De ce trebuie să ne vaccinam copiii: 15 argumente

De ce trebuie sa ne vaccinam copiii: 15 argumente

De ce trebuie să ne vaccinam copiii: 15 argumente

Exista parinti din Romania hotarasc sa nu isi vaccineze copilul dupa ce citesc diverse surse obscure de informatie de pe net.

Iata sfatul specialistului de la Desprecopii: Ma lovesc in ultimul timp de un val de intrebari legate de vaccinare, si in special de vaccinarea copiilor mici si nou-nascutilor. Desi mi se pare absolut normal ca un parinte sa fie interest 150% de sanatatea si buna crestere a copilului sau, la fel de naucitoare mi se pare negarea unor evidente clare si mai ales tendinta de a contrazice absolut tot ceea ce spune un medic despre vaccinarea copiilor.
Iata 15 argumente foarte serioase de ce trebuie sa ne vaccinam copilul.

Mult hulitul vaccin ROR NU provoaca autism
Contraindicatii de administrare
Vaccinarea de rutina
Vaccinarea se face prin rapeluri dintr-un motiv foarte important
De ce incepe vaccinarea atat de devreme
Vaccinarea se face "pas-cu-pas"
Vaccinarea anti-poliomelitica
"Copilul era normal pana la vaccinarea de 1 an"
Mercurul a fost retras din vaccinurile mono-doza
Formaldehida si vaccinurile
Excipientii din vaccinuri nu sunt acolo ca sa creeze probleme
Se fac studii continue asupra vaccinurilor
De ce sa imi vaccinez copilul?
Medicina nu este aritmetica
Nu tot ceea ce scrie prin imensitatea internetului este corect

Iata 15 argumente pentru a-ti vaccina copilul

Ma lovesc in ultimul timp de un val de intrebari legate de vaccinare, si in special de vaccinarea copiilor mici si nou-nascutilor. Desi mi se pare absolut normal ca un parinte sa fie interest 150% de sanatatea si buna crestere a copilului sau, la fel de naucitoare mi se pare negarea unor evidente clare si mai ales tendinta de a contrazice absolut tot ceea ce spune un medic. Si vorbesc aici de medici cu mare experienta, dedicati trup si suflet meseriei lor. Iata 15 argumente pentru a-ti vaccina copilul.

Exista cateva elemente cheie care ar trebui citite cu mare atentie, si am sa incerc sa le enumar in ordinea importantei acestora. - RoxanaZ. - redactor de la Desprecopii

 

Mult hulitul vaccin ROR NU provoaca autism

Celebrul articol din Lancet publicat de Andrew Wakefield in 1998 a facut foarte mult rau. Si este un exemplu classic al ilustrarii proverbului cu piatra aruncata in lac. Sute si poate mii de oameni de stiinta se chinuie de aproape 15 ani sa repare acest rau si din pacate pagubele sunt foarte mari. Citeste detalii aici Vaccinul pentru rujeola, oreion si rubeola (ROR) nu provoaca autism: studiu nou confirma

Contraindicatii de administrare

Singurele contraindicatii de administrare a vaccinurilor uzuale sunt intoleranta grava la lactoza, impreuna cu imuno-deficienta.

Vaccinarea de rutina

Vaccinarea de rutina trebuie intotdeauna precedata de o consultare atenta din partea medicului curant. El va evalua starea de sanatate a copilului si va decide daca este cazul administrarii vaccinului in momentul consultatiei.

Vaccinarea se face prin rapeluri dintr-un motiv foarte important

Doza de inoculare este conforma cu cerintele sistemului imunitar tanar. Rapelurile sunt la fel de importante ca primo-vaccinarea, deoarece realizeaza, prin adaugare graduala, nivelul necesar de anticorpi pentru a combate  infectie cu agentul vizat.

vaccinare copil

De ce incepe vaccinarea atat de devreme

Vaccinarea incepe atat de devreme in viata copilului tocmai pentru ca sistemul imunitar este capabil sa sintetizeze rapid anticorpii necesari. Este la varsta diferentierii lor astfel incat constructia imunitatii se face natural.

Vaccinarea se face "pas-cu-pas"

Vaccinarea se face "pas-cu-pas" tocmai pentru ca anticorpii sa fie gata de lupta la varsta la care organismul este cel mai expus agentilor virali.

Vaccinarea anti-poliomelitica

Vaccinarea anti-poliomelitica nu mai este administrata pe cale orala nici in Romania.

"Copilul era normal pana la vaccinarea de 1 an"

Intotdeauna vor exista parinti sau chiar medici ce vor spune “copilul era normal pana la vaccinarea de 1 an". Dar exista extreme de multe cazuri in care semnele ce ajuta la diagnosticarea autismului sau a altor sindroame grave sunt ascunse sau chiar mult prea slabe pentru a duce la o concluzie clara.

Mercurul a fost retras din vaccinurile mono-doza

Mercurul a fost retras din absolut toate vaccinurile mono-doza in jurul anului 2000 in America si inainte de aceasta in UE – in jurul anului 1995. Unele dintre vaccinurile multi-doza contin inca thimerosal ca substanta de conservare. Vaccinul multivalent ROR NU a continut niciodata thimerosal in compozitie. Iar ca nota de subsol, s-a calculat ca un sandwhich cu ton contine cam de 5 ori mai mult mercur decat o inoculare cu vaccine ce contine mercur.

Formaldehida si vaccinurile

Daca un vaccin ar contine, sa zicem formaldehida, este cea mai mare exagerare sa spui ca "formaldehida – folosita la imbalsamare, este injectata in sistemul circulator al unui bebelus". Ei bine... formaldehida se foloseste la imbalsamare in cantitati industriale. Cate kg de formaldehida contine un vaccin cu cantitate totala de 0,5ml?

Excipientii din vaccinuri nu sunt acolo ca sa creeze probleme

Sunt acolo ca sa evite alte probleme. Sunt produse ce asigura sterilitatea produsului si siguranta lui.

Se fac studii continue asupra vaccinurilor

De aceea sunt continuu modificate, retrase, inlocuite, etc. Nu se retrage un vaccine (sau orice produs medicamentos) pentru ca opinia publica a demascat sadismul si setea de bani a corporatiilor multi-nationale. Ci pentru ca aceste studii continue arata in timp ce produse sunt sigure si care dintre ele prezinta riscuri pentru sanatate. Nimeni nu poate sti din prima clipa ca un produs este sigur sau nu.

De ce sa imi vaccinez copilul?

Nu ii deranjeaza pe ceilalti cu nimic, daca s-au vaccinat. Deci e doar problema lui. Dar, e problema lui si a societatii. Pentru ca imunizarea "de cohorta"  (de turma ) functioneaza cu cat mai multi membri ai cohortei sunt vaccinati. Cu cat sunt mai putini cu atat creste riscul de a aparea o epidemie. De asemenea, se asigura protectie si pentru pacientii prea mici pentru a fi vaccinati, pentru cei care nu si-au facut toate rapelurile, sau pentru cei ne-vaccinati prin alegere. Te rog sa citesti aici De ce iti pasa daca imi vaccinez sau nu copilul?

Medicina nu este aritmetica

1+1 fac de obicei 3, 5, 0, sau chiar 100. In medicina 1+1 rareori fac 2. Si niciodata doi pacienti nu sunt identici. Variabilitatea inter-indivizi este un factor extrem de important in diagnosticare, de aceea sfatul unui medic care vede pacientul in ochi si il consulta este de preferat in fata unora prin intermediul telefonului sau internetului. Tocmai de aceea exista cazuri in care vaccinurile nu au efectul scontat. Pentru ca organismul unui pacient nu reactioneaza asa cum a prezis modelul care sta la baza vaccinarii. Dar rata aceasta de esec este exceptional de mica. Este adevarat ca nimeni nu vrea sa fie in situatia in care tocmai copilul sau se afla in acest minim caz exceptional, dar tocmai aici isi are locul consimtamantul informat si efectuarea unei alegeri.

Nu tot ceea ce scrie prin imensitatea internetului este corect

Si chiar daca pe un anumit website gasiti informatii enumerate de persoane care au la titulatura "medic" sau diferitele sale combinatii, cantariti-le cu mare atentie. Sunt sanse sa nu fie asa reale cum se vor a fi.

Oricat de multe cunostinte credeti ca ati acumulat citind o multitudine de informatii, nu neglijati lipsa unui fundament stiintific de baza, care nu este prezent intotdeauna.

Participa la dezbaterea parintilor pe forumul Comunitatii Desprecopii la acest topic: Atentie: Pericolul poliomelitei in Europa si pericolul iresponsabilitatii parintilor

Vaccinarea: intre stiinta, mituri, ne-adevaruri si conspiratii sharuite pe Facebook

Desi exista informatii contradictorii, in principiu, vaccinurile recomandate uzual in copilarie sunt sigure si eficiente. Mai mult, riscurile de probleme serioase in urma imunizarii sunt mult mai mici decat cele pe care le au bolile respective pentru copil. La fel ca toti parintii, si dumneavoastra doriti sa faceti tot ce puteti pentru a mentine sanatatea copilului.

Desi stiti ca imunizarea completa a copilului la momentul potrivit este o metoda importanta de a atinge acest scop, poate aveti indoieli despre siguranta si eficienta vaccinurilor. Iata sfatul autorizat de la Desprecopii.com:  

4 lucruri esentiale despe vaccinuri pe care trebuie sa le stie parintii

Riscurile si beneficiile vaccinurilor: 11 intrebari frecvente si raspunsurile lor
De ce este bine sa ne vaccinam copiii: mituri si argumente
Reactii adverse dupa vaccin
De ce sa ne vaccinam copiii - 15 argumente

calendar vaccinare 2020

Schema vaccinurilor in 2020: calendarul de imunizare a copiilor in Romania

Vaccinarea bebelusului este de o importanta majora pentru sanatatea si viata lui. Vaccinurile determina copilul sa-si produca proprii anticorpi care-l vor proteja de boala si in cazul fetelor vor proteja copiii acestora cand vor fi la randul lor mame. In Romania, vaccinarea nu este obligatorie insa pe internet circula o multime de informatii anti-vaccinare - complet iresponsabile. Orice parinte trebuie sa se informeze din surse sigure inainte de a lua o decizie de renuntare la vaccinarea copilului.

Iata schema vaccinurilor: calendarul de imunizare a copiilor in Romania 2020. 

 Autor: Roxana Pavlicu, Redactor si Moderator al Comunitatii  Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020
articol reviziut de Dr. A. Petreanu, medic primar de boli infectioase, Toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. ion
    iontrimis la 18/12/2018

    Daca copii sunt vaccinati atunci de ce suntem pe locul unu la bolile de plamani?

    Raspunde la acest comentariu
  2. alexandra
    alexandratrimis la 24/11/2017

    Buna ziua, Eu am respectat schema de vaccinare recomandata de medicul de familie al fetei, dar tot nu inteleg importanta ROR. Eu personal le-am facut in copilarie pe toate cele prevenite prin ROR pe modelul era epidemie - mama ma trimitea in colectivitate si daca nu chiar de la prima epidemie luam virusul, la urmatoarele scopul era atins. Am facut forme foarte usoare, Acum este o isterie generala si eu nu mai inteleg nimic. Fata a facut priorix la 1 an, rapelul la 5 ani s-a facut cu altceva, nu am inteles pe ce perioada va avea imunitate, sper sa nu aiba imunitate exact pana trece copilaria si eventual adolescenta, sa le faca la maturitate avand in vedere rapelul cu alt vaccin, combinatie care inteleg ca nu este testata clinic ... si oricum varsatul de vant l-am facut desi eram vaccinati cu varilrix (cred ca asa era denumirea) la prima epidemie in colectivitate si daca noi am avut o forma usoara o prietena a fetei, vaccinata si ea, a facut o forma foarte urata pentru varsta mica pe care o avea ... sigur, inteleg ca nu e optiune sa reapara poliomelita, tusea convulsiva dar rubeola, rujeola sunt chiar atat de periculoase? Mama unor baieti, medic laborant spunea la al doilea baiat ca nu stie ce sa faca cu ROR-ul - primului baiat i-l facuse ca sa citeasca apoi de cazuri de sterilitate masculina ca urmare a ROR-ului ... si vorbiti de cantitatea de mercur dintr-un sandwich cu ton, totusi pana la o varsta la care cei mici sunt vaccinati de multe ori nu cred ca un parinte cat de cat responsabil da copilului ton la conserva ... asa si dupa botez dupa o lingurita de vin doarme copilul dus, un adult nu adoarme de la o lingurita de vin, nu? mai conteaza cantitatea si raportat la greutate, nu? Multumesc

    Raspunde la acest comentariu
    • Margareta
      Margaretatrimis la 25/5/2018

      Da,chiar sunt si eu curioasa de ce raspuns vei primi, daca il vei primi, fiindca de atatia ani vad ca nu s-a obosit nimeni sa rapunda...

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII