Scrisoare deschisa institutiilor internationale de educatie si cultura

Scrisoare deschisa institutiilor internationale de educatie si cultura

Scrisoare deschisa institutiilor internationale de educatie si cultura

  • Cea mai mare comunitate online a parintilor romani, desprecopii.com, impreuna cu Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil va roaga sa aveti amabilitatea de a ne comunica daca activitatea institutiei pe care o reprezentati a fost afectata/perturbata in vreun fel de catre cainii fara stapan aflati in vecinatatea sediului dumneavoastra.

Scrisoare deschisa institutiilor internationale de educatie si cultura!


Bucuresti, 20 septembrie 2013
Cea mai mare comunitate online a parintilor romani, desprecopii.com, impreuna cu Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil va roaga sa aveti amabilitatea de a ne comunica daca activitatea institutiei pe care o reprezentati a fost afectata/perturbata in vreun fel de catre cainii fara stapan aflati in vecinatatea sediului dumneavoastra.

Suntem interesati sa stim daca ati contactat autoritatile si daca masurile luate de acestea au fost multumitoare. V-am fi, de asemenea, recunoscatori daca ne puteti spune in ce masura personalul, angajatii institutiei dumneavoastra - oameni care traiesc in acelasi oras cu noi, s-au confruntat cu probleme legate de prezenta cainilor fara stapan in habitatele in care locuim.

S-a dovedit la modul cel mai tragic cu putinta, si din nefericire Ionut Anghel nu e prima victima, ca este de o importanta vitala ridicarea definitiva a cainilor de pe strazi, de langa blocuri, din parcarile magazinelor, ale firmelor, din parcuri, etc.  Vrem aplicarea responsabila a legii! Simbolic, ii vom spune Legea lui Ionut, caci oricare dintre copiii nostri ar putea fi in locul  lui.  Copiii nostri au inceput scolile, iar astazi se joaca in parcuri! Precizam ca, avem respect pentru drepturile animalelor însa nu mai putem ignora aceasta grava problema, sperând ca se va rezolva cu mijloacele de pâna acum.

Va invitam sa va alaturati campaniei PRO Siguranta Copiilor care ar trebui sa aiba ca si finalitate siguranta copiilor, a tuturor cetatenilor din Romania si respectarea drepturilor fundamentale din Constitutia Romaniei: dreptul la viata si la integritate fizica si psihica - art.22,  la siguranta persoanei - art.23, la asigurarea igienei si a sanatatii publice - art.34,  la un mediu sanatos - art.35 si dreptul la protectia copiilor - art. 49. Aceasta campanie se desfasoara in memoria lui Ionut (copilul atacat si mancat de caini la inceputul lunii septembrie a.c.) si in numele tuturor celor ucisi sau traumatizati de cainii abandonati pe strazi (statistici in anexe).

De ce? Pentru ca nu putem lasa cainii sa ne ucida copiii!

Oameni si trauma
Realitatea noastra
Scrisoare deschisa

Alina Predescu,  desprecopii.com,
Daniela Gheorghe, Director Executiv, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil

Victime in ultimii 7 ani:

/Images/Stray dogs victims.jpg

/Images/statistics Bucharest 2012.jpg

/Images/statistics Bucharest 2013.jpg

Comunitatea DC, comunitatea Desprecopii este cea mai mare, puternica si influenta comunitate a tinerilor parinti din Romania. In cei peste 12 ani de existenta, uniti de dragostea pentru copii, am reusit sa ajutam oameni, sa le oferim suport, informatie, incredere si puterea informatiei. Haideti alaturi de noi !

/Images/comunitatea DC.jpg

autor: Desprecopii - Toate drepturile rezervate - desprecopii.com  (c) 2013

Va recomandam sa cititi si:

Protest PRO siguranta copiilor!

Protest PRO siguranta copiilor!

Cea mai mare comunitate online a parintilor romani, Desprecopii.com, impreuna cu grupul de initiativa al lui Nadine si Pro Civilizatie, continua demersul pentru siguranta copiilor.

 Comunitate:
Ajutor Umanitar
Esenta comunitatii noastre este oferirea ajutorului celor care trec prin momente grele. Nu uita ca si tu poti face un bine.

Actiuni umanitare la Desprecopii.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Comunitate

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Ileana
    Ileanatrimis la 23/9/2013

    In anii 90 aveam o teama teribila sa merg la serviciu din cauza cainilor vagabonzi, mai ales ca o muscasera in parc pe o cunostina. Astazi Timisoara a reusit sa rezolve cumva problema si foarte rar mai intalnesti central haite. Mai sunt si caini pe la blocuri si pe strazi, dar nu prea sunt agresivi. In Bucuresti insa a fost de fiecare data o aventura sa ajung de la gara la diferite destinatii. Un fost coleg de serviciu povestea cum i-au sfasiat cainii paltonul intr-o iarna in Bucuresti. Un alt caine de bloc, Calu, de pe Calea Mosilor, desi era tinut pe palme de locatari, intr-o buna zi l-a facut praf pe unul dintre cei care intrau in bloc. Mi se pare elementar si crestineste sa se rezolve problema cainilor comunitari si este firesc ca parinte sa te ingrijorezi in aceasta privinta, avand in vedere ca cei mai vulnerabili sunt copiii.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII