Vopseaua de par poate cauza cancer femeilor

Vopseaua de par poate cauza cancer femeilor

Vopseaua de par poate cauza cancer femeilor

  • Oamenii de stiinta au avertizat in multe publicatii serioase ca vopselele pentru par folosite de milioane de femei contin substante chimice care pot activa cancerul. Ei spun ca cele doua kituri de colorare a parului folosite atat acasa, cat si la saloanele scumpe, constitue un potential risc pentru sanatate. E bine de stiut!

Substante chimice foarte toxice pot lua nastere la contactul cu fumul de tutun
Amine secundare pot fi gasite in vopsele pentru par 
Alergiile au uneori rezultate fatale
Legea interzice folosirea aminelor secundare
Avertizarea este declansata in presa
Despre ingrijirea parului merita sa cititi si

Oamenii de stiinta au avertizat in numeroase randuri ca vopselele pentru par folosite de milioane de femei contin substante chimice care pot provoca cancerul. Ei spun ca cele doua kituri de colorare a parului folosite atat acasa, cat si la saloanele scumpe, constitue un potential risc pentru sanatate.
O serie de studii conduse de Institutul National al Cancerului din USA au relevat ca femeile care au incveput sa foloseasca vopsele de par inainte de 1980 au un risc crescut de a dezvolta limfomul non-hodgkin.(Limfoamele non-Hodgkin reprezinta unul din cele mai frecvente tipuri de cancer. Aproximativ 1 din 50 de persoane va dezvolta LNH in decursul vietii)
Un studiu realizat in 2012 in Italia a descoperit o legatura intre folosirea vopselelor de par de culoare neagra si leucemie.
 

Substante chimice foarte toxice pot lua nastere la contactul cu fumul de tutun

Substantele chimice din vopselele pentru par pot reactiona cu fumul de tigara si alti poluanti din aer formand unul dintre cei mai puternici compusi cauzatori de cancer cunoscut la om. Dat fiind faptul ca o treime dintre femei si unul din zece barbati folosesc aceste vopsele, cercetatorii sunt de parere ca riscul trebuie cuantificat fara doar si poate. Cu toate acestea, industria de cosmetice a contestat puternic aceasta descoperire.

Avertismentul vine de la oamenii de stiinta englezi de la Leeds - o companie a substantelor chimice ecologice, care au efectuat un studiu asupra vopselei de par. Ei sustin ca toate informatiile existau deja, si ca ei nu au facut decat sa le puna cap la cap pentru a face legatura cu cancerul. 

In vopsele pentru par pot fi gasite amine secundare

Ei avertizeaza ca substante chimice numite amine secundare, care, fie sunt gasite in vopselele pentru par, sau se formeaza acolo, pot penetra pielea si raman pe par saptamani, luni sau chiar ani dupa ce se aplica vopseaua. In timp, ele pot reactiona cu fumul de tutun sau gazele de la esapamament, formand substante chimice foarte toxice numite "N-nitrozamine".

Kiturile de colorare a parului folosite atat acasa, cat si la saloanele scumpe, constitue un potential risc pentru sanatate.

Cunoscute pentru faptul ca pot cauza cancerul, acestea sunt interzise in utilizarea in produsele cosmetice. Cu toate acestea, cercetatorii sustin ca ele pot fi generate in continuare printr-o simpla reactie chimica. Vopseaua de par a fost anterior legata de o serie de tipuri de cancer, inclusiv tumori de san, vezica urinara, ovariene si cerebrale sau leucemie.

Alergiile au uneori rezultate fatale

Exista, de asemenea, ingrijorarea ca un numar tot mai mare de persoane devin alergice la continutul lor, uneori cu rezultate fatale.

Valoarea vanzarilor de vopsele pentru par este estimata la 321 millioane de lire pe an, iar cifra este cu siguranta in crestere, odata cu imbatranirea populatiei.

Profesorul englez David Lewis, unul dintre autorii studiului, expert in chimie, a declarat: "In acest stadiu al cercetarilor, nu putem fi siguri de cantitatea de N-nitrozamine produse sau nivelul de risc la care suntem expusi datorita acestor compusi, dar este clar ca exista un potential pericol. In interesul sigurantei consumatorilor, este imperativ ca o investigatie aprofundata si independenta sa fie efectuata pentru a stabili nivelul de toxicitate al acestor compusi si potentialele riscuri."

Un purtator de cuvant al unei companii producatoare de produse chimice bio, care este pe cale de a lansa gama proprie "ultra-sigura" de vopsele de par, a declarat ca, numeroasele studii asupra pericolului reprezentat de substantele chimice din vopseaua de par care reactioneaza cu aerul, au fost pierdute sau ignorate pana acum. Dar producatorii au insistat asupra faptului ca posibilitatea formarii acestei reactii chimice este cunoscuta de mult timp.

Legea interzice folosirea aminelor secundare

Dr. Emma Meredith, a declarat ca legea interzice folosirea aminelor secundare intr-o forma care poate reactiona in acest fel. George Hammer, proprietarul Urban Retreat de la Harrods, cel mai mare salon de infrumusetare din lume, a declarat: "companiile producatoare au un interes imens in mentinerea acestei informatii strict secret."

femeile care folosesc vopsele pentru par mai mult de noua ori pe an, au cu 60% un risc mai mare de a face cancer de sange

Avertizarea este declansata in presa

In 2011 Journal of Medicine a anuntat ca femeile care folosesc vopsele pentru par mai mult de noua ori pe an, au cu 60% un risc mai mare de a face cancer de sange. Un an mai tarziu, Comisia Europeana a interzis 22 de vopsele de par care expun utilizatorii pe termen lung riscului de a dezvolta cancer al vezicai urinare.Asadar, atentie mare, există peste 5.000 de chimicale în vopseaua de păr!!! Acum trebuie sa alternative sanatoase la aceste chimicale oribile care ne pun viata in pericol ... pentru ca, adevarul este ca ne place sa ne vopsim parul.

Vopsirea parului in timpul sarcinii cititi neaparat: Vopsirea parului in timpul sarcinii

Despre ingrijirea parului merita sa cititi si:

Părul tău va arăta mai tanăr cu 15 ani dacă vei aplica aceste 4 sfaturi

Părul tău va arăta mai tanăr cu 15 ani dacă vei aplica aceste 4 sfaturi

Si parul nostru are o varsta ...In functie de cum ne aranjam parul, cum sta si cat de bine ne incadreaza chipul, depinde imaginea pe care o avem in acea zi. De fapt, in par, femeile investesc cei…

20 lucruri pe care nu le stiai despre par

20 lucruri pe care nu le stiai despre par

Il taiem, vopsim si coafam, dar parul poate insemna mult mai mult decat un stil: acesta poate elimina toxinele, dezvalui unde locuiti si chiar ... poate sa auda ...

12 sfaturi pentru ziua cand ai impusul sa te tunzi scurt

12 sfaturi pentru ziua cand ai impusul sa te tunzi scurt

Daca vrei sa te tunzi scurt, citeste aceste 12 sfaturi pentru a-ti calma impulsul de care ai putea sa regreti. Eventual :)



 
/Images/intim.jpgFemina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

autor: Mihaela Vilcu  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2013
referinte: Journal of Medicine UK, 2013 si

National Cancer Institute (NCI) - 2013 si www.cancer.gov

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII