asemenea, nu va bazati pe produsele pe care le aveti deja prin dulap, ramase de anul trecut! Statisticile arata ca majoritatea persoanelor care pleaca in vacanta la mare nu isi cumpara o lotiune noua de plaja in fiecare an, deoarece prefera sa o foloseasca pe cea cumparata cu un an in urma, pe care nu au reusit sa o consume in vacanta precedenta. Desi pare lipsit de importanta, acest fapt poate fi extrem de periculos, conform opiniei specialistilor, care considera ca dupa un an de zile orice crema de protectie impotriva razelor solare isi pierde efectul.

Practic, dupa 12 luni de la deschiderea flaconului, ingredientele active din lotiune, care creeaza filtrul protector impotriva razelor UV isi pierd eficienta, corpul fiind astfel expus pericolului de a face cancer de piele. Este bine cunoscut faptul ca radiatiile UV favorizeaza aceasta maladie. In ultimii ani, incidenta cancerului de piele este extrem de ridicata fata de anii precedenti. Raspandirea bolii este de 7 ori mai mare la barbati si de 4 ori mai mare la femei, decat in 1970, cazurile de moarte cauzata de cancer de piele fiind in permanenta crestere.

Verificati factorul de protectie

Un alt aspect extrem de important ce trebuie avut in vedere atunci cand cumparam o lotiune de protectie impotriva razelor solare, este factorul de protectie. Departe de a fi o simpla cifra inscriptionata pe un recipient, acest factor este foarte important pentru eficienta  cremei. Foarte multe persoane folosesc o crema cu factor de protectie mai mare la inceputul vacantei (20 sau 30), iar apoi, spre sfarsit, fie nu mai folosesc crema protectoare deloc, considerand, in mod gresit, ca bronzul deja instalat nu mai permite pielii sa se arda, fie folosesc o crema protectoare cu un factor de protectie mai mic de 10, ceea ce este la fel de gresit.

Dermatologii avertizeaza insa ca o crema protectoare cu un factor de protectie minim 15 trebuie folosita pe toata durata verii si mai ales atunci cand facem plaja. In ceea ce-i priveste pe copii, factorul de protectie al lotiunii de plaja trebuie sa fie minim 50, asa ca aveti grija ce fel de lotiune cumparati! Si nu uitati ca la sfarsitul verii sa aruncati recipientele la gunoi pentru ca anul viitor nu vor mai avea niciun efect !

Este bine sa mergem la mare cu un bebelus? cititi si: Este bine sa mergem la mare cu un bebelus?
 

Cu bebelusul in concediu: vara Cu bebelusul in concediu: vara  

Va recomandam sa mai cititi si urmatoarele:

Canicula: sfaturi de urmat pe timp de canicula

Canicula: sfaturi de urmat pe timp de canicula

Canicula care afecteaza Romania in aceasta vara poate produce mari probleme de sanatate celor care nu respecta reguli de protectie. Cititi si Atentie mamici, Cod Portocaliu! Protejati…

Concediul de vară al familiei - sfaturi și recomandări de sănătate

Concediul de vară al familiei - sfaturi și recomandări de sănătate

Concediul de vara al familiei este perioada cea mai frumoasa a anului. Pe carari de munte sau pe plaje insorite, alaturi de cei dragi... sentimentele durabile de dragoste si tandrete ale…

Arsurile solare: 19 tratamente si remedii la indemana cand pielea e arsa de soare

Arsurile solare: 19 tratamente si remedii la indemana cand pielea e arsa de soare

Concediul de vara al familiei este perioada cea mai frumoasa a anului. Dar, preocupati de alte griji, uitam ca razele soarelui sunt prea puternice pentru pielea noastra si a copiilor…

 Comunitate, grup de suport

 
Hoteluri, pensiuni, vacante, concedii, calatorii..
Experiente de vacante si calatorii. Evaluari de hoteluri, pensiuni si recomandari. Toate testate de comunitatea DC! 

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

autor: redactor Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2014

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII