Suc de rosii

Suc de rosii

Suc de rosii

  • Spala bine rosiile si usuca-le. Acum trebuie sa elimini semintele si pielita rosiilor, si ai 3 metode prin care poti face asta:

Suc de rosii


Timp de preparare:
30 minute
Timp gatire: 1 ora, 30 minute

Ingrediente:

  • 3.5 kg rosii foarte coapte
  • 1 lingurita sare de mare
  • 4 linguri suc de lamaie

Mod de preparare:

Spala bine rosiile si usuca-le. Acum trebuie sa elimini semintele si pielita rosiilor, si ai 3 metode prin care poti face asta:

Optiunea 1: Taie un mic "x" in partea de jos a fiecarei rosii si scufunda-le pentru aproximativ 30 de secunde in apa clocotita, apoi pune-le intr-o baie de apa rece cu gheata. Vei putea curata foarte usor pielita, si apoi taiate in jumatate vei elimina si semintele.

Optiunea 2: taie rosiile in bucati mari si da-le printr-un procesor de alimente.

Optiunea 3: mixeaza rosiile rapid printr-un blender si scurge piureul printr-o sita fina.

Pune rosiile decojite si fara seminte intr-o oala cu sarea si adu-le la fierbere. Redu focul la mic si lasa-le sa fiarba, amestecand ocazional, pana cand amestecul se reduce cu aproximativ o treime, va dura cca 45 de minute.

Intre timp, sterilizeaza borcanele si capacele intr-o cratita cu apa fiarta.

Pune 1 lingura de suc de lamaie in fiecare borcan, transfera sosul de rosii fierbinte in borcanele fierbinti, lasand aproximativ 1cm spatiu pana la gura capacului. Infileteaza capacele bine si pune borcanele inapoi in apa care fierbe (apa nu trebuie sa treaca de capac). Se lasa la fiert 40 de minute.

Cand s-a scurs timpul se depoziteaza intr-un loc racoros, intunecat, pana la utilizare.

Interesant de citit:
Salata de sfecla si cartofi

Sfecla se coace in cuptorul incins cca 30 de minute. Cartofii se asezoneaza cu ulei, sare, piper, si se pun la copt in cuptor cca 30 de minute. Puteti coace sfecla si cartofii in acelasi timp, in… ... citeste

Rosii tocate pentru iarna

Adu o oala mare cu apa la fiert. In timp ce apa ajunge spre punctul de fierbere, cu ajutorul unui cutit ascutit taie un "x" mic in partea de jos a fiecarei rosii. Odata ce apa fierbe, pune… ... citeste

Rosii congelate

Rosiile congelare nu sunt doar foarte usor de "preparat", dar sunt si cel mai bun mod in care aroma lor poate fi pastrata peste iarna. ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII