EUROLIIS - un proiect cu tineri, despre tineri, pentru tineri

EUROLIIS  - un proiect cu tineri, despre tineri, pentru tineri

EUROLIIS - un proiect cu tineri, despre tineri, pentru tineri

  • Implicarea tinerilor in actiuni cu impact social, menite sa schimbe mentalitati este o metoda pe care institutiile de invatamant din intreaga lume si alte institutii ce au legatura cu tinerii o promoveaza intens in ultimii ani. In fond, tinerii reprezinta viitorul in schimbare al unei natiuni, asa incat ce poate fi mai potrivit atunci cand vrei sa dai un impuls evolutiv unei societati, decat sa stimulezi creativitatea, inteligenta, spiritul de echipa, constiinta civica a tinerilor?

EUROLIIS  - un proiect cu tineri, despre tineri, pentru tineri

Euroscola - o competitie europeana pentru tineri
EUROLIIS - Alege sa fii cetatean european! Voteaza!
Desprecopii.com - partener oficial al campaniei EUROLIIS
Despre echipa EUROLIIS

Implicarea tinerilor in actiuni cu impact social, menite sa schimbe mentalitati este o metoda pe care institutiile de invatamant din intreaga lume si alte institutii ce au legatura cu tinerii o promoveaza intens in ultimii ani. In fond, tinerii reprezinta viitorul in schimbare al unei natiuni, asa incat ce poate fi mai potrivit atunci cand vrei sa dai un impuls evolutiv unei societati, decat sa stimulezi creativitatea, inteligenta, spiritul de echipa, constiinta civica a tinerilor?

/Images/echipa-euroliis.jpg

Euroscola - o competitie europeana pentru tineri

O astfel de metoda de stimulare a implicarii tinerilor in viata sociala a propriei natiuni, o constituie competitia Euroscola, organizata in fiecare an de catre Parlamentul European si la care pot participa liceeni cu varste cuprinse imtre 16 si 18 ani. Ajunsa la cea de-a VI-a editie, aceasta competitie este organizata la nivel national, in fiecare dintre cele 28 de state mebre ale Uniunii Europene, castigatorii ei fiind rasplatiti cu o vizita la Strasbourg, la sediul Parlamentului European pentru a participa, alaturi de tineri din celelalte state, la o zi Euroscola (o zi plina de activitati dedicate tinerilor, care se desfasoara in cladirea Parlamentului). Provocarea competitiei difera de la un an la altul, elevii fiind pusi in situatia de a gandi si de a implementa anumite proiecte cu impact social, cultural, spiritual. in acest an, tema competitiei vizeaza drepturile cetatenilor europeni si provocarea lansata liceenilor este aceea de a gandi un proiect de campanie menit sa informeze tinerii aflati pentru prima oara in situatia de a vota in 2014 despre importanta participarii lor la alegerea reprezentantilor propriei tari in Parlamentul European. Si asta pentru ca la propunerea Comisiei Europene, anul 2013 a fost declarat oficial drept Anul european al cetatenilor, aducandu-se astfel in prim-plan drepturile care le revin, automat, tuturor locuitorilor Uniunii Europene, in calitate de cetateni ai acesteia.

/Images/euroliis-2.jpg

EUROLIIS - Alege sa fii cetatean european! Voteaza!

EUROLIIS este un proiect de campanie gandit şi implementat de o echipa formata din 24 de elevi entuziaşti ai Liceului Teoretic de Informatica “Grigore Moisil” din Iaşi, coordonati de doua cadre didactice la fel de entuziaste, Daniela Anghelescu si Anamaria Ghiban. Acestia si-au propus sa-i informeze pe tinerii din orasul lor, din judet si nu numai despre drepturile pe care le au in calitate de cetateni europeni şi despre necesitatea participarii lor la alegerea reprezentantilor romani in Parlamentul European. Denumit generic EUROLIIS - „Drepturile noastre in Uniunea Europeana”, proiectul este inscris in competitia Euroscola 2013 - 2014, care sta sub semnul Anului european al cetatenilor si cuprinde o serie de actiuni comunitare cu un impact deosebit asupra mentalitatii tinerilor, pe care liceenii de la institutia de invatamant din Iasi le-au gandit special pentru a-i impulsiona pe cei de varsta lor sa-si exercite drepturile, dar si responsabilitatile civice pe care le au in calitate de cetateni europeni.

/Images/euroliis-3.jpg

Desprecopii.com - partener oficial al campaniei EUROLIIS

Comunitatea DC, pentru care preocuparea fata de interesele copiilor si ale adolescentilor este una constanta, este alaturi de adolescentii ieseni care si-au propus nu doar sa ajunga la Strasbourg, ci sa schimbe mentalitati si sa impulsioneze implicarea tinerilor in viata societatii. Proiectul, care se desfasoara in perioada 24 iunie 2013 - 24 septembrie 2013, cuprinde o serie de actiuni gandite si organizate de acesti copii entuziasti pana in cele mai mici detalii, actiuni pe care desprecopii.com le va mediatiza si le va sustine, in calitate de partener media oficial al campaniei. si daca prima parte a perioadei de desfasurarte a proiectului a fost dedicata conceperii de materiale de campanie (postere, fluturasi, tricouri, pliante, un site oficial al proiectului, o pagina de FB), a doua parte este dedicata actiunilor concrete, prin care cei 24 de tineri si-au propus sa interactioneze cu cetatenii pentru a-i informa asupra drepturilor pe care le au in calitate de cetateni europeni si pentru a le sublinia importanta participarii la votul european. Vizite la alte scoli, la centre de plasament si la alte institutii importante din comunitatea locala, flash-moburi, dezbateri, expozitii de fotografie sunt doar cateva pe care liceenii de la Liceul de Informatica ”Grigore Moisil” le vor face in perioada urmatoare pentru a trezi spiritul european al cetatenilor din comunitatea in care traiesc. Le uram succes si suntem alaturi de ei in acest demers laudabil, care nu poate decat sa ne faca cinste in Europa.

Mai multe informatii despre echipa EUROLIIS si despre activitatile din cadrul proiectului se gasesc aici:

Site-ul campaniei (creat de elevi, aflat in constructie) - https://euroliis.jocsecund.info/
Pagina de FB - https://www.facebook.com/Euroliis

Va recomandam sa mai cititi:
Copiii, victimele poluarii mediului

Copiii, victimele poluarii mediului

Bebelusii si copiii, sunt organisme in crestere si sunt mult mai sensibili la poluarea cu care suntem amenintati zi de zi. Iata Desprecopii iti va prezenta motivele pentru care mediul…

Substantele cancerigene descoperite in plastic cauzeaza obezitatea!

Substantele cancerigene descoperite in plastic cauzeaza obezitatea!

Majoritatea studiilor efectuate in ultimii ani leaga obsezitatea de alimentatia nesanatoasa, de tip fast-food, de sedentarism si de stilul de viata dezorganizat. O noua cauza a obezitatii a fost insa…

Alimentatia BIO - necesitate sau capriciu?

Alimentatia BIO - necesitate sau capriciu?

Cuvantul BIO (care, lingvistic vorbind, nici macar nu e un cuvant) a invadat de ceva timp vocabularul cotidian, devenind un fel de etalon al alimentatiei sanatoase. Trecand peste faptul ca a consuma…


Familia Verde (interesata de problemele si dilemele ecologice ale prezentului)

 Comunitate, grup de support
/Images/general.jpgDiscutii generale
LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.



autor: redactor Anamaria Ghiban
- Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2013 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII