De ce sa ne vaccinam copiii - 15 argumente

De ce sa ne vaccinam copiii - 15 argumente

De ce sa ne vaccinam copiii - 15 argumente

Tot mai multi parinti romani hotarasc sa nu isi vaccineze copilul dupa ce citesc diverse surse obscure de informatie de pe net. Ma lovesc in ultimul timp de un val de intrebari legate de vaccinare, si in special de vaccinarea copiilor mici si nou-nascutilor. Desi mi se pare absolut normal ca un parinte sa fie interest 150% de sanatatea si buna crestere a copilului sau, la fel de naucitoare mi se pare negarea unor evidente clare si mai ales tendinta de a contrazice absolut tot ceea ce spune un medic despre vaccinarea copiilor.

Mult hulitul vaccin ROR NU provoaca autism
Contraindicatii de administrare
Vaccinarea de rutina
Vaccinarea se face prin rapeluri dintr-un motiv foarte important
De ce incepe vaccinarea atat de devreme
Vaccinarea se face "pas-cu-pas"
Vaccinarea anti-poliomelitica
"Copilul era normal pana la vaccinarea de 1 an"
Mercurul a fost retras din vaccinurile mono-doza
Formaldehida si vaccinurile
Excipientii din vaccinuri nu sunt acolo ca sa creeze probleme
Se fac studii continue asupra vaccinurilor
De ce sa imi vaccinez copilul?
Medicina nu este aritmetica
Nu tot ceea ce scrie prin imensitatea internetului este corect

Ma lovesc in ultimul timp de un val de intrebari legate de vaccinare, si in special de vaccinarea copiilor mici si nou-nascutilor. Desi mi se pare absolut normal ca un parinte sa fie interest 150% de sanatatea si buna crestere a copilului sau, la fel de naucitoare mi se pare negarea unor evidente clare si mai ales tendinta de a contrazice absolut tot ceea ce spune un medic. Si vorbesc aici de medici cu mare experienta, dedicati trup si suflet meseriei lor. Iata 15 argumente pentru a-ti vaccina copilul.

Exista cateva elemente cheie care ar trebui citite cu mare atentie, si am sa incerc sa le enumar in ordinea importantei acestora.

Mult hulitul vaccin ROR NU provoaca autism

Celebrul articol din Lancet publicat de Andrew Wakefield in 1998 a facut foarte mult rau. Si este un exemplu classic al ilustrarii proverbului cu piatra aruncata in lac. Sute si poate mii de oameni de stiinta se chinuie de aproape 15 ani sa repare acest rau si din pacate pagubele sunt foarte mari.

Contraindicatii de administrare

Singurele contraindicatii de administrare a vaccinurilor uzuale sunt intoleranta grava la lactoza, impreuna cu imuno-deficienta.

Vaccinarea de rutina

Vaccinarea de rutina trebuie intotdeauna precedata de o consultare atenta din partea medicului curant. El va evalua starea de sanatate a copilului si va decide daca este cazul administrarii vaccinului in momentul consultatiei.

Vaccinarea se face prin rapeluri dintr-un motiv foarte important

Doza de inoculare este conforma cu cerintele sistemului imunitar tanar. Rapelurile sunt la fel de importante ca primo-vaccinarea, deoarece realizeaza, prin adaugare graduala, nivelul necesar de anticorpi pentru a combate  infectie cu agentul vizat.

De ce incepe vaccinarea atat de devreme

Vaccinarea incepe atat de devreme in viata copilului tocmai pentru ca sistemul imunitar este capabil sa sintetizeze rapid anticorpii necesari. Este la varsta diferentierii lor astfel incat constructia imunitatii se face natural.

Vaccinarea se face "pas-cu-pas"

Vaccinarea se face "pas-cu-pas" tocmai pentru ca anticorpii sa fie gata de lupta la varsta la care organismul este cel mai expus agentilor virali.

Vaccinarea anti-poliomelitica

Vaccinarea anti-poliomelitica nu mai este administrata pe cale orala nici in Romania. De 4 ani.

"Copilul era normal pana la vaccinarea de 1 an"

Intotdeauna vor exista parinti sau chiar medici ce vor spune “copilul era normal pana la vaccinarea de 1 an". Dar exista extreme de multe cazuri in care semnele ce ajuta la diagnosticarea autismului sau a altor sindroame grave sunt ascunse sau chiar mult prea slabe pentru a duce la o concluzie clara.

Mercurul a fost retras din vaccinurile mono-doza

Mercurul a fost retras din absolut toate vaccinurile mono-doza in jurul anului 2000 in America si inainte de aceasta in UE – in jurul anului 1995. Unele dintre vaccinurile multi-doza contin inca thimerosal ca substanta de conservare. Vaccinul multivalent ROR NU a continut niciodata thimerosal in compozitie. Iar ca nota de subsol, s-a calculat ca un sandwhich cu ton contine cam de 5 ori mai mult mercur decat o inoculare cu vaccine ce contine mercur.

Formaldehida si vaccinurile

Daca un vaccin ar contine, sa zicem formaldehida, este cea mai mare exagerare sa spui ca "formaldehida – folosita la imbalsamare, este injectata in sistemul circulator al unui bebelus". Ei bine... formaldehida se foloseste la imbalsamare in cantitati industriale. Cate kg de formaldehida contine un vaccin cu cantitate totala de 0,5ml?

Excipientii din vaccinuri nu sunt acolo ca sa creeze probleme

Sunt acolo ca sa evite alte probleme. Sunt produse ce asigura sterilitatea produsului si siguranta lui.

Se fac studii continue asupra vaccinurilor

De aceea sunt continuu modificate, retrase, inlocuite, etc. Nu se retrage un vaccine (sau orice produs medicamentos) pentru ca opinia publica a demascat sadismul si setea de bani a corporatiilor multi-nationale. Ci pentru ca aceste studii continue arata in timp ce produse sunt sigure si care dintre ele prezinta riscuri pentru sanatate. Nimeni nu poate sti din prima clipa ca un produs este sigur sau nu.

De ce sa imi vaccinez copilul?

Nu ii deranjeaza pe ceilalti cu nimic, daca s-au vaccinat. Deci e doar problema lui. Dar, e problema lui si a societatii. Pentru ca imunizarea "de cohorta"  (de turma ) functioneaza cu cat mai multi membri ai cohortei sunt vaccinati. Cu cat sunt mai putini cu atat creste riscul de a aparea o epidemie. De asemenea, se asigura protectie si pentru pacientii prea mici pentru a fi vaccinati, pentru cei care nu si-au facut toate rapelurile, sau pentru cei ne-vaccinati prin alegere.

Medicina nu este aritmetica

1+1 fac de obicei 3, 5, 0, sau chiar 100. In medicina 1+1 rareori fac 2. Si niciodata doi pacienti nu sunt identici. Variabilitatea inter-indivizi este un factor extrem de important in diagnosticare, de aceea sfatul unui medic care vede pacientul in ochi si il consulta este de preferat in fata unora prin intermediul telefonului sau internetului. Tocmai de aceea exista cazuri in care vaccinurile nu au efectul scontat. Pentru ca organismul unui pacient nu reactioneaza asa cum a prezis modelul care sta la baza vaccinarii. Dar rata aceasta de esec este exceptional de mica. Este adevarat ca nimeni nu vrea sa fie in situatia in care tocmai copilul sau se afla in acest minim caz exceptional, dar tocmai aici isi are locul consimtamantul informat si efectuarea unei alegeri.

Nu tot ceea ce scrie prin imensitatea internetului este corect

Si chiar daca pe un anumit website gasiti informatii enumerate de persoane care au la titulatura "medic" sau diferitele sale combinatii, cantariti-le cu mare atentie. Sunt sanse sa nu fie asa reale cum se vor a fi.

Oricat de multe cunostinte credeti ca ati acumulat citind o multitudine de informatii, nu neglijati lipsa unui fundament stiintific de baza, care nu este prezent intotdeauna.

Participa la dezbaterea parintilor pe forumul Comunitatii Desprecopii la acest topic: Atentie: Pericolul poliomelitei in Europa si pericolul iresponsabilitatii parintilor

Va recomandam sa mai cititi si urmatoarele:

Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatoarele forumuri de mamici :


PARINTII INTREABA, PARINTII VA RASPUND

CLUBUL SCUTECELOR:
Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Roxana Pavlicu, Redactor si Moderator al Comunitatii  Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2013  

Evalueaza acest articol
 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)
forumuri specializate Forumuri specializate

Comentarii la articol

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga tu un comentariu si poti castiga un tricou Desprecopii.com

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

Inchide

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.