Nesomn...

Nesomn...

Nesomn...

  • 03.07. Pare a fi o data de nastere sau un alt punct de referinta in agenda incarcata a unui manager. Nu e. Este ora la care incep sa scriu acest articol. Nu e in nici o carte, nu gasesti pe nici un site in afara de desprecopii.com ceea ce iti voi spune, taticule. Ti-am promis un jurnal de tatic, asa ca tine-te bine. Fii pregatit sa citesti cele mai ascunse secrete ale acestei "meserii":-)

Paradoxal, copilul tau nu va respecta nimic din ce e scris in vreo carte de specialitate. Desi incerc din rasputeri sa-mi ajut sotia si sa-i fac viata mai usoara, nu-mi iese intotdeauna. "Sughite, ia vezi, ce scrie?". Fuga la manual, caut in index "sughit" si citesc cu voce tare. Parca nu prea se potriveste. "A transpirat, e bine?". Repet operatiunea, alerg ca o masina de Formula 1 catre carte (eu ii spun "cartea cartilor") si caut pagina in cauza. Acelasi raspuns satisfacator, cu "este posibil sa...". "Cred ca are un cosmar. O fi normal?". Pai sa vedem ce scrie la carte: "E normal, dar dupa un numar rezonabil e bine sa chemati medicul."

Stai la miezul noptii si cauti intelesuri pentru cuvantul rezonabil. N-ai dormit de cateva nopti atat cat erai obisnuit pe vremuri, vii dupa o perioada foarte aglomerata si, asa cum le potriveste Dumnezeu pe toate, ai mai facut si un curs. Era planificat sa-l termini inainte sa vina bebe, dar pe bebe l-a durut in pampers de cursul tau.

Nu scrie nicaieri: ca tata, mai ales la primul copil, gradul tau de implicare e greu de definit. Recunosc cinstit: sunt de o stangacie pentru care, la locul de munca, m-as da afara cu brio! Caut 2 minute servetelele care sunt puse pe o etajera, exact sub nasul meu.

Tatici incepatori

Taticii despre meseria de tata

 Comunitate
Asteptam gandurile taticilor despre
Meseria de Tatic
la acest topic >>.

Ma uit ca la un alien la pampersul plin pe care sotia mea mi-l paseaza pentru a-l duce la gunoi, dar nu mi-am format inca reflexul de a-l culege instant. Sunt frustrat cand copilul meu plange si ii caut butonul de "on/off", dar il caut degeaba. Il vei cauta si tu la fel. Butonul de "oprit/pornit" este... in bratele mamei.

Va sta si la tine cateva minute si iti va da senzatia ca esti "in charge". Eronat! Daca ai pretentia ca poti stapani un copil de 7 zile, mai gandeste-te. Eu sunt sigur ca de aceea s-au inventat mamele. Si de aceea efortul sotiei mele mi se pare rupt de uman, alunecand pe taramul miracolului.

Asa cum miracol este si faptul ca la 03.18, cand termin acest articol, copilul nostru a terminat un biberon de 90 ml si doarme cu tetina in gura. Poti cauta pe National Geographic ( www. national-geographic.ro ) sau pe Descopera (www.descopera.ro), dar nu vei gasi imagine mai frumoasa! Pentru mine este o iamgine a implinirii. Pentru care merita sa trec cu vederea adevarul ascuns in spatele episodului 1. Adevar sintetizat intr-un singur cuvant: NESOMN.

Fii pregatit (asa cum te sfatuiesc toti)! In realitate, pana cand nu vei trai singur aceasta experienta (de fapt, nu singur, ci in trei), nu vei intelege ce inseamna cu adevarat sa ai copil. Ma duc sa mai sterilizez niste biberoane. Una din poreclele mele in aceste zile este "sterilizatorul". Si vad ca incep sa ma pricep al naibii de bine:-)


autor: Florin Campeanu (blogul sau de tatic aici)
Toate drepturile rezervate (c) 2007-8

Asteptam gandurile taticilor despre Meseria de Tatic la acest topic >>.

Tot pentru tatici, mai cititi pe www.desprecopii.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII