Prima concurenta cu autism - la titlul de Miss America

Prima concurenta cu autism - la titlul de Miss America

Prima concurenta cu autism - la titlul de Miss America

  • Diagnosticata la varsta de 11 ani cu autism, Alexis Wineman (18 ani), doreste sa atraga atentia asupra afectiunilor legate de tulburarile de dezvoltare. Intr-un interviu, ea le-a povestit celor de la revista americana The Times despre debutul ei in concurs si planurile ei de dupa competitia din acest weekend. In sambata cand a pasit pe scena din Las Vegas, Miss Montana a devenit prima concurenta cu autism la coroana "Miss America".
5 intrebari si raspunsuri cu o autista - candidata la premiul Miss America 

1. Ca adolescenta, nu ai visat ca vei lua parte la concursuri de frumusete. Cand a avut loc aceasta schimbare?
2. Constientizarea asupra diagnosticului de autism este, evident, o mare parte din platforma ta. Ce speri ca vor sti telespectatorii concursului?
3. Fiind o concurenta noua, ce ai inteles din fenomenul "Honey Boo Boo si Toddlers and Tiaras? Aceste programe dau o nota proasta concursurilor de frumusete?
4. Spune-ne despre stilul in care concurezi. Ce fel de rochie de seara preferi?
5. Indiferent de rezultat, care este primul lucru pe care il vei face dupa aceasta competitie?

In sambata cand a pasit pe scena din Las Vegas, Miss Montana a devenit prima concurenta cu autism la coroana "Miss America". 

Alexis are o tulburare pervaziva de dezvoltare, o tulburare de linie mijlocie a spectrului autist, apropiata ca simptome de Sindromul Asperger.


Diagnosticata la varsta de 11 ani cu autism, Alexis Wineman (18 ani),
doreste sa atraga atentia asupra afectiunilor legate de tulburarile de dezvoltare. Intr-un interviu, ea le-a povestit celor de la revista The Times despre debutul ei in concurs si planurile ei de dupa competitia din acest an.

Alexis a fost diagnosticata la varsta de 11 ani cu diagnosticul de : tulburare pervaziva de dezvoltare, o tulburare de linie mijlocie a spectrului autist, apropiata ca simptome de Sindromul Asperger.

Ca adolescenta, nu ai visat ca vei lua parte la concursuri de frumusete. Cand a avut loc aceasta schimbare?

A inceput ca o modalitate de ultim minut pentru a-mi plati taxele pentru colegiu. In jurul absolvirii liceului, am realizat ca eram al patrulea copil in familia mea care urma cursurile unui colegiu, iar bani pentru mine nu mai erau. Am intrebat-o pe mama care sunt modalitatile de a obtine burse, iar ea mi-a mentionat concursul "Miss Montana" fiind convinsa ca nu voi participa. Dar am facut-o si am castigat!

Constientizarea asupra diagnosticului de autism este, evident, o mare parte din platforma ta. Ce speri ca vor sti telespectatorii concursului?

Foarte multi oameni cred ca persoanele cu autism sunt la fel, ca aceasta maladie este una a creierului si ca noi nu putem functiona in societate. Vreau ca oamenii sa realizeze ca exista un intreg spectru de persoane care traiesc cu autism. Exista oameni care pot functiona la un nivel mare, si oameni care functioneaza la un nivel scazut.

Fiind o concurenta noua, ce ai inteles din fenomenul "Honey Boo Boo si Toddlers and Tiaras? Aceste programe dau o nota proasta concursurilor de frumusete?

Sa fiu sincera, eu nu sunt familiarizata cu ele, deoarece in ultimii ani nu am prea avut timp sa ma uit la televizor. Cand o fac, urmaresc WWE ( World Wrestling Entertainment).

Spune-ne despre stilul in care concurezi. Ce fel de rochie de seara preferi?

Nu ma prea dau in vant dupa designeri. Imi plac rochiile simple, foarte confortabile si sofisticate, un astfel de model voi purta sambata.

Indiferent de rezultat, care este primul lucru pe care il vei face dupa aceasta competitie?

Am de gand sa merg la bufetul de aici, din Las Vegas, unde am servit pranzul si cina in ultimele doua saptamani si sa devorez prajitura pe care am tot ocolit-o in fiecare dimineata :)

Mai multe informatii despre copiii cu nevoi speciale:

Bebelusii prematuri și riscul de autism

Bebelusii prematuri și riscul de autism

Bebelusii nascuti prematur, cu o greutate mica la nastere au un risc ridicat de autism. Faptul ca nasterea prematura si greutatea mica a bebelusului la nastere sunt factori de risc in ceea ce priveste…

Autismul la copii: semne precoce de recunoaștere

Autismul la copii: semne precoce de recunoaștere

Autismul este o gamă de dizabilitati de dezvoltare cauzată de diferențe de perceptie la nivelul creierului. Persoanele cu autism au adesea probleme cu comunicarea și…

Cand si cum spunem copilului ca este autist

Cand si cum spunem copilului ca este autist

Cand si cum spunem copilului ca este autist? Sunt mama unui copil autist. M-am tot gandit o vreme cum si cand ar fi cazul sa discut cu copilul meu despre autism. Am amanat deliberat acest moment de…

 Forumuri specializate

Copii cu nevoi speciale Sunt ai nostri. Si au nevoie de mai multa intelegere si mai multa dragoste.

In floarea copilariei (4-12 ani)

Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

 Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare!
Am nevoie de un baby-sitter...

autor: redactor Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2013

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Autism

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII