Căsnicia mea a fost o minciună? Sau primul lucru care îți trece prin cap când ințelegi că ai iubit in zadar - confesiuni

Casnicia mea a fost o minciuna? Sau primul lucru care iti trece prin cap cand intelegi ca ai iubit in zadar - confesiuni

Căsnicia mea a fost o minciună? Sau primul lucru care îți trece prin cap când ințelegi că ai iubit in zadar - confesiuni

Te-ai intrebat vreodata daca nu cumva pentru el, casatoria nu a fost o minciuna? O farsa?

Peste o saptamana se termina divortul, si nu stiu cum a fost posibil sa ajung in situatia asta. Mi-am iubit familia cu disperare... Mi-am iubit sotul cum putini oameni stiu sa iubeasca, mi-a patruns in fiecare fibra a corpului. L-am respectat, l-am adorat...credeam ca sentimentele sunt reciproce. Dar m-am inselat. Intr-o zi,acum un an, dupa 15 ani de casnicie, m-am pomenit ca imi spune ca isi doreste alta viata...

Mi-am iubit sotul cum putini oameni stiu sa iubeasca...

Te-ai intrebat vreodata daca nu cumva pentru el, casatoria nu a fost cumva o minciuna? O farsa? - 

fragmente dintr-un topic de pe forumul Desprecopii

Mi-am iubit sotul cum putini oameni stiu sa iubeasca, mi-a patruns in fiecare fibra a corpului.L-am respectat, l-am adorat...credeam ca sentimentele sunt reciproce. Dar m-am inselat.
Intr-o zi,acum un an, dupa 15 ani de casnicie, m-am pomenit ca imi spune ca isi doreste alta viata.

Am innebunit de durere, nu imi venea sa cred ca omul care credeam ca m-a iubeste, care imi punea lumea la picioare cum deschideam gura, s-a transformat intr-o stana de piatra.Nu il recunosteam. Nici macar de copii nu ii mai pasa, imi spunea mereu ca divortul nu este o tragedie.

Ce a urmat...of, Doamne! Cand privesc in urma, nu stiu cum am rezistat. Plangeam tot timpul, nu puteam sa mai dorm, sa lucrez, sa respir...

Lovitura cea mai mare a fost cand mi-a spus ca relatiile intime dintre soti sunt o prostie. Atunci am realizat ca l-am pierdut. Si, cu toate astea, nu mi-am pierdut speranta.

Dar, pana la urma nu am mai rezistat. AM introdus actiune de divort. Banuiam ca la mijloc este o alta persoana, si m-am convins.

L-am asteptat intr-o dimineata, la ora 7,  in scara blocului unde locuia tipa pe care o banuiam, colega de servici cu el.

A ales o femeie care niciodata nu a fost casatorita, aprox. 35 de ani, cu un copil, ....m-am simtit jignita, umilita.

I-am oferit totul, la cel mai inalt nivel, si el a calcat totul in picioare, pentru cine?
A ales sa creasca copilul ei, iar copiii lui plang si sunt nefericiti, il asteapta in fiecare seara.
Am fost prima femeie din viata lui si cred ca aici a fost problema. L-as fi iertat atunci, dar el si-a prins urechile si nu a mai facut fata.

Si, ce l-a dus in eroare a fost dragostea mea pentru el. Credea ca niciodata nu o sa pot renunta la el. De fapt mi-a spus ca nu vrea sa divortam dar ca trebuie sa ii accept conditiile, adica sa faca ce vrea, sa nu ma intereseze de viata lui.

Ei ii gasesc o singura vina. Imi cunostea copiii si trebuia sa se gandeasca la ei. Dar, vinovatul principal el este. Nu stiu ce este in sufletul lui, nu stiu daca ii pare rau.As da orice ca, macar pentru 5 min, sa regrete ceea ce a facut.

Cine sunt eu? Deodata m-am trezit singura. Peste o saptamana se termina un vis. Doamne,ce mandra am fost de familia mea! Acum, nu a mai ramas nimic, doar tristete.
Si-a ales un alt drum calcand in picioare sufletul a trei persoane. Cum a putut?

Am sa fiu in stare sa merg mai departe? Cum sa sting iubirea pentru el? Cum sa ucid dorul care ma cuprinde in fiecare zi? Cum pot sa traiesc fara el?

Vreau sa il iert, dar nu pot.Nici nu stiu daca isi doreste lucrul asta. De ce nu pot? Pentru ca m-a mintit. tot timpul spunea ca este in delegatii, si de fapt era cu ea.

Au plecat impreuna in strainatate. De Craciun si Anul Nou, m-a lasat singura. Mereu a negat ca are pe altcineva. Lipsa relatiilor intime o justifica prin scuze ca este bolnav.

Acum imi spune ca a facut totul intentionat pentru ca mi-am permis sa il banuiesc.
De cand mi-am schimbat atitudinea fata de el, de aprox 2 luni, a inceput sa ma umileasca la telefon de cate ori ma prinde. Imi spune ce mult o iubeste pe cealalta, ce femeie deoasebita este....Oare vrea sa ma convinga pe mine, sau pe el? Avocatul imi spune ca prin ceea ce face arata ca nu stie pe ce lume este, ca nu stie ce vrea.

Alta data mi-a spus ca vrea sa ramanem buni prieteni, ca vrea sa aibe grija de noi (EXCLUS!!!!). Ca, ce viitor are relatia noastra?
De multe ori ma intreb daca mai judeca normal.

Nu intelege de ce nu vreau sa colaborez cu el, de ce i-am cerut sa nu mai apara niciodata in fata ochilor mei. Cica, vrea sa aibe grija de mine, ce am nevoie sa-i spun. Niciodata, prefer sa mor.
Si revin la intrebare....Cine sunt eu? Ce s-a ales de viata mea?
Cum pot sa-l uit? Oare chiar este fericit?Se mai gandeste la noi? autor: hoppe

************************

Este nespus de nedrept si crud ce a facut fostul tau sot. Tocmai pt. asta nu te mai gandi la ce simte/cred/face el. Faptul ca-ti spune ce mult o iubeste pe cealalta arata ca e meschin, rau. Putin sa-ti pese de el. V-a ranit, v-a lovit si v-a intors spatele.

Ba sa aiba grija de voi, sa va ajute, nu refuza. ESTE OBLIGAT SA AIBA GRIJA DE VOI, adica de copii si de tine. Mandria este buna, dar nu exagera. In primul rand este tata si are datoria sa-si ajute copiii, iar pe tine sa te sustina sa-i cresti. In alte tari, barbatii in situatia lui dau faliment la divort - nu numai ca trebuie s aplateasca pensie alimentara copiilor, ci si fostei sotii pana cand aceasta se recasatoreste.

Multa putere si nu te lasa, Maria / mariamuntend

************************

Stiu ca astepti incurajari de aici,poate ca eu nici n-ar fi trebuit sa-ti scriu fiindca nu pot sa-ti spun decat ca va trece greu si poate niciodata de tot,asta inca nu stiu.A trecut un an si ceva de cand a plecat si un an de la divort si nu pot spune ca mi-am revenit complet.A fost tot un soc,exact ca la tine,mi-a spus intr-o zi,inainte de Craciun,brusc si fara nici o avertizare ca vrea sa se mute.Baietelul nostru era bolnav destul de grav in acea perioada.Nu-ti pot spune ce a insemnat pentru mine,a fost un adevarat soc,am slabit 10 kg intr-o luna si n-am putut sa dorm decat cu pastile cateva luni dupa aceea.Am fost la un pas de a-mi pierde mintile,nu atat din cauza faptului ca a plecat,ci din cauza modului in care a facut-o.Pur si simplu,in 2 saptamani a devenit un strain, nu i-a pasat de nimic,nici de mine,nici de baiat,nici de faptul ca in urma cu 5 luni ne casatoriseram a doua oara.Cred ca a fost una din cele mai scurte casnicii

Nu pot sa-ti spun ca va fi bine imediat,nici ca vei aceeasi persoana care erai inainte,cumva asa ceva te schimba,ramane de vazut daca in rau sau in bine.Trebuie insa sa incerci sa-ti gasesti preocupari,sa fii langa copii,ei vor suferi cel mai mult,chiar daca in cele mai multe cazuri nu o arata.Baietelul meu a rams cu probleme si acum,dupa mai mult de un an.Iar eu...nu stiu daca am incetat sa-l iubesc,desi la un moment dat a incetat sa-mi lipseasca sau sa-mi fie dor de el.Insa cand il vad mi-aduc si-acum aminte cat l-am iubit si stiu ca mi-e drag inca,desi nu uit nicio clipa cum mi-a dat viata peste cap.Am incercat sa am si alte relatii,dar nu stiu cum,parca nimeni nu-i ca el si fac comparatii fara sa vreau si nici unul nu-i tatal baiatului meu evidentAsa ca in mare,desi sunt mult mai bine decat acum un an,in sufletul meu nu-i liniste si nici nu stiu daca va fi vreodata.Iti doresc sa fii mai puternica ca mine,sa-ti gasesti linistea mai usor,sa ai prieteni alaturi care sa te ajute sa treci peste momentul acesta.In conluzie,timpul le vindeca pe toate,chiar daca nu complet,insa trebuie sa-l lasi sa treaca.

Never take life seriously.Nobody gets out alive anyway./ autor: prettysunshine

************************

Mai mult curaj!

Nu poti cere de la un om mai mult decit poate el oferi. Si fostul tau sot nu poate mai mult. Pur si simplu asta este limita lui. Nu se poate gindi decit la el si atit. La "nevoile" lui, la "libertatea" lui, etc.

Pur si simplu unii barbatii o iau razna. Renunta la tot ce au, pentru o alta femeie. Cu care nici macar nu sunt fericiti pe termen lung.

Daca te ajuta, gindeste-te la Abramovici. Miliardarul rus. A renuntat la jumatate din avere pentru alta femeie. Pur si simplu. Divortul sotilor Sucu, cei cu Mobexpert. Sunt cazuri mii.

La unii barbati nu conteaza nimic. Nici banii, nici familia, cu atit mai putin copii. Ei nu au respect nici macar pentru propria lor munca / avere. Daramite sa isi respecte familia, copii, etc. Acestea nu sunt valori pentru ei.

Hei, nu trageti cu tunurile. Barbatii normali se exclud. Ei sunt cei care ne arata ca se poate. Daca se vrea. Daca exista educatie. Daca isi cunosc si respecta valorile.

L-ai iubit prea mult. Fii sincera cu tine, el a fost vreodata cel pe care l-ai iubit? Sau ai iubit ceea ce voiai tu sa iubesti? Ai iubit barbatul pe care ti-l doreai, pe care ti-l imaginai. Si s-a intimplat sa fie el. A fost el vreodata asa cum ai vrut tu sa fie? Sau il iubeai atit de mult incit dragostea te-a orbit tot timpul?

Te dor visele sfarimate. De el. Dar oare nu i-ai pus prea mult in circa? Oare nu i-ai pus prea multe vise ale tale? Ce te-a facut sa crezi ca el se va ridica la nivelul asteptarilor tale? Oare nu dragostea TA, orbirea, te-au facut in tot acest timp sa crezi ca poate? Si el nu a putut de fapt niciodata?

Detaseaza-te de el. Probabil nu a fost niciodata ceea ce iti doreai. Dragostea si dorinta de a avea o familie pefecta l-au facut perfect in ochii tai. Cred ca el a fost egoist in toti acesti ani. Dupa ce a luat totul de la tine, dupa ce te-a secatuit, s-a dus la alta. Pentru ca asa sunt egoistii. Nu se pot gindi decit la ei. Numai un egoist isi raneste familia si mai ales copii. Numai un egoist se gindeste mai mult la el decit la cei ce il iubesc.

Te simti singura si sufla vintul in jurul tau. Visele, imaginea, siguranta familiei, toate s-au dus. Pur si simplu nu ne putem opune destinului. Orice ai fi facut nu ai fi putut schimba nimic.

Scrie-ne pe forum. Iti va face bine si te vei linisti. Scrisul te va ajuta sa iti pui gindurile in ordine. Te va fortaza sa dai raspunsuri, sa iti stabilesti prioritati. Cu fiecare postare vei fi mai puternica, si mai puternica. Vei reusi.
in faliment! / autor: oocristina

************************

Este ingrozitor de greu, dar, mai devreme sau mai tarziu, va trece. Poate nu vei putea sa uiti, nu vei putea sa ierti, insa nu o sa mai doara atat de tare.
Faptul ca te intereseaza atat de mult daca lui ii pare rau de ce a facut arata ca esti numai la inceputul acestui drum de vindecare.
Cand nu iti va mai pasa deloc ce simte el in legatura cu povestea asta, cand nu iti vei mai dori sa stii daca lui ii merge bine cu fantastica, cand nu te va mai atinge ce face ori ce spune,atunci vei fi la capatul drumului.
Si gandeste-te ca, totusi, e un noroc ca ai avut 14 ani buni, frumosi si, mai ales, adevarati. Atatea alte femei nu au asta, nu au nici macar un singur astfel de an intr-o viata.
Daca a fost un tata bun (a fost?) este foarte probabil ca dorul de copii sa il intoarca acasa, dupa ce focurile marii lui iubiri de acum se vor stinge.
Numai ca nu trebuie sa astepti asta, sa te agati.

Daca nu incerci sa te impaci cu ideea ca nu se mai intoarce, te vei vindeca mai greu.
Ia-o asa cum e: a plecat si nu se mai intoarce. Tu trebuie sa iti reconstruiesti viata fara el si nu am nici o indoiala ca vei reusi.iti doresc! /autor: Contrapunct

********************************

► Urmariti discutia si scrieti-va parerea pe topicul original de discutie Casnicia mea a fost o minciuna?

Cand faci prea multe sacrificii in casnicie si ajungi sa iti sacrifici propria fericire

Sacrificarea propriei fericiri pentru fericirea persoanei iubite este cea mai adevarata dovada de iubire... O auzeam mereu pe mama, cand incepusem sa mai cresc ... ca intr-o casnicie trebuie mereu sa faci sacrificii. Nu prea intelegeam ce inseamna aceste sacrificii si nici de ce trebuie sa le faci, adica de ce trebuie musai sa le faci si sa nu le eviti  ... pentru ca tonul ei sugera faptul ca daca nu faci sacrificii nu e bine ...Dar, orice cuplu face sacrificii? Si cum trece sufletul celui sacrificat prin aceste sacrificiil? Sa uiti, sa ierti, sa treci cu vederea, sa intelegi si sa fii mereu calma. De dragul casniciei si a copiilor...Chiar asa? citeste in continuare aici ...

Despre casnicia si finalul ei mai poti citi

6 greseli care ruineaza o casnicie

Recuperarea dupa infidelitate

Despre barbatii care isi parasesc familia

 Forumul In 1 sau in 2 mergem mai departe 

 In unul sau in doi... mergem mai departe! Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Divort

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 13 comentarii

  1. Tudor Dan
    Tudor Dantrimis la 12/4/2015

    Nu intelg , la fel am patito si eu si nu sint femeie pe o zi pe alta ma lasat sotia avem un copil mic de 2 anisori si nu mai vrea cu nici un chip sa ne inpacam , ma doare enorm stiind ca copilul meu nu o sa mai fie linga mine dar am inteles ca totul sa terminat ,toti imi spun ca trece sa tin capul sus dar doare enorm am slabit mult nu pot sa dorm nu pot sa maninc imi este asa de greu sa concep alta viata cu altcineva , imi sint mereu in gindurile mele si nu mai pot sa fac nimic .Imi este greu sa mai respir ,acuma sint plecat in Anglia la un prieten ca sa uit dar degeba nu pot si nici un sfat nu cred ca ma poate ajuta.O singura chestie exista si o poti simti cu adevarat iubirea pt copil si ea vrea sami ia vita mea de linga mine ,il iubesc enorm

    Raspunde la acest comentariu
  2. badea bianca
    badea biancatrimis la 5/9/2014

    Si eu sunt in aceeasi situatie prima oara s fost totul frumos..dar acum el este foarte schimbat eu stau singura plecata in strainatate si el acasa pe el nu il mai intereseaza de noi doi..el nu vrea sa mai plece cu mine tot timpul imi spune ca sa saturat...se poarta urat cu mine nu stiu ce sa mai ccred nu stiu daca este mai bine sa ne despartim..pentru ca el nu vrea nici sa discute cu mine...imi zice tit timpul sa il las in pace.

    Raspunde la acest comentariu
  3. O DISTRUSA...
    O DISTRUSA...trimis la 15/11/2013

    E JALNIC CAT DE MULT SE POT SCHIMBA UNII OAMENI....SI SOTUL MEU A PLECAT PT A FACE O FAM FERICITA....DEOCAMDATA DE VREO 3 ANI E NUMAI EL FERICIT....A UITAT DE MINE SI UN BAIETEL DE 8 ANI....AZI MI-A SPUS CA NU MAI ARE DE CE VENI ACASA......ATUNCI INSEAMNA CA ARE DE TOATE ACOLO...PE MOMENT CRED...CA ATUNCI CAND DE TERMINA SI BANII SI CURVELE TE LASA....IAR TU VEI GANDI CA VII ACASA..............CARE CASA...CARE BAIETEL????????????//......................

    Raspunde la acest comentariu
  4. Adara
    Adaratrimis la 2/1/2013

    Multumesc pt postarile anterioare!Mi+au dat foarte multa liniste intr+un moment disperat al vietii mele...Tocmai am aflat ca sotul meu are un copil cu o alta femeie...ce sa fac???

    Raspunde la acest comentariu
  5. cristina
    cristinatrimis la 9/12/2012

    cam la fel am patit si eu,doar ca fostul sot si-a ales o femeie casatorita care acum trebuie sa nasca.am fost mintita,jignita,etc tratata ca o carpa din cauza acestei femei.acum nu mai este cu ea dar banui ca a lasat o portitza deschisa ptr ea din cauza copilului ce va veni p lume.am un copil de 5 anisori,iar cand era cu ea a renuntzat la el spunea ca va veni sa il vada odata p an si sa fiu multumita,a fost destul de convins ca aceasta femeie va renuntza la familia ei fiind casatorita cu un neamt si avand f multa libertate incat noi n-am mai contat sub nici o forma.se ducea cu ea in statiuni la baile herculane,in italia la mare la o sora de a lui si ce ma intrigat cel mai tare ca aceasta sora alui la sustinut.apoi au inceput regretele si remuscarile dar stau si ma intreb daca aceasta femeie nu ar fii renuntzat la el se mai intoarcea la mine si la copil?ce merita un astfel de om?lam iubit cu toata fiinta mea,iam daruit cele mai minunate clipe trup si suflet.acum ma macina mult gandurile dupa o lunga suferintza daca sa mai stau cu el sau nu ptr ca nimic nu mai e la fel si ma intreb daca p viitor nu am sa fiu ranita din nou.mie teama de portita care ia lasato acestei femei care mi-a distrus familia ptr ca ii va veni p lume un copil.inima imi spune sa renuntz la el definitiv si sa o iau de la inceput.

    Raspunde la acest comentariu
  6. silvia
    silviatrimis la 19/9/2012

    Si eu dupa 15 ani de casnicie ultra fericita asa simteam eu,sotul meu s-a indragostit de o pustoaica.Baiatul meu avea 15 ani.Dupadivort copilul a ramas cu mine.Aveam 33 de ani as fi ipocrita sa spun ca nu am suferit. am spus ca dragoste cu sila nu merge ,spunindui sa duca sa fie fericit. Din acel moment mi am zis ca nu mai vreau pe nimeni neacceptind ca altul sa-i fie tata baiatului meu.Am avut un baiat exceptional cu o gindire matura la 20 de ani a placut o fata nu m am opus.facultatea a luato din prima .In anul 2 avea un copil si se ducea si la servici.totul a mers ca pe roate toate i-au reusit in viata,a facut de toate casa ,masini casa la copilul lui si am uitat are inca un baiat de 9 ani deci unul 20 altul 9.20 ani inainte de realizarile lor am stat impreuna l-am ajutat cu tot ce sa putut,in schimb tatal lui crestea copilul alteia si 25 de ani nu a stiut de fiul lui adevarat.pina in anul 2009 totul avea sa fie bine eram fericita ca sunt la casa lor fara lipsuri cu tot ce are nevoie o familie.Ei bine in acel an fiul meu incepuse sa aiva o somnolenta continua si a inceput mersul la doctorAnalizele nu au indicat nimic,ecograful la fel cind el s-a hotarit sa faca RMN diagnosticul a fost dur.Un om cit muntele fara sa aiva vreodata vreo internare,cu analize facute la 6 luni avea sa aiva cancer de pancreas cu metastaze pe ficat splina.acest diagnostic a terminat toata familia sotie,copii iar eu nu stiu de ce sa mai traiesc.Baiatul cel mare este in depresie iar cel mic plinge mereu.Eu sunt un om terminat definitiv.C UM SA FAC SA MAI POT TRAI?Iau de atunci antidepresive si tranchilizante.Nepotii ma iubesc mult si eu pe ei ca doar eu i am crescut.Dar nu i-mi poate inlocuii baiatul.Ajutatima si spuneti-mi cum pot sa mai traiesc.Ca sa dus sotul?floare la ureche dar ca unicul meu copil a plecat pe drmul fara intoarcere acesta este ceal mai grea lovitura care se poate da la o mama.Eu in fiecare dimineata fie iarna fie vara la ora 9 sunt la cimitir daca nu ma duc inebunesc iar acolo ajunsa ma intreb daca este adevarat si cimitirul este destul de departe.ajutatima cu un sfat.va multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  7. altul ca tine
    altul ca tinetrimis la 16/8/2012

    parca identic cu al tau e si cazul meu, doar ca rolurile sunt invers: eu, barbat (frumos, destept,fizic de invidiat la 40), ea -sotie devotata doar cincisprezece ani si cu trei copii acasa; totul s-a uitat de cand cel rau si-a bagat coada "ca asta nu e viata-fara societate, intalniri, prietenii artificiale, nopti pierdute...etc. " Eu am iertat-o pt copii dar am sufletul sfasiat si rabd pt copii, vorba cantecului "Caci copilul fara mama E ca frunza fara plop ". Stilul asta de viata (importat si inculcat) -sa nu-ti pese de nimeni decat de tine, face ravagii pe sufletele celor care vor sa lase ceva in urma lor in viata asta...Sfatul meu: sa te astepti pe lumea asta la orice, dar sa nu disperi ci sa te porti cu rabdare si iubire, pt ca avem porunca de la Dumnezeu sa ne iubim dusmanii, cu atat mai mult pe cel care ne-a fost tovas o mare parte din acest drum. Pe mine asta m-a sfatuit duhovnicul meu, iar ea si-a recunoscut duplicitatea, si-a recapatat respectul fata de mine, dar ca inainte nu mai este pt ca din drog nu scapi decat f.greu cu doze din ce in ce mai mici...de retinut: casnicie vine de la cazna, deci tb sa fim realisti cand facem pasul asta, e o lupta in doi ( nu intre doi) cu ispitele lumii. ps:dc crezi ca iti e de folos experienta mea, id mess, mihainc la yahoo

    Raspunde la acest comentariu
  8. valentina
    valentinatrimis la 26/4/2012

    draga Hoppe, inteleg foarte bine prin ce treci, si din pacate nu este ceva care va trece repede si fara consecinte in viata ta si a copiilor tai, insa cred ca este mai bine un sfarsit dureroros decat o durerere fara sfarsit. Intr-un fel tu ai trait intr-o minciuna, pt in mod sigur sotul tau nu a fost cel pe care tu ai crezut si nici nu a tinut la tine si la familia voastra in felul in care tu ai tinut. Nu stiu sigur care au fost cauzele (ma gandesc ca a avut si el undeva dreptate) dar asta nu ii da dreptul sa se comporte cum s-a comportat. Ca sa-ti iubesti pe cineva mai intai trebuie sa te iubesti pe tine, ia-ti timpul de care ai nevoie ca sa iti revii si sa dai vietii tale sens si fara el in preajma, numai asa vei fi libera si vei lua hotarari bune, iubeste te pe tine si iubeste viata cu sau fara el,

    Raspunde la acest comentariu
  9. Sayura
    Sayuratrimis la 25/6/2010

    NU cred ca trezire adin vis s-a petrecut odata cu

    Raspunde la acest comentariu
  10. stefan simona mariana
    stefan simona marianatrimis la 16/1/2009

    asa se intampla de multe ori in viata,copilul meu sa creat in minciuna si sa nascut asa,avand in vedere ca tatal lui ,iubeste minciuna.eu prefer momentan asa pentru ingerasul meu.nu e bine stiu dar avand vedere trecutul meu o fac ptr.copilul meu.un sfat.va rog sa nu face-ti ca mine,va urma doar suferinta.multa sanatate si fericire.a fii femeie nu e usor,dar viata e o scoala

    Raspunde la acest comentariu
  11. Ami
    Amitrimis la 22/11/2008

    Draga Hope. Stiu cat de greu iti este. Si la mine s-au dus 10 ani de casnicie pe apa sambetei. A fost greu si mai este inca, dar nu asa ca anul trecut. Am vrut sa ne despartim o perioada ca mergea tot mai rau si am constat ca nu i-am facut decat un bine. Am stat un an intreg sa-l astept sa revina la mine si la baiatul nostru. Si-a refacut viata, in momentul in care a vazut ca am introdus actiunea de divort s-a mutat cu persoana cu care traia. Nu vine la baiat , nu da telefon, dar copilul sufera. Anul trecut in preajama Sarbatorilor de iarna, stateam doar cu pastile ca nu puteam sa ma opresc din plans si nu puteam sa dorm. Recunosc ca am speriat si copilul. Acum este altfel. Mi-am dat seama ca am langa mine cea mai importanta fiinta de pe acest pamant. A fost langa mine si ma incuraja si ma mangaia cand nu stiam sa-i spun de ce plang. Nu exista dragoste mai mare si mai sincera decat cea pe care ti-o ofera copilul. Ce avem noi, ei nu au si nici nu vor avea vreo data. Asa am reusit sa-mi mai revin. Nu cred ca ma pacalesc singura. Chiar cred ca este un lucru bun ca s-a intamplat asa. Omul cu care m-am maritat nu m-ar fi lasat singura cu copilul.Daca a putut sa faca acest lucru nu mai era cel pe care l-am iubit. Nu crezi? Ai doi copii. Cred ca cel mai bine ar fi sa-ti concentrezi atentia asupra lor. Nici nu stii cat de mult te pot ajuta. Stiu ca sufera ca si al meu sufera. Iti doresc multa putere.

    Raspunde la acest comentariu
  12. Alex
    Alextrimis la 16/10/2008

    Draga Hoppe,Imi pare sincer rau pentru momentele grele prin care treci. Eu nu pot sa dau nici un sfat si cred ca nu ar trebui sa asculti nici un sfat in afara celui pe care ti'l poti da singura pentru ca relatia ta cu sotul tau se bazeaza doar pe ceea ce a existat intre voi doi, iar cei din exterior pot intelege doar unele fragmente din acea relatie. Cu toate acestea, cred ca ceea ce uitam cel mai adesea cand suntem raniti, prin acest mod de comportament al partenerului--alegerea unei alte persoane--este sa iubim. In momentul in care suntem raniti, nu mai oferim dragoste ci ura. Poate, in timp, am uitat sa mai oferim dragoste, in mod deosebit dupa ce apar copii, si celalalt tanjeste dupa dragoste. De aceea, probabil uneori, e mai usor pentru cineva din afara sa ofere dragoste..pentru ca nu e angrenata in rutina de zi cu zi. Poate ca nu ofera dragoste pentru ca o simte, ci doar pentru a umple un gol in viata personala.Din pacate, dupa ce exista si copii in viata noastra, a fi raniti de catre partener nu ne mai da aceiasi libertate de a alege cum sa ne comportam, ca si in cazul in care am fi singuri.. De aceea, probabil, e bine sa gandim, ce e mai important pentru noi, o aventura, care vine probabil din posibila nevoie a celuilalt de a fi iubit sau a face o demonstratie ca necesita sa fie iubit, sau a reface o familie, unde copii sa se simta comfortabil. Cum spuneam, nu pot sa dau sfaturi, dar as recomanda sa citesti cartea, sau sa vezi filmul The Secret, in care se subliniaza cat de mult iti influenteaza viitorul modul in care gandesti. Doamne fereste, nu stiu ce as face in situatia ta, insa, privind din afara, as dori sa am prieteni langa mine care sa ma ajute sa fiu tare, sa ma scutur, cu greu, de ura fata de celalalt si de durerea de a fi ranita si sa ma gandesc CE E MAI BINE PENTRU MINE SI COPII? CE CONTEAZA MAI MULT? Si daca iubesti cu adevarat sa ii oferi sotului tau dragoste. Asta nu inseamna sub nici o forma sa accepti situatia ci sa fii demna insa draguta si atragatoare. Pana la urma, sotul tau te iubeste pe tine, anii impreuna nu pot fi niciodata stersi cu buretele, insa depinde de tine, intotdeauna, daca sotul tau te va alege pe tine sau nu. Iar pe tine te alege daca stii sa fii deasupra situatiei, sa reactionezi exact opus a ceea ce se asteapta.. cu dragoste. Atunci cand oferi dragoste neconditionat si esti demna, vei atrage totul inspre tine. Stiu ca e extrem de greu, insa depinde ce consideri ca e mai important in viata ta si a copiilor tai...Doamne ajuta!

    Raspunde la acest comentariu
  13. Lili
    Lilitrimis la 29/9/2008

    Uneori oamenii se simpt total neimpliniti si atunci apar intrebarile sa divortez, sa nu divortez??Nu stiu daca din cauza partenerului se simpt neimpliniti sau din cauza complexitatilor lor, ca nu pot comunica cu nimeni pe aceeasi lungime de unda, gasesc o amanta se elibereaza fizic, simpt o usurare si considera ca sunt in rai, atunci inainteaza divort din egoism.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII