Topul alimentelor alcaline

Topul alimentelor alcaline

Topul alimentelor alcaline

  • Alimentatia moderna are la baza alimente extrem de acide. Iar acizii sunt nocivi pentru organism. Alimentele alcaline, pe care se bazeaza multe diete ce au in vedere reducerea aciditatii organismului, sunt menite sa mentina pH-ul corpului uman la un nivel potrivit functionarii normale a acestuia. Pentru a rezista efectelor nocive ale oxidarii si efectelor negative ale virusilor, organismul are nevoie de o baza alcalina. Iata care sunt alimentele cu cel mai mare potential in acest sens:

Lamaia - pH 9.0
Agar Agar (gelatina organica) - pH 8.5
Cantalupul, ardeiul iute - pH 8.5
Lime, mango, pepenele galben, papaya, patrunjelul - pH 8.5
Nasturelul, algele, asparagusul - pH 8.5
Cicoarea, kiwi, sucul de fructe - pH 8.5
Strugurii, fructul pasiunii, perele, ananasul, umeboshi, stafidele, sucurile de legume - pH 8.5
Merele, caisele, germenii de lucerna - pH 8.0
Avocado, bananele, fructele de padure, morcovii, telina, coacazele, usturoiul - pH 8.0
 
Alimentatia moderna este extrem de acida. Iar acizii sunt nocivi pentru organism. Ati vazut vreodata reclama in vreo revista sau la televizor la legume si fructe? Nu, pentru ca pe nimeni nu intereseaza la modul real sanatatea noastra. De aceea, poate ca ar trebui sa ne intereseze pe noi mai mult decat pe oricine altcineva ceea ce mancam.

Alimentele alcaline, pe care se bazeaza multe diete ce au in vedere reducerea aciditatii organismului, sunt menite sa mentina pH-ul corpului uman la un nivel potrivit functionarii normale a acestuia. Pentru a rezista efectelor nocive ale oxidarii si efectelor negative ale virusilor, organismul are nevoie de o baza alcalina. Iata care sunt alimentele cu cel mai mare potential in acest sens:

Lamaia - pH 9.0

Lamaia se afla in varful topului celor mai alcaline alimente, in ciuda aparentei sale acide. Sunt excelente ca adjuvante in tratarea racelilor, a gripelor, a problemelor cardiace si a hiperaciditatii. Lamaia este un antiseptic natural si dezinfecteaza si vindeca rani. Este, de asemenea, un tonic excelent pentru ficat, contribuind la detoxifierea si energizarea acestuia.

Agar Agar (gelatina organica) - pH 8.5

Agar Agar este un substitut de gelatina facut din alge, care are un continut ridicat de fier si de calciu. Este usor digerabil si are un continut foarte ridicat de fibre.

Cantalupul, ardeiul iute - pH 8.5

Ambele alimente fac parte din grupul celor cu reactiile alcaline cele mai puternice, bogate in enzime de care are nevoie sistemul endocrin. Ardeiul iute are proprietati antibacteriene si este bogat in vitamina A, care este esentiala in lupta cu radicalii liberi ce cauzeaza stresul si boala. Cantalupul, o specie de pepene galben, are un continut foarte scazut de zahar, dar este bogat in fibre.

Lime, mango, pepenele galben, papaya, patrunjelul - pH 8.5

Aceasta grupa de alimente este excelenta pentru curatarea rinichilor. Papaya este cel mai sanatos laxativ, ajutand la curatarea colonului. Patrunjelul, cea mai populara dintre ierburile alimentare, este excelent pentru curatarea intestinelor atunci cand este consumat proaspat. Este, de asemenea, un bun diuretic, necesar pentru curatarea rinichilor. Lime, mango si pepenele galben sunt bogate in vitamine si ajuta la alcalinizarea organismului in timpul digestiei.

Nasturelul, algele, sparanghelul - pH 8.5

Este o grupa de alimente cu uimitoare capacitati de reducere a aciditatii. Nasturelul, spre exemplu, este considerat una dintre cele mai sanatoase ierburi, fiind unul dintre cele mai vechi alimente naturale consumate de om. Contine fier si calciu, la fel ca si algele. Sparanghelul este un aliment special, prin continutul de asparagina, un aminoacid important pentru sistemul nervos.

Cicoarea, kiwi, sucul de fructe - pH 8.5

Toate acestea au zahar natural in compozitie si acesta nu formeaza compusi acizi in timpul digestiei. Mai mult, aceste alimente au proprietati alcaline care dau organismului mai multa energie. Sunt alimente bogate in flavonoida, un compus chimic natural cu proprietati antioxidante.  Kiwi este bogat in vitamina C, mai bogat chiar decat portocalele. Cicoarea contine insulina, care ajuta pancreasul in prevenirea diabetului.

Strugurii, fructul pasiunii, perele, ananasul, umeboshi, stafidele, sucurile de legume - pH 8.5

Acest grup de alimente este bogat in antioxidanti si vitaminele A, B si C. Strugurii si stafidele regleaza presiunea sangvina si reduc riscul bolilor cardiace.  Ananasul este bogat in L-Carnatina, care face ca grasimea corpului sa fie folosita ca sursa de energie. Sucurile de legume, pe de alta parte, sunt foarte bogate in fier si ajuta la detoxifierea celulara.

Merele, caisele, germenii de lucerna - pH 8.0

Acestea sunt alimente foarte usor digerabile, bogate in fibre si in enzime care ajuta la mentinerea echilibrului hormonal al organismului. Un mar pe zi ne tine departe pe doctor, iar germenii de lucerna, acele seminte pe care le punem adesea in salate sunt excelente pentru sanatate.

Avocado, bananele, fructele de padure, morcovii, telina, coacazele, usturoiul - pH 8.0

Aceste alimente sunt extrem de bgate in antioxidanti. Reactioneaza fata de alimentele acide, cu un nivel foarte scazut al pH-ului si le aduc la un stadiu alcalin. Fructele de padure si usturoiul, in mod special, au, de asemenea, proprietati speciale care regleaza presiunea sangvina. 

Despre diete mai cititi si urmatoarele:

Viva Mayr – arta de a tine dieta

Viva Mayr – arta de a tine dieta

Felul in care ne alimentam este unul dintre elementele cele mai importante ale unei vieti sanatoase. Preocupate adesea de aspectul exterior si de kilogramele de care vrem sa scapam, uitam ca o…

Dieta armatei israeliane

Dieta armatei israeliane

Dieta armatei israeliene a fost creata in anii 1970. Dieta a fost promovata ca fiind bazata pe dieta folosita de catre Fortele de Aparare israeliene pentru noii recruti. Dieta dureaza opt zile si se…

Dieta alcalina – ce e bine de stiut inainte de a o incerca

Dieta alcalina – ce e bine de stiut inainte de a o incerca

Printre atatea diete minune care ne propun nu doar sa scapam de kilograme in plus, ci si sa avem un stil de viata sanatos, care sa ne influenteze organismul in mod pozitiv, pe termen lung, dieta…


 

 Forumuri si grupuri de suport pentru cele care vor sa slabeasca: 

 Femina Intim ...
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

autor: redactor Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2013

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII