Barbie - prima papusa care colaboreaza cu Nasa

Barbie - prima papusa care colaboreaza cu Nasa

Barbie - prima papusa care colaboreaza cu Nasa

  • Nu, nu este vorba despre vreo ironie, cu toate ca atunci cand vine vorba despre Barbie si despre ideile nastrusnice ale celor de la Mattel, care nu mai stiu ce sa mai inventeze ca sa se mentina in top pe piata de profil, totul este posibil… si mai ales ironia. De data aceasta insa, lucrurile sunt cat se poate de serioase sau cel putin asa se doresc a fi.

Barbie - prima papusa care colaboreaza cu Nasa


Nu, nu este vorba despre vreo ironie, cu toate ca atunci cand vine vorba despre Barbie si despre ideile nastrusnice ale celor de la Mattel, care nu mai stiu ce sa mai inventeze ca sa se mentina in top pe piata de profil, totul este posibil… si mai ales ironia. De data aceasta insa, lucrurile sunt cat se poate de serioase sau cel putin asa se doresc a fi.

Lansata pe 5 august 2013, noua Barbie isi adauga la impresionantul sau CV, care cuprinde o intreaga varietate de meserii, una noua si destul de bizara pentru trecutul tumultos al divei de plastic - pe cea de astronaut. Se pare ca celebra papusa nu este la prima incercare de acest gen, pentru ca in 1965 ea avea deja un costum de astronaut, pe care insa l-a schimbat rapid cu accesorii si preocupari mult mai trendy. In 2013, Barbie devine prima papusa exploratoare a planetei Marte si prima papusa care colaboreaza oficial cu NASA. Noua varianta Barbie a fost creata in colaborare cu NASA, cu scopul de a celebra prima aniversare a robotului Curiosity care a aterizat pe planeta rosie cu exact un an in urma, permitand oamenilor de stiinta sa identifice urme de viata pe Marte, dupa cum relateaza Huffington Post.

/Images/barbie-astronaut-1.jpg

/Images/barbie-astronaut-2.jpg

Iat-o, asadar, pe Barbie aventurata in cucerirea planetei Marte

Trebuie sa recunoastem ca este o evolutie evidenta in privinta spiritului cu care cei de la Mattel si-au insufletit jucaria. Nu acelasi lucru se poate spune insa despre obiceiurile vestimentare ale blondei platinate. Astfel, Barbie merge la intalnirea cu astrele intr-o tinuta din care nu putea lipsi culoarea sa preferata - roz. Echipata in costum de astronaut, Barbie este insotita in aventura sa intergalactica de o replica in miniatura a robotului Curiosity.

/Images/barbie-astronaut-3.jpg

Si daca motivatia celor de la NASA pentru aceasta interesanta colaborare, pare a fi destul de pamanteasca, producatorul Mattel se intrece pe sine si de aceasta data, printr-o explicatie fantezista, plasata strategic pe ambalajul jucariei, dar cu pretentii de ancorare in realitate, pentru crearea variantei 2013 de Barbie astronaut. Adaugand aceasta noua experienta celor peste 130 de variante ale papusii, Barbie exploratoarea lui Marte se vrea a fi un model care sa incurajeze toate fetitele sa plece in cautarea aventurii si sa atinga stelele, precizeaza producatorul arhicunoscutei jucarii. Nu vrem sa fim carcotasi, pentru ca, in fond, ce poate fi rau intr-o Barbie astronauta, dar, nu putem sa nu ne intrebam retoric, cu un zambet naiv pe buze, ce va urma?

Va recomandam sa mai cititi si urmatoarele:

Barbie cea cheala

Barbie cea cheala

Inca de la aparitia sa pe piata jucariilor, in 1959, papusa Barbie s-a dovedit a fi una dintre cele mai controversate jucarii inventate vreodata. Inspirata de o papusa germana numita Bild Lilli,…

Papusa care poate fi alaptata, cadou controversat

Papusa care poate fi alaptata, cadou controversat

Incercarile producatorilor de jucarii de a cuceri in egala masura copiii, dar si pe parintii lor, oferindu-le jucarii din ce in ce mai sofisticate si pretinzand ca dimensiunea educativa este…

Restaurantul Barbie - locul unde rozul este mereu trendy

Restaurantul Barbie - locul unde rozul este mereu trendy

Barbie este un brand care a trecut deja printr-o serie de ipostaze, de la succes incontestabil, la controversa, care i-au adus notorietatea si care l-au mentinut mereu in atentia publicului,…

 Forumuri specializate


In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

 Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare!
Am nevoie de un baby-sitter...

 autor: redactor Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2013

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII