Tratamente naturale impotriva acneei

Tratamente naturale impotriva acneei

Tratamente naturale impotriva acneei

Acneea este o problema dermatologica extrem de complexă, care afectează  peste 50% din adolescenţi şi 10 % dintre adulţi. Primele semne de acnee apar odată cu pubertatea, chiar de la 11-12 ani, având un apogeu la vârsta de 16 -17 ani.

Acneea se poate trata natural. In loc sa alegeti medicamente potential daunatoare imptriva acneei, incercati sa scapati de acnee cu ajutorul remediilor naturale, sigure si eficiente. Puteti scapa chiar si de problemele asociate cu acneea, cum ar fi roseata si cicatricile, in mai putin de doua saptamani.

Sucul de lamaie, uleiul de arbore de ceai si smantana apoasa
Fulgi de ovaz, otet, zmeura, ou, sare de mare
Miere si scortisoara
Sucul de lamaie, H2O2, scoarta de salcie, aloe, echinaceea si gentiana
Frunze proaspete de busuioc
Albus de ou
Otet de cidru de mere
Alte remedii naturale pentru acnee includ

Despre acnee

Acneea este o boală extrem de complexă, care afectează  peste 50% din adolescenţi şi 5 % dintre adulţi. Primele semne de acnee apar odată cu pubertatea, chiar de la 11-12 ani, având un apogeu la vârsta de 16 -17 ani.
 

Sfaturi importante de lupta impotriva accneei - care incep cu o atentia la alimentatie

Evitaţi consumul de dulciuri (ciocolată, prăjituri, îngheţată, bomboane, zaharuri rafinate), paste făinoase rafinate, orez alb, lapte si derivate (brânzeturi fermentate, frişcă, smântână), chipsuri, produse tip fast-food, alimente condimentate, alimente bogate în iod sau medicamente care conţin iod (peşte oceanic, fructe de mare, scoici, creveţi, fasole verde, soia, sare iodată ).

Merită să faceţi acest efort de memorie ! Redescoperiţi plăcerea sucului obţinut din fructe proaspete, consumaţi fructe crude, ceai verde , beţi apă suficientă zilnic.

Nu stoarceţi, nu atingeţi, nu frecaţi leziunile şi nu permiteţi să vi se facă acest lucru în saloanele de cosmeotologie !

Stoarcerea leziunilor determină o ameliorare aparentă a aspectului feţei… după puţin timp, în loc de o leziune vor apare 3, apoi 5, pentru că sebumul infectat va activa foliculii vecini.

Vor rămane pete pigmentare (maro) şi cicatrici permanente! Complementar tratamentului dermatologic, pot fi recomandate şi aplicarea de măşti (foarte eficiente sunt măştile pe bază de argilă verde cambriană) sau consumul de ceai (urzică, cicoare, trei fraţi pătaţi).

In loc sa alegeti medicamente potential daunatoare, incercati sa scapati de acnee cu ajutorul remediilor naturale, sigure si eficiente. Puteti scapa chiar si de problemele asociate cu acneea, cum ar fi roseata si cicatricile, in mai putin de doua saptamani.

Sucul de lamaie, uleiul de arbore de ceai si smantana apoasa

Inainte de a mergeti la culcare, spalati-ba bine tenul, apoi aplicati suc de lamaie - veti simti o senzatie de mancarime pentru un minut sau doua.

/Images/tratament-natural-acnee-lamaie.jpg

Frecati usor o cantitate mica ulei de arbore de ceai, apoi aplicati un strat gros de smantana apoasa si lasati sa actioneze pe timpul noptii.

Alaturi de aceste remedii este bine sa consumati zilnic trei kiwi si 3/4 de ceasca de morcovi cruzi.

Fulgi de ovaz, otet, zmeura, ou, sare de mare

Se toarna fulgii de ovaz intr-un castron mic, se zdrobeste niste zmeura si se amesteca cu aproximativ o lingurita de sare de mare. Se incorporeaza aproximativ doua linguri de otet si un ou. Spalati-va fata cu un scrub exfoliant (cum ar cel de caise), stti un pic in aburi, apoi aplicati un strat gros din amestecul cu ovaz. Lasa sa actioneze aproximativ 30 de minute sau pana cand amestecul este destul de uscat si incepe sa se cojeasca. Clatiti cu apa rece.

Miere si scortisoara

Luati trei linguri de miere si o lingura de scortisoara si  faceti o pasta. Puneti amestecul pe zona afectata si lasati sa actioneze intreaga noapte.

/Images/tratament-natural-acnee-miere.jpg

Sucul de lamaie, H2O2, scoarta de salcie, aloe, echinaceea si gentiana

Se amesteca intr-un bol sau recipient putina zeama de lamaie, o cantitate mica de peroxid de hidrogen, scoarta de salcie praf, echinaceea si gentiana. Solutia se plicat cu un disc demachiant de bumbac si se lasa pe fata sa se usuce. Dupa ce se usuca, aplicati putina aloe vera. Tratamentul se aplica de 2 ori pe zi

Frunze proaspete de busuioc

Fierbeti un pumn mic de frunze de busuioc proaspete in doua cani de apa pentru aproximativ 15 minute si apoi se pune amestecul in frigider sa se raceasca. Se aplica pe zonele cu probleme cu un disc demachiant.

/Images/tratament-natural-acnee-busuioc.jpg

Albus de ou

Imbibati putin albus de ou pe cosuri si lasati-l pe timpul noptii sau, uneori puteti aplica pe toata fata sau zona afectata. Veti observa rezultatele in dimineata urmatoare. Cosurile sunt reduse sau chiar vor disparea, iar pielea se va simti minunat.

Otet de cidru de mere

Inmuiati un disc demachiant in otet de cidru de mere si apoi inmuiati bumbacul in sare. Se aplica pe zona infectata si se tine acolo, atata timp cat se poate. Acest lucru ar trebui sa reduca imediat umflatura. Functioneaza bine si pentru acnee chistica.

Alte remedii naturale pentru acnee includ:

- argint coloidal pe cale orala
- coaja de portocala pisata bine cu apa
- turmeric - masca faciala
- frunze de castravete sau bucati rase
- amestec din castravete si apa (facute pasta)
- frecarea cosurilor cu un catel de usturoi proaspat taiat
- masca de fata pe baza de cuisoare sau o pasta de schinduf (methi) frunze
- suplimente de zinc sau multi-vitamine cu zinc

Va recomandam sa mai cititi si urmatoarele

Sfaturi de frumusete rapide preparate in casa

Sfaturi de frumusete rapide preparate in casa

Sunteti in cautarea unor sfaturi rapide pentru o piele frumoasa, preparate in casa? Atunci aruncati o privire la aceste sfaturi oferite de SuperEva.

7 Masti revitalizante home-made

7 Masti revitalizante home-made

Experimentarea si prepararea propriile masti revitalizante nu este doar distractiva, dar si o modalitate foarte buna de a economisi... sa nu mai vorbim ca vei avea intotdeauna liniste stiind …

8 secrete intrigante pentru ingrijirea pielii ...

8 secrete intrigante pentru ingrijirea pielii ...

Daca esti obosita de rutina de ingrijire a pielii si doresti sa-ti condimentezi un pic viata cu unele secrete internationale de ingrijire, nu cauta mai departe! Am gasit 8 moduri pentru a obtine…

Va recomandam sa mai cititi despre Cosmetice facute in casa din ingrediente naturale

Mastile cu argila - tratamente eficiente pentru tenspecialistul raspunde
Crema antirid care face minuni
Retete pentru balsam de buze
Cum ne preparam mastile de fata?
Lupta natural impotriva celulitei
Tratamente naturiste impotriva caderii parului
Retete pentru parfumuri folosind uleiuri esentiale
Fixativ de par - ieftin si bun
Cum ne ingrijim parul in mod natural?
Prepararea gelului de dus acasa
Fabricati-va propriul dezinfectant!
Fabricati-va propriul sampon de casa!
Masca de miere pentru tratarea acneei
Cum ne preparam demachiantul acasa?
Sfaturi de frumusete rapide preparate in casa

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 4 comentarii

  1. lorena
    lorenatrimis la 7/8/2016

    Va pot zice ca sunt tare multumita de rezultate dupa ce am inceput sa folosesc aceste produse naturale de la Thursday Plantation. La mine au functionat tare bine impotriva acneei. Recomand si eu

    Raspunde la acest comentariu
  2. Iulia Diana
    Iulia Dianatrimis la 3/12/2015

    Salut, eu am acnee de cand ma stiu, si am incercat zeci de solutii. Tratament cu argila, medicamente prescrise de deramatologi si unele au dat rezultat insa pe termen scurt. Pe la inceputul anului cineva mi-a recomandat buretele Pure konjac cu carbune. Si nu pot sa spun ca am scapat total de acnee, insa tenul este mult mai curat, acneea apare mai greu si nu mai este la fel de dureroasa. E ff interesant acest burete!

    Raspunde la acest comentariu
  3. Irina Guiban
    Irina Guibantrimis la 26/7/2015

    Va multumesc frumos de informatiile oferite mai sus, dar spuneti-mi va rog cu ce pot sa ma alimentez?

    Raspunde la acest comentariu
  4. Ana
    Anatrimis la 8/9/2014

    Si eu tot un tratament natural impotriva acneei am folosit sa scap definitv. Am folosit o spuma naturala, o lotiune tonica, o crema hidratanta si un gel medicinal anti-acnee, toate pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree de la Thursday Plantation. Toate aceste produse au facut minuni impotriva cosuri si puncte negre. Mi-au curatat tot tenu de acnee si imi controleaza si excesul de sebum foarte bine.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII