De ce isi pierd femeile interesul pentru sex

De ce isi pierd femeile interesul pentru sex

De ce isi pierd femeile interesul pentru sex

Este adevarat ca femeile isi pierd interesul pentru sex la un moment dat?

Un studiu recent a demonstrat ca interesul pentru sex al partenerei scade odata cu durata relatiei; nu acelasi lucru il putem spune si despre partener. Noi cercetari au demonstrat ceea ce multi barbati stiu din experienta: spre deosebire de barbati, femeile isi pierd interesul pentru sex de-a lungul timpului. Cercetatorii cred ca aceasta constatare vine in sprijinul cuplurilor, deoarece, cunoscand faptul ca dorinta sexuala a multor femei scade de-a lungul unei relatii, ar putea incuraja ambii parteneri sa fie mai realisti cu privire la viata lor sexuala, si i-ar putea ajuta indiferent de schimbarile care apar.

despre interesul femeilor pentru sex, veti citi:
Indexul functiei sexuale feminine
Femeile si libido-ul
Evolutia dorintei sexuale
Mentinerea scanteiei
O tendinta pe termen lung?
Despre relatia de cuplu mai cititi
Atractia sexuala in cuplu: sau mai precis cand atractia sexuala dispare
Forumuri de discutie despre relatia de cuplu

Indexul functiei sexuale feminine

Cercetatorii Sarah Murray si Robin Milhausen, ambele de la Universitatea din Guelph din Ontario, Canada, au facut un studiu pe 1770 barbati si femei de varsta tanara, care au avut relatii heterosexuale cuprinse intre o luna si 9 ani. Studiul a fost dedicat nivelului de satisfactie dintr-o relatie, satisfactia sexuala si dorinta sexuala. Dorinta a fost masurata cu un asa numit "Index al functiei sexuale feminine", care variaza intre 1.2 - 6.0.

Femeile si libido-ul

Participantii au raportat ca sunt in general, multumiti de relatiile si de viata sexuala pe care o au, dar femeile au raportat niveluri mai scazute de dorinta, in functie de durata relatiei lor. "In mod specific, pentru fiecare luna suplimentara a relatiei,   "Indexul functiei sexuale feminine",  scade cu 0,02 la partenerele din cuplu. De fapt, durata relatiei a fost un predictor mai bun al dorintei sexuale la femei decat satisfactia sexuala si cea a relatiei. In timp ce scaderea cu 0,02 a dorintei sexuale feminine este un indice mic dar constant, la barbati dorinta sexuala ramane constanta de-a lungul timpului.

Evolutia dorintei sexuale

Oamenii de stiinta au fost de acord asupra a ceea ce se intampla cu dorinta de-a lungul unei relatii. "Unii cercetatori sugereaza ca s-ar reduce atat la barbati, cat si la femei, de-a lungul timpului, deoarece relatia trece de la dragoste pasionala la iubirea milostiva", a spus Murray, autorul principal al studiului si candidat la doctorat in sexualitatea umana. Cu toate acestea, teoreticienii evolutiei prezic ca dorinta sexuala a barbatului trebuie sa ramana neschibata pentru ca acesta sa asigure urmasii, in timp ce dorinta sexuala a femeilor ar trebui sa scada, deoarece atentia lor se indreapta catre cresterea copiilor. "Cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare cu durata mai lunga, pe diferite grupuri de oameni," a spus Murray.

Barbatii raporteaza in mod constant un nivel mai ridicat de dorinta sexuala decat femeile

Barbatii raporteaza in mod constant un nivel mai ridicat de dorinta sexuala decat femeile. Diferentele dintre nivelurile de hormoni - de testosteron, in mod special - se crede ca sunt, cel putin partial, explicatia decalajului dintre femei si barbati.

Schimbarile hormonale apar in timpul trecerii cuplurilor de la stadiu incipient pasional la etapa ulterioara monogama de compasiune, undeva intre 6 si 30 de luni. Companiile farmaceutice cerceteaza in prezent impactul testosteronului asupra dorintei femeilor, dar, pana in aceste moment, rezultatele au fost neconcludente. "Hormonii sunt doar o parte din poveste", a declarat Murray pentru Live Science. "Desi sunt o bucata din puzzle-ul dorintei sexuale, prea multa concentrare asupra hormonilor poate elimina factorii contextuali ai dorintei, cum ar fi daca femeia este sau nu intr-o  relatie satisfacatoare sau iubitoare, daca se simte relaxata, jucausa sau sexy"  a spus ea.

de citit: Ce este Libido-ul si de ce variaza? 

Mentinerea scanteiei sexuale a cuplului

Rezultatele ar putea ajuta cercetatorii sa inteleaga de ce femeile care cauta tratamentul pentru sex se plang de dorinta scazuta mai mult decat de orice alta problema. Diferentele dintre nivelurile de dorinta din cadrul cuplurilor, cunoscute sub numele de discrepanta in dorinta, constitue o zona de interes in crestere pentru terapeuti.

"Conceptul de un nivel absolut de normal sau scazut al dorintei sexuale este inlocuit de opinia ca dorinta sexula scazuta este in raport cu nivelul dorintei partenerului." a spus Murray. Dar, desi discrepanta dorintei  afecteaza negativ satisfacția generala sexuala si relatia,nu se stie inca daca  acesta contribuie in mod semnificativ la infidelitate sau despartiri.

Noua cercetare ar putea ajuta, de asemenea, cuplurile sa-si gestioneze relatiile lor de-a lungul timpului. Intr-un studiu anterior, Murray a constatat ca femeile care au raportat asteptari mai realiste despre ceea ce inseamna sexul intr-o relație pe termen lung, au avut, de asemenea, niveluri mai ridicate de dorinta decat cei cu asteptari mai realiste. "Cred ca persoanele care cred ca nivelul ridicat al entuziasmului si al pasiunii de la inceputul relatiei va dura o lunga perioada de timp, sunt nerealiste si vor fi mult mai dezamagite atunci cand acestea vor lua forme diferite."

Ea a adaugat ca constientizarea  faptului ca dorinta sexuala poate sa scada in timp ar putea ajuta ambele sexe sa ințeleaga ca aceasta scadere nu inseamna neaparat ca ceva este in neregula cu relatia lor, si ca ar putea ajuta cuplurile sa depuna mai mult efort in relatia lor sexuala. "Atunci cand un cuplu are o relatie sexuala de multi ani, este nevoie de creativitate si deschidere pentru a mentine lucrurile proaspete si interesante", a spus Murray.

Hormonii influenteaza viata sexuala a femeilor de citit: Hormonii influenteaza viata sexuala a femeilor

O tendinta pe termen lung?

Cercetatorii au avertizat ca studiile dorintei pe termen lung, care includ cuplurile in varsta pot arata rezultate diferite. Femeile mai tinere pot raporta scaderea dorintei la prima lor experienta indata ce au depasit faza "lunii de miere". Ele probabil, de asemenea, nu s-au confruntat cu unele dintre beneficiile de relatii pe termen lung, care pot creste dorinta, cum ar fi mersul in vacante romantice, logodirea, cunoasterea mai in amanunt a vietii lor sexuale si sentimentul de a se simti confortabil in a discuta despre ea cu partenerul de cuplu.

Murray a adaugat ca studiul ar putea avea rezulatatele denaturate, deoarece barbatii sunt mai putin dispusi sa admita faptul ca dorinta lor poate scadea odata cu timpul, acest lucru fiind considerat impotriva normelor de gen masculin si al masculinitatii. natura auto-raportate de studiul ar putea fi, de asemenea, denaturate rezultatele. "Acesta a fost teoretizat că oamenii pot fi mai puțin dispuși să admită că au dorința de jos ca acest lucru este considerat impotriva normelor de gen masculin și masculinitate", a spus ea. Murray pregateste un studiu asupra acestui aspect..

Atractia sexuala in cuplu: sau mai precis cand atractia sexuala dispare

Cand ne-am cunoscut a fost iubire mare, atractie mare insa acum, din partea mea, atractia a disparut. COMPLET! Vreau sa precizez: nu iubirea, atractia. Adica imi iubesc sotul mult, simt compasiune, simpatie, vreau sa fie bine, sa fie fericit... insa nu mai sunt deloc atrasa de el sexual. DELOC! citeste in continuare detalii despre atractia sexuala a cuplului si ce se intampla cand aceasta dispare aici.

Despre relatia sexuala a unui cuplu, cititi

Greselile pe care le fac femeile inselate...
10 sfaturi pentru sex mai bun - adresate femeilor
Ce cred barbatii despre sex ...
3 motive pentru care femeile simuleaza orgasmul
Oboseala distruge viata sexuala
6 greseli care ruineaza o casnicie

 Forum de suport unde discutam despre viata in 2

 In unul sau in doi... mergem mai departe!
Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

autor: Milena Sadova, redactor Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII