Despre Desprecopii.com? Nimic mai simplu...

Despre Desprecopii.com? Nimic mai simplu...

Despre Desprecopii.com? Nimic mai simplu...

  • Cand Mirela m-a rugat sa scriu un articol despre… Desprecopii.com am ras in sinea mea si mi-am soptit in gand “nimic mai simplu”...

Credeam ca stiu tot ce se poate sti despre site-ul asta, despre comunitatea din care fac parte de mai bine de patru ani. E simplu de povestit despre Desprecopii.com (DC) pentru ca se poate defini in cateva cuvinte: DC e la vedere, e transparent, e instant, e 24 din 24, da dependenta...(despre dependenta aici)

Mai cititi: Gala Laureatilor sau Cei mai iubiti - Desprecopii.com 2007

Despre DC? Nimic mai simplu?

 “Familia mea a luat nastere pe DC!!Mai intai la Mirese de 2005,apoi la Aspirante Optimiste si acum... la Odisee… Ce experienta mai valoroasa de atat-as fi putut expune?!” (zozela, membra din 2005)

Cand Mirela m-a rugat sa scriu un articol despre… desprecopii.com am ras in sinea mea si mi-am soptit in gand “nimic mai simplu”. Credeam ca stiu tot ce se poate sti despre site-ul asta, despre comunitatea din care fac parte de mai bine de patru ani.

E simplu de povestit despre DC pentru ca se poate defini in cateva cuvinte: DC e la vedere, e transparent, e instant, e 24 din 24, da dependenta, leaga prietenii, te mana de la spate sa incerci mai mult, sa fii mai bun, sa te straduiesti, sa cauti, sa afli… Uneori te dezamagesc oamenii, alteori te surprind, uneori maturii se poarta ca niste copii si afli ca exista pe lume copii cu mult mai intelepti decat ambii lor parinti.

 

Am ras si am plans pe DC. Mi-a fost teama, am fost dezamagita, am asteptat, am sperat, m-am intors acasa cu un copil in brate si l-am crescut bine si datorita faptului ca sunt una dintre mamele care stiu sa caute informatii, stiu sa ceara ajutor si, har Domnului, chiar il primesc.

Am postat la discutii generale intrebarea “care a fost cea mai valoroasa experienta pe care ati trait-o pe DC” mai mult ca sa imi confirm ca…  iar am dreptate. Dar n-am aflat decat ca iar nu stiu nimic.

Odiseea userului Desprecopii.com

Voiam sa povestesc despre odiseea obisnuita a userului DC. Ajungem aici datorita prietenelor sau directionati de google pentru aproape orice informatie care ne trece prin minte. Nu stiu sa existe vreo cautare care sa nu duca la un moment dat, spre DC.

Ar fi fost un bun articol de citit de catre cei care abia au nimerit pe site, abia au descoperit fotografiile minunate pe care eu le-am privit zi de zi, imaginandu-mi ca poza de pe monitor e replica exacta a puiului meu din burtica... 

Aici am aflat cat de complicat e sa ramai insarcinata, ce miracol e sa duci o sarcina pana la capat, ce norocosi suntem ca avem copii sanatosi pe care suntem in stare sa-i alaptam fie si doar cateva saptamani, pe care reusim sa-i trecem de toate vaccinurile si de toate etapele pana la gradinita.

Alte bilanturi anuale Desprecopii.com

Actiuni umanitare Desprecopii.com

Intra in comunitatea Desprecopii, vei deveni dependent!

 Forum General,
Aici vorbim deschis despre orice, la orice minut din zi si din noapte

Aici am plans cand copilul mi-a fost bolnav, aici am strigat dupa ajutor cand termometrele din casa aratau toate 39.8, aici am aflat ca sunt si oameni care-si cauta ani de zile puiul, aici am invatat sa fac paine de casa si prajituri pe care nu ma credeam in stare vreodata sa le fac, aici am povestit despre soacra mea, despre pisica mea, despre prima zi la gradinita a copilului meu.

Aici am discutat despre politica, am comentat emisiuni in direct, am injurat doctori si spitale, am aparat doctori si spitale, am ras si am plans. Aici traiesc in fiecare zi. Si aici.

Site-ul acesta nu este doar despre copii, nu este doar despre copilul meu ci este despre mine.  Dar acest articol nu este despre mine, ci despre DC.

Sper ca veti avea rabdarea sa cititi pana la capat cele mai valoroase experiente ale membrilor mai noi si mai vechi, unii de la inceputurile forumului, altii abia sositi. Sunt convinsa ca si pe voi, cei ce aveti DC-ul la degetul mic, va vor lua prin surprindere si ca in fiecare zi, veti afla ceva nou.

 Aici caut prima data
 “Daca nu era DC probabil nu era Raisa. E putin dur dar nu stiu ce as fi facut daca nu era DC. Eram in 22 sapt cand la echo morfologica mi se spune ca fetita mea are o problema la ochi, nu ar fi egali. Au fost zile de cosmar si la sfatul fetelor de aici am mers la echo la Bucuresti unde s-a infirmat diagnosticul si acum am o fetita minunata. Eu eram membra pe DC de la inceputul sarcinii dar primul mesaj sau printre primele a fost acesta cu fetita. De atunci am aflat multe lucruri bune si cand vreau sa stiu ceva, aici caut prima data.” (alipiticot – membra din 2004)

Aici gasesc informatii pretioase
 “Acum 2 ani am luat decizia de a ne muta din Italia in Germania, tara despre care nu stiam absolut nimic. Am gasit fete foarte dragute si disponibile "La viata din Germania" care m-au ajutat foarte mult cu informatii pretioase.” (genia – membra din 2004)

Aici se intampla mici miracole
 “In urma cu un an si jumatate sotul meu a refuzat sa faca un credit pe care eu mi-l doream foarte mult. Dar nu numai ca a refuzat, dar mi-a spus in ultimul moment. M-am suparat foarte tare. Dupa un timp am avut impresia ca mi-a trecut. Si totusi ceva nu mergea bine. Am inceput sa-i fac foarte des reprosuri. Pentru diferite decizii ale lui. El justifica, dar ceva ma nemultumea, desi ii dadeam dreptate. In sensul ca intelegeam ca a luat o decizie corecta, dar tot eram suparata. In realitate nu stiam prea exact ce ma supara.

Si, uite asa, dupa 16 ani de casnicie, lucrurile au inceput sa o ia in jos. Si aproape un an si jumatate a mers asa...Chiar devenise o situatie ingrijoratoare. Si atunci am citit o postare a Elisei. Chiar nici nu-mi amintesc la ce subiect era, dar ea scria despre sotul ei ca nu ii este partener. Este tata, barbat dar nu si partener. Si atunci am priceput ca asta ma nemultumea si pe mine la sotul meu. De fapt, situatia mea era diferita din multe puncte de vedere, dar nemultumirea mea era aceeasi. Si atunci am putut sa-i explic sotului meu...as zice ca in ultimul moment. Si, dintr-o data, lucrurile merg din nou bine. A fost aproape un miracol pentru mine.... (Formalhauti – membra din 2005)

Aici sunt oameni frumosi, cu inimi mari de tot
 Oamenii de pe DC - ei au fost si sunt cei mai valorosi pentru mine aici; a insemnat oamenii care mi-au dat sfaturi fara sa ma cunoasca, sau care m-au ascultat si mi-au spus sincer ceea ce prietenii "reali", din viata de zi cu zi, se fereau sa imi spuna; a insemnat si inseamna oamenii pe care i-am cunoscut si "live", oameni frumosi si cu inimi mari de tot. (Noe - membra din 2005)

Aici gasesc un raspuns la orice intrebare
 DC a fost pentru mine sursa de a gasi raspuns la orice intrebare.Locul unde m-am intristat, m-am bucurat, m-am destanuit sau am sfatuit. Aici este locul prietenilor nestiuti (Mickyn – membra din 2006)

DC este familia numeroasa pe care eu nu o am
 DC este pt mine locul unde cu siguranta gasesc pe cineva sa ma ajute cu un sfat, idee, informatie, este familia numeroasa pe care eu nu o am (mamagiuliei - membra din 2004)

Aici mi-am gasit cea mai buna prietena
 Aici mi-am gasit in urma cu aproape 4 ani, cea mai buna prietena. Inainte de toate un om extraordinar, care a fost alaturi de mine atat in momentele foarte grele cat si in cele bune. O iubesc si o pretuiesc foarte mult si viata mea fara ea n-ar mai fi aceeasi. Tot scriu si sterg, imi dau pur si simplu seama ca vorbele imi sunt prea sarace sa pot exprima ceea ce simt. Nu pot sa spun decat: multumesc DC. (madutzu – membra din 2004)

Aici am capatat un alt mod de a privi lucrurile
 DC este locul in care mi-am gasit multi prieteni, multe informatii folositoare si oameni care sa te ajute cu un cuvant bun, un sfat la nevoie. Dar, din pacate, este si locul unde diavolul poate capata fata umana ascuns sub un id si unde anul trecut de Craciun am pierdut o suma enorma de bani. Lucrul acesta m-a marcat profund si mi-a rasturnat intr-o clipa sistemul meu de valori. Toata treaba are si o parte pozitiva, asta m-a facut sa privesc de atunci incoace lumea altfel, m-a intarit si mi-a schimbat modul in care eu privesc oamenii. (giulia71 - membra din 2005)

DC e acolo, oriunde si oricand.
 “DC ma acompaniaza pe tot parcursul zilei. De dimineata cand imi beau cafeaua si ii dau lui Alex sa pape si pana seara tarziu cand ceilalti dorm, iar eu ma duc sa mai citesc celelalte mesaje. Pentru mine, DC este o familie chiar daca nu cunosc pe nimeni personal, am impresia ca ii cunosc pe toti, de fapt ca ne stim unii pe altii. Am descoperit DC cand eram insarcinata si tare bine mi-a prins, aveam atatea nelamuriri, nu aveam raspunsuri la cele mai banale intrebari, insa DC mi-a fost alaturi, mi-a dar sfaturi, sugestii si numeroase raspunsuri. Acum ca am bebe continui sa cer parerea altor mamici si sa ma informez de pe acest site care, pana la urma eu nu l-as chema site, este marea familie DC, iar daca intr-o zi n-ar mai fi, m-as simti tare rau, as simti ca imi pliseste ceva, ca pierd pe cineva drag. Ah, asa de rau imi pare cand accesez pagina de forum, iar in stanga sus, moderatorii isi cer scuze pentru ca au de "lucrat" la el. DC e acolo, oriunde si oricand.” (analessya13 – membra din 2007)

De pe DC am cunoscut doctorul care mi-a urmarit sarcinile si cu care am nascut cei trei copii
 “In primul rand, mi-am facut cateva prietene de aici, de pe DC ... cu care pot sa vorbesc pe aceiasi lungime de unda despre copiii. Toti prietenii nostri inca nu au copii si parca nu e acelasi lucru sa ii povestesti cuiva care n-are experienta asta despre probleme in sarcina, colici, nopti nedormite, dinti sau diversificare... In al doilea rand, de la o graviduta (la vremea respectiva) de pe DC am ajuns sa-l cunosc pe doctorul care mi-a urmarit sarcinile si cu care am nascut cei trei copii... Asta dupa ce mersesem la inceputul primei sarcini la alti dr. recomandati de prietene si nu ne "intelegeam", nu imi explicau suficient, ba chiar una dintre dr. m-a bagat in sperieti fara motiv.” (elyanne - membra din 2004)

Maturizarea mea ca adult, in special ca parinte se produce pe DC
 “Cred ca am devenit zi de zi un parinte mai bun, un om mai bun, m-am cunoscut mai bine si i-am inteles mai bine pe cei din jur. Pot spune ca de aici am toate informatiile desprecopii :) cresterea si educarea lor, psihologie, relatii. Aici am primit sfaturi si raspunsuri legate de tot ce ma framanta si am dat si eu sfaturi atunci cand am crezut ca pot fi de folos celorlalti. Forumul DC m-a ajutat sa iau decizia de a mai avea un copil, in conditiile in care imi era teama ca nu voi mai putea iubi la fel de tare un copil si ma temeam foarte tare de modul in care ar decurge relatia dintre frati ... de cand am al doilea copil, apartenenta la odiseea sarcinii apoi la clubul scutecelor au reprezentat pentru mine o sursa extraordinara de suport - conteaza extraordinar sa primesti o incurajare si o vorba buna, chiar si de la cineva aproape necunoscut, sa primesti si sa dai un sfat, sa vezi ca li se mai intampla si altora niste lucruri, ca si altii au ganduri ca ale tale, mai ales in perioada ce vine imediat dupa nastere ... am depasit in acesti ani momente tare grele pe plan personal si chiar daca nu intotdeauna le-am expus pe forum, forumul si articolele de pe site m-au ajutat mereu. Sunt mandra de apartenenta asta si sunt mandra ca maturizarea mea ca adult - in special ca parinte - se produce alaturi de DC - e un prieten drag care imi este mereu alaturi.” (danis – membru din 2002)

Aici am gasit curaj atunci cand aveam mai multa nevoie.
 “In 2003 am descoperit DC-ul. Eram ingrijorata, tematoare cu privire la noua mea sarcina.Trecusem printr-o experienta groaznica, primul meu copil a murit la nastere. Aici am primit incurajari, recomandari, nume de medici buni si asa s-a nascut David baietelul meu care acum 2 zile a implinit 3 ani! A trecut timp destul de atunci, (mi-am si uitat vechea parola) si am pierdut legatura cu Cristiana Gavris - ea m-a ajutat mult, a venit la mine la spital. Ii multumesc ei si celorlalte fete care mi-au dat curaj atunci cand aveam mai multa nevoie.”

Printre mii de postari lucrurile foarte importante nici nu se vad… dar se intampla.
 “Pentru ca exista DC si forumul umanitar un bebelus abandonat pe strada si-a gasit niste parinti minunati...chiar daca n-a fost o campanie oficiala DC uneori printre mii de postari lucrurile foarte importante nici nu se vad, nu fac zgomot si nu se stiu, ai putea spune uimit: parca nici n-ar fi fost vreodata! dar ele exista acolo, undeva...” (Andries – membra din 2004)

Sunt mama si datorita acestui site
 Datorez DC si, in special, fetelor de pe forumul de FIV, curajul de a face o fertilizare in vitro prin care nu as fi crezut pana atunci ca voi fi in stare sa trec. Iar rezultatul este faptul ca am cel mai minunat copil de pe pamant, fetita mea care acum are trei ani si jumatate. Sunt mama si datorita acestui site si datorita fetelor minunate care m-au ajutat si incurajat. Va multumesc nespus !

Desi nu ne-am vazut niciodata, aici ne cunoastem de cand lumea!
 “Pentru orice necunoscuta, si eu si Tora spunem: intreaba pe DC... De fapt si pe ea am cunoscut-o printr-o alta forumista... Dar anul trecut mi-a mers la suflet o intamplare: una din fetele de pe Forum a facut, din proprie initiativa, pe Mos Nicolae si a facut o multime de cumparaturi pe care le-a dus unei matusi de-a mea, cu greutate in deplasare, in alt oras. In "cardasie" cu sotul ei, le-a pus pe toate la usa si a plecat, fara ca destinatara sa ii vada. Am fost emotionat de gest, de idee, de emotia matusii mele si de emotia "Mosului", care a constatat ca i-a facut chiar placere modul in care au evoluat lucrurile pe care le-a aranjat singur. Si a mai fost ceva: au fost si alte fete dispuse sa ma ajute. M-a zapacit aceasta disponibilitate a unor necunoscuti. Greseala este insa a mea: desi nu ne-am vazut niciodata, aici ne cunoastem de cand lumea!” (Rufus, membru din 2004)

Aici pot gasi cam tot ce este nevoie intr-o comunitate
 Am mai multi prieteni de cind am descoperit DC. Si Vladut al meu are. Si imi place DC pentru ca aici sint multi oameni pe care ii admir foarte mult, aici pot gasi informatiile de care am nevoie, oameni pe care pot sa ii ajut si care ma ajuta pe mine. Cam tot ce este nevoie intr-o comunitate. (Sirimie, membru din 2005)

Pentru orice nelamurire, stiu ca aici gasesc negresit un raspuns.
 “In 2004 am luat-o de la capat intr-o tara noua dar am avut sprijin in comunitatea de romance din Uk, pe care le-am gasit aici. Si cum zice si Rufus mai sus, pt orice nelamurire, stiu ca aici gasesc negresit un raspuns”. (motanik, membru din 2004)

Drumul catre fetita mea a fost mai lin
 Datorita sustinerii si informatiilor primite de la fetele de pe forumul de adoptii, drumul catre fetita mea a fost mai lin si mai suportabil, iar pentru asta le voi multumi intotdeauna. Iar apoi, dupa ce fetita mea a venit acasa, totul s-a desfasurat mult mai cursiv datorita informatiilor primite de la voi... si nu in ultimul rand aici am gasit intelegere si ajutor de la un grup de fete care - din pacate - se confrunta cu aceleasi probleme de sanatate ca si mine... (asta ca sa nu mai mentionez prietenele pe care mi le-am facut, dintre care unele s-au si "mutat" din virtual in real) (Alexa Ioana – membra din 2004)

Oricat de departe si definitiv am pleca,tot revenim,odata si odata
 M-a schimbat pana in strafundul strafundurilor. Dintr-o persoana care nu spunea si nu spune nimanui ce-o doare, am ajuns sa spun atatea despre mine unor necunoscute. Intre timp, multe dintre necunoscute mi-au devenit prietene, amice. DC e locul unde oricand te poti trezi cu surpriza ca iti sare cineva in ajutor dezinteresat cu o informatie pretioasa, sau cu surpriza ca esti citit de cine nu credeai. Dar poate ca nu e surpriza, ca si tu faci la fel, raspunzi la intrebari cand simti ca poti ajuta, citesti din umbra cu admiratie, dar poate n-ai timp sau chef sa te arati... Am cunoscut oamenii asa cum sunt, cu bune si rele. Am vazut in anii astia multe certuri urmate de "stergeri de conturi la cerere" la nervi si suparare si apoi reveniri ... cred ca DC asta are un magnet de fapt Si noi suntem niste bucatzele de fier in jurul lui: oricat de departe si definitiv am pleca, tot revenim, odata si odata ... DC e undeva acolo ascuns in sufletul nostru,poate prea mult spus ca prima iubire, dar cam asa ceva.

Un acasa virtual
 Am trait niste clipe inaltatoare pe DC. Sa amintesc poate de ingerasul Teodora  pe care noi toti impreuna am reusit s-o aducem la Zürich sa faca niste analize speciale la Kinderspital din Zürich, analize care i-au usurat chinul si i-au dat o denumire bolii pe care-o are, sau Cosmina , o zana frumoasa si bolnavioara pe care iarasi am incercat s-o ajutam, sa nu uitam si de micutzul Paul  care cu ajutorul nostru a ajuns la clinica din Kiev unde a facut un tratament special care l-a ajutat enorm. Apoi am cunoscut atatia oameni minunati aici pe forum, de aici imi iau toate informatiile, cand caut vesti despre Romania, ce mai este nou, nu mai intru pe ziare, ci direct la generale. DC este un acasa virtual pentru mine, un loc la care tin enorm. (lorelei 19, membru din 2003)

Nu sufar decat doar daca nu ajung aici.
 Ceva am fost invatat aici: am invatat sa accept o pierdere. Bizar? Poate dar si acum mi-e greu sa accept o pierdere. Dar am avut aceasta experienta aici. Si nu o data.
In rest ce sa va spun? Ca mi-am luat cu mine un laptop la spital de unde va scriu? Sa nu radeti dar sunt atat de multe de facut incat e extrem de dificil sa stau asa pierdut intr-o cladire. Mai ales ca nu este o zi ..nici doua.... nici trei... DAR TRAIESC!!! La fel ca DC-ul meu drag! Nu sufar decat doar daca nu ajung aici. Atunci devin bolnav... de inima rea. Asa ca aveti grija, e contagios. (marius, membru din 2002)

Eu si Elisa mea "crestem" pe DC
 Pentru mine DC-ul inseamna foarte multe prietene. Este imposibil dintre atatea sa nu fie cineva pe aceeasi lungime de unda cu tine intr-o zi,asa nu te simti singur si neinteles. Aici "am ramas gravida" pana la urma, tot aici "am purtat" o sarcina grea. Fetele m-au sunat si au fost alaturi de mine cand am nascut si am trecut prin momente groaznice. Acum eu si Elisa mea "crestem" pe DC si suntem tare bine.si de aici invat foarte multe chiar din domeniul meu de activitate. (Alina a, membra din 2006)

Am realizat ca Binele facut candva, se intoarce
 “Pe mine m-a impresionat sufletul celor care formeaza comunitatea DC, spiritul lor de ajutorare. La orice problema, apare imediat o mana intinsa. Multumesc DC-ului ca mi-a dat posibilitatea sa intind si eu, o mana, celor aflati in suferinta ! N-am sa-l uit niciodata pe Cristi, un inger blond, care a miscat inimile tuturor, daruindu-ne prima floricica, cea rosie. Apoi a urmat, Paul, de care pomeneste si lorelei_19, Mihaita a lui Felis, cei afectati de inundatiile din vara lui 2005 si....cand am aflat ca minunea mea scumpa are diabet zaharat insulinodependent, am realizat ca am multe prietene pe DC si ca, binele facut candva, se intoarce. Aceasta este cea mai valoroasa experienta pe DC, pentru mine.” (Anina_n, membra din 2003)

Familia mea a luat nastere pe DC
 “Familia mea a luat nastere pe DC!!Mai intai la Mirese de 2005, apoi la Aspirante Optimiste si acum... la Odisee… Ce experienta mai valoroasa de atat-as fi putut expune?!” (zozela, membra din 2005)

PRIETENI DIN UMBRA
 “Chiar daca sunt noua pe forum pot sa va marturisesc cu mana pe inima ca pt mine cea mai valoroasa experienta de pe D.C o reprezinta spiritul de intr-ajutorare, descoperirea PRIETENILOR DIN UMBRA,care fara sa astepte ceva in schimb iti sar cu PROMPTITUDINE in ajutor. Datorita voua pot spune ca am invatat sa devin din vizitator membru activ.” (adelamatei, membru din 2007)

Frustrarile mele imi par puerile
 “Cred ca cel mai mult m-au impresionat mamele ale caror copilasi sunt bolnavi si au putine sperante de insanatosire. Nu stiu de unde au atata putere sa mearga mai departe. Pe langa povestile lor, frustrarile mele imi par puerile. Le doresc tuturor sa-si vada copii mari si fericiti.” (ellej, membru din 2005)

Ati ajuns pana aici?

Felicitari! Sunteti gata sa deveniti membru DC, pentru ca aveti ce va trebuie: determinarea de a afla pana la capat. A, deja erati membru DC… Nu-i bai, abia v-ati amintit de ce se arde cateodata mancarea, de ce ai nostri sunt mai destepti decat ai restului lumii, de ce suntem in fiecare zi, ba uneori si noaptea, pe DC.

autor: Andreea Demirgian, februarie 2008
Toate drepturile rezervate (c) Desprecopii.com

 Forumuri recomandate:

Forum General
Discutii despre aproape orice. Aici este punctul de intilnire si de plecare catre discutii specializate.

Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

Femina Intim ...
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Mihai
    Mihaitrimis la 22/4/2008

    Site-ul asta e incredibil de fine! Si eu sunt ''dependent'' de el si intru de cate ori pot.Ma atrage irezisitibil.E intr-adevar profesionist si bine realizat. Bravo! Tineti-o tot asa! Succes si pe mai departe!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII