Care este cel mai bun scutec in 2013 - Rezultate

Care este cel mai bun scutec in 2013 - Rezultate

Desprecopii.com a testat o serie de scutece din comert ca sa vada care este cel mai bun. Rezultatele pe scurt (vezi mai jos parerea desprecopii.com despre fiecare scutec).

Cel mai bun scutec

Cel mai bun scutec in testari este in 2013 este:
Pampers, Active Baby.

Cel mai bun scutec

Cel mai bun raport pret calitate. Castigatori:
Pampers Active Baby si Toujours (Lidl)

Cea mai buna calitate

Cea mai buna calitate in testari. Castigatori:
Pampers Active Baby si Libero Up&G0

Alte premii:
  • Cel mai bun scutec de supermarket – Toujours (Lidl)
  • Cel mai uscat fundulet - Pampers
  • Cel mai bun scutec premium (marca consacrata) – Pampers (datorita pretului mai scazut)

 

 

Scutecele Nappies (marca Kaufland)

Scutecele Nappies (marca Kaufland) sunt confecționate din trei straturi, stratul catifelat, la contactul cu pielea bebelușului, interior absorbant și exterior. Nu conțin loțiune și nici nu sunt parfumate. Totuși, nu sunt prietenoase cu natura, căci nu sunt biodegradabile. Producătorul face referire pe ambalaj la faptul că sunt testate dermatologic, dar insistă pe faptul că sunt foarte subțiri și sistemul de prindere este unul eficient.

Test Laborator: Nota 7,5. Distribuția neuniformă a lichidului în ambele etape a creat o umezeală destul de mare la contact. După folosire, 2 mamici au raportat ca scutecul s-a marit.  .

 

Parerea desprecopii.com despre Nappies: Scutecul e destul de fin în interior la atingere, însă rigid per ansamblu și mai ales în mișcare. Absorbția este bună, scutecul nu este iritant.

Scutecele Puffies

Pufies, sunt confecționate din celuloză și albite cu clor, fără miros, din trei straturi, cel interior absorbant fiind din cristale. Stratul exterior lasă pielea să respire, cel interior este fin. Benzile adezive sunt cu arici. Producătorul promovează pe ambalaj capacitatea de absorbție precum și sistemul propriu Comfort Thin, pentru a sublinia faptul că scutecele sunt destul de subțiri și totodată flexibile, cu formă anatomică. Benzile adezive sunt cu arici.

Test Laborator: Nota 9
. Lichidul s-a distribuit uniform în ambele etape, însă umezeala creată a fost mai pregantă în a doua etapă. După testare, scutecul s-a strâns destul de compact.

 

Parerea desprecopii.com despre Puffies: Scutecele sunt bune din majoritatea punctelor de vedere, absorbție bună, ușor iritante la căldură și parcă prea colorate (la fetițe se văd uneori prin haine).

Puffies: 16 bucăți în pachet, 21,5 lei per pachet, 1.34 lei per bucată 
  

Scutecele Happy 

Happy, confecționate de asemenea din celuloză, fără clor, fără parfum și loțiune. Statul interior este destul de fin, cel absorbant nu conține cristale dar conține ceai verde, denumindu-se Stratul special Magic Green, este voluminos, stratul exterior lasă pielea să respire. Sistemul de prindere promovat 3D D Flexi System inseamna: sistem de prindere elastic, banda elastica in talie si volanase laterale elastice, care mentin lichidul in interior.

Test Laborator: Nota 8. Absobția a fost bună în ambele etape, umezeală relativ accentuată fiind remarcată mai ales în a doua etapă. După folosire, scutecul a devenit mult mai mare.

 

Parerea desprecopii.com despre Happy: Scutecele au o capacitate de absorbție bună, nu se umflă, însă sunt iritante, foarte rigide în mișcare, nu se mulează pe corp, inestetice.

Happy: 21 bucăți în pachet, 27 lei per pachet, 1.28 lei per bucată 
  

Scutecele Baby Confort (marca Auchan)

Baby Confort confecționate din celuloză, albite cu clor, din trei straturi. Stratul interior extra fin, cel absorbant “ca o pernă”, conform indicațiilor de pe ambalaj. Producătorul face reclamă la sistemul de prindere care este extensibil, precum și la capacitatea de aborbție prelungită, zi și noapte.

Test Laborator: Nota 8. În prima etapă a testului, scutecul a absorbit relativ uniform lichidul, mai ales în partea din față. În a doua etapă, lichidul s-a răspândit uniform, însă a creeat o umezeala mai accentuată. După efectuarea testului, scutecul a devenit voluminos

 

Parerea desprecopii.com despre Baby Confort: Scutecele au o putere de absorbție relativ bună, nu se umflă, neiritante, nu rezistă însă la cantități mari de lichid, sistemul de pridere este fragil, se rupe.

Baby Confort: 30 bucăți în pachet, 35,5 lei per pachet, 1.18 lei per bucată 
 

Scutecele Libero Up&Go 

Libero Up&Go, sunt fabricate din hârtie albită cu clor însă stratul absorbant este din celuloză și bumbac. Nu au miros și nici loțiune. De fapt, producătorul deține Nordic Ecolabel, ceea ce înseamnă că nu folosește loțiune, unguent, cremă hidratantă sau parfum. Testate dermatologic. Sistemul de prindere este format din benzi elastice multiple care ajută la distribuția presiunii, ceea ce face ca scutecul să fie flexibil. Scutecele sunt tip chilot, însă au o bandă adezivp pe spate pentru a fi strânse mai ușor după utilizare. Producătorul promovează pe ambalj mai ales calitățile pretenoase cu natura, dar și flexibilitatea scutecelor.

Test Laborator: Nota 9,5. În ambele etape scutecul a absorbit lichidul și l-a distribuit uniform în interior. La contact, în prima etapă umezeala a fost foarte scăzută, în a doua mai accentuată. După testare, scutecul s-a strâns compact

 

Parerea desprecopii.com despre Libero Up&Go: Scutecele absorb foarte bine lichidele, se așează estetic pe corp, mai ales datorită faptului că nu se prind in față. Totuși, faptul că trebuie rupte la indepărtare poate constitui un dezavantaj în unele situații, la fel și prețul care este ridicat. Libero castiga premiul de cel mai de calitate scutec alaturi de Pampers Active Baby.

Libero Up&Go: 20 bucăți în pachet, 31,5 lei per pachet, 1.57 lei per bucată 
 

Scutecele Toujours (marca Lidl)

Toujours (marca Lidl) fabricate din celuloză, în trei straturi, cu o grosime totală de 2.5 mm. Sunt felxibile și dețin tehnologia proprie DryLock care permite pielii să respire, dar nu și conținutului să iasă în exterior. Scutecele sunt testate dermatologic. Producătorul proimovează capacitatea de absorbție precum și priderea flexibilă.

Test Laborator: Nota 9,2. Lichidul s-a distribuit uniform în ambele etape ale testului, scutecul a absorbit cantitatea de lichid, remarcându-se un grad de umezeala relativ scazut după prima etapă, și unul mai ridicat în a doua. După folosire, scutecul s-a lipit relativ ușor și nu era foarte voluminos.

 

Parerea desprecopii.com despre Toujours: Scutece foarte absorbante, se așează armonios pe corp, nu irită pielea bebelușului, nu se umflă. Elasticele laterale sunt aparent mai slabe. Scutecul Lidl castiga premiul de "cel mai bun raport calitate pret alaturi de Pampers". Daca nu gasiti Pampers sau doriti o schimbare la care sa economisiti si ceva bani, Desprecopii.com va recomanda Toujours.

Toujours (marca Lidl): 56 bucăți în pachet, 40 lei per pachet, 0.71 lei per bucată 
 

 

Scutecele Pampers Active Baby  

Scutecele Pampers Active Baby, confectionate din celuloza, albite cu clor si cu strat absorbant din gel. Stratul interior conține balsam. Sistemul de absorbție asigura protecție 12 ore, material moale, benzi elastice ce se intend pana la 10 cm.

Test Laborator: Nota 8. În prima etapă a testului, scutecul a absorbit relativ uniform lichidul, însă predominant în zona de contact (în mijlocul scutecului), unde dealtfel s-a și remarcat umezeala. În a doua etapă, nu s-a uniformizat, rămânând în zona de contact. După folosire, scutecul era destul de voluminos

 

Parerea desprecopii.com despre Active Baby: Scutece de calitate bună, absorbante și flexibile. Un mare minus este mirosul persistent de loțiune, precum și prezența acesteia în sine, prin faptul ca pot fi iritante. Pampers castiga autoritar titlul de Scutecul Anului 2013 fiind premiat in toate categoriile: Cel mai bun scutec, Cel mai bun raport calitate pret, Cel mai de calitate scutec.

Pampers Active Baby: 111 bucăți în pachet, 131 lei per pachet, 1.18 lei per bucată 
 

Scutecele Softino 

Softino – confecționate în trei straturi, formă anatomică, strat interior superabsorbant. Sistemul de prindere este format din margini elastice și zonă extinsă de prindere. Testate dermatologic, dealtfel singurul atribut promovat de producător pe ambalaj.

Test Laborator: Nota 9. Scutecul a absorbit destul de bine lichidul, la primul contact umezeala era foarte redusă, la al doilea puțin mai accentuată decât inițial. După testare, scutecul și-a mărit volumul.

 

Parerea desprecopii.com despre Softino: Scutece foarte absorbante, plăcute la atingere, sistemul de prindere funcționează eficient. Sunt totuși mai groase, și uneori se umflă.

Softino: 14 bucăți în pachet, 11 lei per pachet, 0.78 lei per bucată 
 

Scutecele Carrefour Baby (marca Carrefour)

Carrefour Baby (marca Carrefour), scutece confecționate din celuloză, albite cu clor, din trei straturi, cel interior confortabil, cel absobant cu capacitate mare. Producătorul promovează elasticitatea sistemului de prindere precum și capacitatea mare de absorbție, pe toată durata nopții.

Test Laborator: Nota 8,5. În prima etapă a testului, scutecul a absorbit relativ uniform lichidul, însă predominant în zona de contact (în mijlocul scutecului), unde dealtfel s-a și remarcat umezeala. În a doua etapă, nu s-a uniformizat, rămânând în zona de contact. După folosire, scutecul era destul de voluminos

 

Parerea desprecopii.com despre Carrefour Baby: Scutece destul de confortabile, capacitate de absorbție medie, elasticele nu sunt intotdeauna eficiente. 

Carrefour Baby: 12 bucăți în pachet, 13 lei per pachet, 1.08 lei per bucată 
 

Scutecele Clever (marca Billa)

Scutecele Clever (marca Billa), confectionate din celuloză, albite cu clor, din trei straturi. Producătorul nu promovează nici o calitate a scutecului pe ambalaj. .

Test Laborator: Nota 7. Lichidul nu a fost absorbit pe alocuri (a curs înafara scutecului). Distribuța neuniformă a lichidului din ambele etape a cauzat totodată și o umezeală accentuată la contact. După folosire, scutecul s-a umflat, devenind destul de voluminos.

 

Parerea desprecopii.com despre Clever: Scutece de proastă calitate, absobție aproape inexistentă, lichidul iese din scutec, sistemul de prindere se rupe.

Clever: 50 bucăți în pachet, 32 lei per pachet, 0.64 lei per bucată 
 

Verdict final: 

CASTIGATORUL AUTORITAR SCUTECUL ANULUI 2013: PAMPERS Active Baby


Ultimile 4 comentarii
Andrada spune:

Scutecele 'Libero' absorb mult mai bine decat pampers si sunt si mult mai fixe decat pampers, incat nu se deplaseaza in timpul activitatii copilului, riscand sa permita lichidului sa iasa din scutec, cum se intampla cu pampers, mai ales pe timpul noptii. Marcile toujours (lidl), babylove(dm) si nappies (fostul wickies - kaufland) sunt si ele excelente, dar mult mai bune mi se par cele de la babylove, inclusiv pe timp de noapte.. Am sa incerc si softino, ca varianta de rezerva, sa vad cum se comporta. Carrefour baby sunt indicate pentru copiii mai slabuti si care nu au nevoie de scutecele prea pretentioase.

Ana spune:

Va recomand sa testati si scutecele marca proprie DM! Sunt mult mai bune fata de Pampers! Am ramas suprinsa de calitatea lor. Sunt albe, simple, cu o mica banca colorata cu animalute in partea de sus unde se prind cu arici. Putere de absorbtie mare, umezeala mai scazuta fata de Pampers Active Baby, nu contin lotiune. Noi am folosit Pampers pana la 5 luni, cand a inceput sa se irite f tare de la pipi... Am remarcat atunci o mare umezeala care persista si care dauneaza pielii baietelului meu.

Flori spune:

De acord cu Ancuta! Foarte bun si realist articolul!

Cocarta Ancuta spune:

Foarte buna articolul si realist. Si fetita mea foloseste Pampers si este cel mai bun calitativ. Este elastic si se simte confortabil in aceste scutece de unica folosinta. Nu mi-a spus ea asta ca are doar 1 anisor dar daca nu plange asa cred, ca se simte bine cu ele. S-a mai si udat ce-i drept, cand are febra noaptea folosim multe lichide - ceai , apa- si face mult pipi. Daca nu se trezeste noaptea nu am cum sa o schimb si da, mai iese cateodata din scutece si se uda daca bea multe lichide.

Trimite mesaju tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

Cum am testat?