Aflarea sexului bebelușului. Când și cum dar și despre emoția acestui moment unic - teste si proceduri explicate

Aflarea sexului bebelusului. Cand si cum dar si despre emotia acestui moment unic - teste si proceduri explicate

Aflarea sexului bebelușului. Când și cum dar și despre emoția acestui moment unic - teste si proceduri explicate

Aflarea sexului copilului din burtică este una dintre marile curiozități de ne-evitat ale unui cuplu "însărcinat". Studiile recente sugerează că între 50% și 70% dintre cuplurile care așteaptă un copil doresc să știe sexul copilului înainte de naștere.

În România, mai sunt cupluri care folosesc doar sfaturile bătrânelor și miturile despre sexul copilului, dar tot mai multe cupluri urmează proceduri științifice efectuate de medici.

Oricare ați decide dumneavoastră, alocați-vă timp pentru a afla mai multe despre diferitele proceduri care pot fi folosite pentru a afla sexul copilului pe care îl veți aduce pe lume. Iată cum puteți ști din timp - ce sex are viitorul copilas. 👶💙💗

De ce sa stim sexul copilului inainte de nastere
Proceduri medicale pentru aflarea sexului copilului
Testele neinvazive de sarcina prin detectarea in sange a cromozonilor de sex ai bebelusului
Ecografia si aflarea sexului bebelusului
Amniocenteza si aflarea sexului bebelusului
Prelevarea de vilus corionic (Chorionic Villus Sampling – CVS) si aflarea sexului bebelusului
Alte metode populare de determinare a sexului copilului
Veti avea un baiat daca
Veti avea o fata daca
Testul verighetei si sexul bebelusului
Calendarul lunar chinezesc si sexul bebelusului
Ca sarea ... din cap si sexul bebelusului
Calculatorul sexului bebelusului
Alte calculatoare de sarcina

De ce sa stim sexul copilului inainte de nastere?

Va fi fetita sau baietel? Sa fie orice dar sa fie sanatos/sanatoasa! Nu-i asa? Si totusi ramane in aer curiozitatea...

In prima instanta, e foarte amuzant sa treci in revista galeria de mituri despre sexul bebelusului din burtica.  Si cam toata lumea are o teorie, ba ca tenul tau are stralucire, ba ca iti creste nasul sau ca ai accnee - pentru orice pare sa fie un motiv... In paginile de mai jos vei vedea care sunt semnele ca s-ar putea sa ai o fetita, care sunt semenele ca s-ar putea sa ai un baietel. Si poti face si celebrul test de urina, pe care il gasesti aici.

Aici gasesti o colectie de mituri babesti despre aflarea sexului bebelusului.

Multor cupluri le place sa astepte pana la nastere ca sa afle sexul copilului. Desigur, asta poate face ca travaliul si nasterea sa fie mult mai interesante.

Totusi, exista destule motive si pentru a afla inainte de nastere sexul copilului.

Printre acestea sunt:

Puteti alege numele copilului din timp.

Deci poti de te concentrezi pe cele doua sectiuni - NUME DE BAIETI si NUME DE FETE

► Decorarea camerei copilului este mai usoara.

► Este mai usor sa alegeti hainutele copilului.

► Poate ajuta stabilirea unor detalii pentru petrecerea de dupa nastere (botez, circumcizie etc.).

► Va poate apropia si mai mult de copil, cumunicand corect cu bebe - citeste Sarcina: 5 moduri distractive de a interactiona cu bebelusul nenascut

► Poate permite parintilor care risca sa transmita defecte specifice unui anumit sex sa afle daca bebelusul risca sa aiba anumite boli.

Proceduri clinice pentru aflarea sexului copilului

Daca dumneavoastra si partenerul dumneavoastra decideti sa aflati sexul copilului inainte de nastere, puteti decide sa urmati anumite proceduri clinice. Acestea pot indica adesea sexul bebelusului cu mare precizie.

Ecografia si aflarea sexului bebelusului

Ecografia este procedura cea mai obisnuita de determinare a sexului unui bebelus. In perioada sarcinii, probabil veti face cateva ecografii diferite. Ecografia dintre saptamanile 18 si 26 este de obicei cea mai precisa in determinarea sexului unui fetus.

In timpul ecografiei, medicul va plimba un dispozitiv pe abdomenul dumneavoastra. El emite unde sonore prin uter, creand o imagine a fetusului. Imaginea poate fi apoi analizata in cautarea caracteristicilor specifice sexului, ca penisul sau vaginul.

cititi si: Ecografiile prenatale – o necesitate?

Este important sa retineti totusi ca ecografia nu are precizie de 100%. Precizia ecografiei depinde foarte mult de tipul de echipament folosit, de varsta si pozitia bebelusului si de aptitudinile medicului care face ecografia. Cititi mai multe despre Ecografie aici >

Testele neinvazive de sarcina prin detectarea in sange a cromozonilor de sex ai bebelusului

In prezent, sexul fatului poate fi aflat printr-un test non-invaziv - un test de sange -  (testul NIPT) - prin detectarea in sange a cromozonilor de sex ai bebelusului. Exista mai multe variante de astfel de teste care se pot face si in Romania.

Amniocenteza si aflarea sexului bebelusului

Amniocenteza este un test genetic efectuat de o femeie insarcinata cand are un risc ridicat de a transmite bebelusului anumite boli genetice sau defecte congenitale. Poate oferi informatii asupra starii genetice a bebelusului si poate determina si sexul acestuia. De obicei, este efectuata intre 9 si 18 saptamani de sarcina.

In timpul amniocentezei, este prelevat fluid din uterul dumneavoastra folosind un ac. Acest fluid (lichidul amniotic) contine informatii vitale despre bebelus. Poate fi analizat pentru a determina sexul bebelusului.

Veti primi ezultatele dupa doua-patru saptamani, totusi, ele au precizia de 99%. Insa amniocenteza presupune un risc de avort spontan: acesta se produce la 1% dintre procedurile de amniocenteza.
Cititi mai multe despre Amniocenteza aici >

Prelevarea de vilus corionic (Chorionic Villus Sampling – CVS) si aflarea sexului bebelusului

CVS poate fi utilizata pentru a determina sexul bebelusului. Totusi, CVS este rezervata de obicei femeilor cu risc ridicat de a avea un copil cu anomalii genetice sau cromozomiale. Se face de obicei intre saptamanile 8 si 11 de sarcina.

In timpul CVS, sunt prelevate mostre de celule din micile proiectii ale placentei (numite vilusi). Aceste celule sunt apoi analizate pentru a li se determina structura genetica. CVS are si ea o precizie de 99% in determinarea sexului unui fetus. Totusi, CVS nu este lipsita de riscuri. Procedura presupune un risc de 4% de avort spontan si este asociata si cu un risc crescut de infectie, travaliu prematur si afectarea fatului.
Cititi mai multe despre CVS in Testele prenatale: privire generala.

Alte metode populare de determinare a sexului copilului

Daca nu sunteti interesata de efectuarea unei proceduri clinice pentru determinarea sexului bebelusului sau daca nu mai aveti rabdare pana la efectuarea procedurii, poate doriti sa apelati la niste vorbe batranesti si la mituri pentru a afla daca veti avea baiat sau fata. Circula o multime de mituri despre aflarea sexului copilului in timpul sarcinii. Iata cateva dintre cele mai populare.

Semne ale organismului mamei care anunta sexul bebelusului

 Veti avea un baiat daca:

Pulsul bebelusului este sub 140 de batai pe minut.

Sarcina este asezata jos si burta este tuguiata.

Urina are culoarea galben stralucitor.

Sanul drept este mai mare decat stangul.

Nu aveti greturi in primul trimestru.

Veti avea o fata daca:

Pulsul bebelusului este peste 140 de batai pe minut.

Sarcina este asezata sus si burta este rotunda.

Urina dumneavoastra este limpede.

Sanul stang este mai mare decat cel drept.

Dormiti pe partea dreapta.

Va patati pe fata, aveti buzele umflate.

Testul verighetei si sexul bebelusului

Acest test poate prezice si daca veti avea baiat sau fata. Legati verigheta cu o ata sau un snur. Tineti ata astfel ca verigheta sa atarne in fata burticii. Leganati usor ata: daca verigheta se misca in cerc, veti avea un baiat; daca se misca in linie dreapta, veti avea o fata.
Cititi mai multe in Alegerea sexului copilului – mituri si legende aici >

Calendarul lunar chinezesc si sexul bebelusului

Calendarul lunar chinezesc poate fi folosit pentru a prezice sexul bebelusului. El ia in considerare data conceptiei si data la care ati fost conceputa dumneavoastra. Din ele, poate prezice daca veti avea un baiat sau o fata.
Cititi totul despre Harta conceptiei la chinezi aici >

Ca sarea ... din cap si sexul bebelusului

Iata inca un test: rugati pe cineva sa va puna in cap putina sare, fara sa stiti. Daca puneti prima data mana la nas, atunci veti avea baiat, iar daca duceti mana la gura, atunci veti avea fata.
Alte teste populare: testul cu cana (apucati de toarta = baiat, de cana = fata), testul cu lingura (fata) si furculita (baiat) ascunse sub doua perne din care vi se da sa alegeti, acul cu gamalie invelit in hartie, iar dumneavoastra alegeti un capat (gamalia = fata, varful = baiat), primele miscari ale copilului in burtica (stanga = fata, dreapta = baiat).
Cititi mai multe in Alegerea sexului copilului – mituri si legende aici >

Calculatorul sexului bebelusului

In functie de ce varsta concepi copilul, poti afla ce sex are viitorul tau bebelus. Vezi aici celebrul Calculator al Sexului Bebelusului.

Alte calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina 

Descarca aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2023)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

 

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta BebelusuluiGeanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile reservate - © 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 14 comentarii

  1. Liliana
    Lilianatrimis la 19/5/2016

    Am două fetite acum mi-am dorit baiat al treilea am rămas gravidă in 15 Octombrie si am 27 de ani dar la ecograf miau spus am tot fetiță sunt foarte suparată recunosc ������

    Raspunde la acest comentariu
  2. Liliana
    Lilianatrimis la 18/5/2016

    Am două fetite acum mi-am dorit baiat al treilea am rămas gravidă in 15 Octombrie si am 27 de ani dar la ecograf miau spus am tot fetiță sunt foarte suparată recunosc ������

    Raspunde la acest comentariu
  3. nicoleta
    nicoletatrimis la 25/10/2015

    la prima sarcina am mancat numai sarat si multe muraturi,nu am avut greturi,acum am 17 sat de sarcina,mananc numai dulce,am fost groaznic primele 3 luni cu greturi si mi s+a spus dar nu sigur ca ar fi fetita.voi ce credeti_

    Raspunde la acest comentariu
  4. chica maria
    chica mariatrimis la 15/1/2015

    Imi place

    Raspunde la acest comentariu
  5. teo
    teotrimis la 11/2/2013

    am o fetita de 10 ani, iar in timpul sarcinii am avut burtica ovala, acum am 5 luni de sarcina , am burtica ascutita si e baietel. deci nu e la fel la toata lumea.

    Raspunde la acest comentariu
  6. bia
    biatrimis la 29/11/2012

    Mirela copilul tau se va naste baiat cu siguranta

    Raspunde la acest comentariu
  7. mirela
    mirelatrimis la 12/7/2012

    As dori sa stiu sexul copilului 30 de ani ,luna februarie.multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  8. alexandra
    alexandratrimis la 12/4/2012

    eu sunt de parere ca ecografia poate spune sexul copilului.Eu am numai pofte de sarat, nu mananc nimic dulce,am o fata mai frumoasa ca niciodata, nu m-am ingrasat decat foarte putin si e fetita.Cica la baiat mananci sarat, daca e fetita te patezi,etc

    Raspunde la acest comentariu
  9. isabela
    isabelatrimis la 24/1/2012

    am o fetita de 10 ani si acum sunt insarcinata in luna 6. am facut eco.la17saptamani si mi-au zis sa vede

    Raspunde la acest comentariu
  10. oana
    oanatrimis la 2/12/2011

    in legatura cu forma burtii e fix invers de ceea ce scrie acolo...eu am 6 luni jumatate la 5 luni si 3 saptamani am aflat ca o sa am o fetita....si am burta ascutita si lasata mai in jos....in schimb la baiat e burta ovala....nu stiu de pete si de buze umflate eu nu am nici una dintr-e simptomele astea ....reintorcandu-ma la forma burtii....mergand la ecografii vad mai multe gravide unele cu burta ovala si altele cu burta ascutita ca a mea...din curiozitate le intreb ...si e fix asa cum banuiesc eu . deci e fetita daca aveti burta ascutita si baietel daca aveti burtica ovala....orice ar fi daca e sanatos e bine !!!

    Raspunde la acest comentariu
  11. dana
    danatrimis la 23/5/2011

    cum aflu si eu sexul copilului UM APRIL 2011 SI 30 ANI

    Raspunde la acest comentariu
  12. tina
    tinatrimis la 3/4/2011

    as vrea sa stu sexul copilului UM 15 DEC 2010 si am 30 de ani

    Raspunde la acest comentariu
  13. violeta
    violetatrimis la 28/4/2010

    salut asi vrea sa aflu exeul copilului am 10 saptamini

    Raspunde la acest comentariu
  14. cristina_edi
    cristina_editrimis la 15/1/2009

    nu stiu dak sunt chiar asa valabile zicalele din batrani.toti imi spuneau ca o sa fie fata,dupa forma fetei,a burtii si petele care imi aparusera.la 5 luni nu am aflat,cand am facut ecografia.am aflat in schimb la 7 luni ca era baiat.eu am stiut tot timpul asta si sincera sa fiu eram foarte fericita.dupa fiecare ecografie pe care o faceam incercam sa mi'l imaginez.aveam una in care se vedea fetisoara la bebe si i'am zis sotului meu ca seamana la nas cu mine :).

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII