6 greseli care ruineaza o casnicie

6 greseli care ruineaza o casnicie

6 greseli care ruineaza o casnicie

Iata 6 greseli care pot dinamita chiar si cea mai solida casnicie. Merita sa cunosti aceste greseli fundamentale care distrug o casnicie. Iata aceste greseli, descrise si argumentate de cineva care a trecut prin divort de 2 ori.

1. Ignori problemele de cuplu
2. Nu dai apa relatiei
3. Nu stii cum sa comunici eficient
4. Nu petreceti suficient timp impreuna
5. Nu discutati limpede si deschis despre organizarea gospodariei
6. Posesivitatea, un dusman al fericirii in cuplu
Despre relatia de cuplu merita sa cititi
Forum de suport unde discutam sincer despre viata in 2

Iata 6 greseli care pot dinamita chiar si cea mai solida casnicie.
Merita sa cunosti aceste greseli fundamentale care distrug o casnicie. Iata aceste greseli, descrise de cineva care a trecut prin divort.

1. Ignori problemele de cuplu

Acesta este probabil cel mai grav lucru pe care il poti face intr-o casnicie. Sa iti bagi capul in nisip si sa te faci ca nu vezi ce se intampla sau ca nu iti pasa de problemele care apar in cadrul relatiei de cuplu.

Atunci cand sunt probleme, tacerea sau evitarea de a discuta acele probleme vor ava un efect distrugator, de rugina. Mici certuri, mici iritari sau mici neplaceri - ne-discutate impreuna - vor creste in sufletului celor doi protagonisti ai casniciei. Si vei ajunge intr-o buna zi la momentul in care vei realiza ca nu mai poti suporta atatea ne-intelegeri. Evita deci stare de ignorare a ne-intelegerilor pentru ca acesta tensiune va creste si va deveni tot mai mare pana la momentul in care ele vor distruge relatia.

Asadar, cel mai bine, discuta cu partenerul orice ne-intelegere care apare si nu iti ignoa sufletul. Mai bine o cearta trecatoare decat un lac de cianura care creste in suflet si distruge casnicia a doi oameni care se iubeau. Citeste: Greselile pe care le fac femeile inselate...

2. Nu dai apa relatiei

Stiu ca suna poetic insa relatia de cuplu este ca o planta care creste ...si are nevoie de ingrijire si apa. Foarte des, cuplurile care ajung la divort uita ca relatia are nevoie de tandrete si de efort pentru a se mentine sanatoasa si verde.

Relatiile perfecte - care nu ajung la divort - sunt acelea in care dragostea si intelegerea vin din interiorul sufletului. Nu cauta sa iti schimbi sotul dupa cum iti place tie ci mai degraba realizeaza ca tu trebuie sa te schimbi. Concentreaza-te asupra sufletului tau mai intai. Incearca sa intelegi cum functioneaza acest joc in doi si daca vei gasi timp sa te gandesti la asta, multe lucruri se vor schimba in bine in cadrul casniciei tale. Citeste: 10 semne ale unei relatii de cuplu sanatoase

3. Nu stii cum sa comunici eficient

O buna comunicare este una dintre bazele unei casnicii sanatoase. Si totusi, exista si cazuri in care poti distruge o casnicie cu genul de comunicare de piata - e vina ta. Ajungand la acel - e vina ta - nu faci decat sa distrugi orice punte de comunicare din cadrul cuplului.
Sfatul este sa inveti sa asculti pana la capat orice discutie in contradictoriu si sa nu aplici acel mecanism ieftin de aparare - tu esti de vina.  Daca nu faci asta, divortul va fi iminent. Cauta argumente solide inainte de a riposta si propune intotdeauna modalitati de rezolvare.Citeste: Metoda JEEPP - comunicarea perfecta cu sotul :)

4. Nu petreceti suficient timp impreuna

Una din pietrele de temelie ale unei relatii de cuplu este abilitatea (dar si dorinta)  de a petrece cat mai mult timp cu celalalt. Daca nu esti capabila sa oferi timp de calitate sotului tau, nu vei capabila ca aveti o conexiune produnfa a sufletelor. A nu petrece suficient timp impreauna inseamna de fapt ca aveti vieti paralele...si asta nu duce decat la divort.

Mergeti impreuna la plimbare in parc, radeti, barfiti impreuna si mai presus de orice, fa orice pentru a crea niste amintiri speciale care vor ramane mereu in sufletul tau si al lui ....Citeste: Unde esti, suflet pereche?!

5. Nu discutati limpede si deschis despre organizarea gospodariei

Viata in cuplu este mai mult decat dragoste  - este si despre organizare, facut mancare, curatenie, calcat rufe, copii. Orice femeie stie asta dar nu toate inteleg cat de important este sa organizezi aceste lucruri impreuna cu sotul. Certuri care se nasc de la: - cine da cu aspiratorul, cine face cumparaturi, cine spala vasele ... pot dinamita o relatie si frusta ambii parteneri. Asadar, discuta cu sotul - ce face el si cu ce poate ajuta in gospodarie.

Nu mai traim in Evul Mediu - cand barbatii nu faceau nimic pentru ca nevestele erau considerate niste sclave. O sotie frustrata de prea multe treburi casnice poate fi o bomba care ticaie pentru casnicie. Iar frustrarea de la treburile casnice - nu duce la seri linistite si la momente memorabile ci se aduna la muntele de nemultumiri ... Cititi: Barbati, treceti la matura daca vreti sa fiti fericiti!

 


 

6. Posesivitatea, un dusman al fericirii in cuplu

Esti posesiva? Posesivitatea este, la prima vedere, o notiune destul de abstracta pe care nu foarte multe persoane se simt in stare sa si-o asume deschis. Cu toate acestea, cati dintre noi nu au fost macar o data subjugati de posesivitate?     Va suna cunoscut replici precum...

" O iau razna cand partenerul meu se uita dupa alta femeie. Am incredere totala in el si totusi nu inteleg de ce simt furia asta. " sau " Sotul meu petrece prea mult timp cu prietenii ei si cu familia lui. Ce inseamna sa fim un cuplu daca el e mereu plecat? "

Cu mici variatii, aceste replici fac parte din recuzita clasica a problemelor pe care le ridica posesivitatea in cuplu. Ce se ascunde insa in spatele acestui cuvant sofisticat? Posesivitatea este o consecinta directa a abandonului de sine, care conduce in primul rand la nesiguranta. O persoana devine posesiva atunci cand simte nevoia ca partenerul sau sa compenseze golul interior si nesiguranta create de abandonul de sine. Citeste in continuare: Posesivitatea, un dusman al fericirii in cuplu

Despre relatia de cuplu merita sa cititi:

De ce se dez-indrăgostesc femeile?

De ce se dez-indrăgostesc femeile?

Oare ce ce se dez-indrăgostesc femeile?Il iubești, te iubește, totul este asa cum vă doreați să fie și totusi... ceva nu merge. Si cel mai tare te macină…

De ce nu ne plac unele soacre...

De ce nu ne plac unele soacre...

Nu stiu daca exista o gena in ADN-ul nostru care are legatura cu acest lucru, dar e cert ca cei mai multi dintre oameni, barbati sau femei, au o problema cu soacrele. Poate ca nu neaparat cu persoana…

De ce isi pierd femeile interesul pentru sex

De ce isi pierd femeile interesul pentru sex

Este adevarat ca femeile isi pierd interesul pentru sex la un moment dat?Un studiu recent a demonstrat ca interesul pentru sex al partenerei scade odata cu durata relatiei; nu acelasi lucru il putem…

 Forum de suport unde discutam despre viata in 2

 In unul sau in doi... mergem mai departe!
Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

autor: Milena Sadova, redactor Desprecopii.com  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2017

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. ionel
    ioneltrimis la 20/5/2014

    Doamne , cat de adevarate pot fi cele enuntate ! Intradevar femeile nu-si dau seama , fie din ignoranta fie din nestiinta , de asemenea lucruri si cand se trezesc in fata divortului , este prea tirziu . Si din pacate in ziua de astazi , apar tot mai multe divorturi in cadrul cuplurilor de varsta a treia .Mare pacat ! Ar trebui sa constientizeze acest lucru si..... sa treaca la remedierea situatiei ...... cat mai este timp ... ca dupa aceea regretele ....... nu mai rezolva nimic decat lasa un mare gol ... in suflet .

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII