Unele mame nu-și primesc niciodată copilul curcubeu pe care si-l doresc atat de mult - confesiuni

Unele mame nu-si primesc niciodata copilul curcubeu pe care si-l doresc atat de mult - confesiuni

Unele mame nu-și primesc niciodată copilul curcubeu pe care si-l doresc atat de mult - confesiuni

Nu toate mămicile sunt binecuvântate cu un copil curcubeu, și acest adevăr poartă cu sine o greutate imensă de tristețe și dor.

Unele mame nu-și primesc niciodată copilul curcubeu pe care si-l doresc atat de mult...

Da - asa e - un copil curcubeu este un termen afectuos folosit pentru a descrie un copil născut după pierderea unei sarcini, a unui copil prin moarte neonatală, moartea unui sugar sau avort spontan. Acesta simbolizează speranța și vindecarea după o perioadă de durere intensă și pierdere, la fel cum curcubeul apare pe cer ca un simbol de pace și frumusețe după o furtună. Nu înseamnă că durerea pierderii este uitată, ci că bucuria de a avea un nou membru în familie aduce lumină și speranță într-un moment de tristețe.

de citit Bebelușul curcubeu: când soarele stralucește iar pe cerul vieții tale

Nu toate mamicile sunt binecuvantate cu un copil curcubeu

Nu toate mamicile sunt binecuvantate cu un copil curcubeu – si acesta este un adevăr despre care nu vorbim.  Există multe femei care tânjesc să aibă un copil curcubeu, dar din cauza sănătății sau a vârstei, nu reusesc. Si prea putin se vorbeste despre asta. De fapt este un subiect atat de emotional si sensibil...

„Oh, sunt atât de încântată pentru tine. Felicitări pentru copilul tău curcubeu.” Aud asta uneori - timp, eu încă îl aștept pe al meu. Ceasul meu biologic bate și nu există niciun semn de copil curcubeu. Sansele mele de a rămâne însărcinată scad de la luna la luna.

Nu vreau să par amară. Nu sunt. Asta pentru ca am deja un copil - aproape adolescent.  Dar cred că trebuie să vorbim despre asta și să recunoaștem că nu toată lumea primește binecuvantarea de a avea un copil dupa pierderea unei sarcini.... Unele femei pierd un copil, au avort după avort spontan și nu ajung niciodată să-și păstreze copilul. Plâng și plâng în tăcere în timp ce cei din jurul lor sunt însărcinate sau își țin copiii în brațe. Copii care au venit dupa un avort...

Pierderea sarcinii lasa o rana dureroasa in sufletul unei femei

Este dificil să navighezi în pierderea sarcinii când știi că șansele de a rămâne însărcinată sunt mici. Inima mea este grea din cauza asta. Mai ales văzând in jurul meu - unele femei care se bucura de un bebe dupa pierderile lor. Mai ales văzând copii sănătoși născuți de femei tinere. As putea spune ca la cei 42 de ani ai mei, sunt o femeie bătrână, biologic vorbind. S-ar putea să fi trecut zilele mele în care putea concepe natural un bebe...  Așa că, în loc să plâng pierderea, în loc să mă reproșez termenului de copil curcubeu, am renunțat.

Realistic vorbind, corpul meu este bătrân biologic. Ovulele  mele se usucă. Așa că eu și soțul meu am început să discutăm despre lectiile copilului si ne concentram pe reusita admiterii lui la un liceu bun.

Apoi, brusc, intr-o zi, menstruatie a întârziat 15 zile. M-am gândit: „Sunt oare in menopauză”. Care sunt simptomele? Schimbări de dispoziție, oboseală, iritabilitate, insomnie, bufeuri. Da, le-am avut pe toate. Eram sigură. Iar menstruatia tot intarzia sa apara....

Plecam într-o excursie la ski. Înainte de a schia, m-am gândit că ar trebui să aflu dacă sunt însărcinată sau trec prin menopauză. Așa că, într-o după-amiază, am luat un test de sarcina în drum spre casă. În timp ce vedeam stick-ul devenind pozitiv, am tot spus: „NU! NU! Ce? Nu!" Uimire, entuziasm, nedumerire, șoc. Corpul meu nu poate face față asta, nu plănuiam sau mă așteptam la asta. Sunt prea batran? Voi împlini 60 de ani când acest copil va avea 18!

Nu știam ce să fac. Am vrut să-i spun soțului meu vestea... Dar nu mi-a venit nimic, iar el stătea acolo și se uita la mine, de genul, ce naiba trebuie să-mi spui? Am râs și mi-a spus: „Ești însărcinată?” I-am arătat testul și apoi a fost îngrijorat, uluit și șocat.

Am avut două săptămâni de fericire.

Saptamani de planificare și gândire că asta a fost. Acesta era mult doritul copil curcubeu.

Și apoi s-a întâmplat din nou. Un alt avort spontan. O altă pierdere. Inima mi s-a spulberat din nou.

Cateva luni mai târziu, sunt aici realizând că acest lucru nu se poate întâmpla niciodată. Acest copil curcubeu pe care mi-l doream asa de mult nu va veni la mine. Pruncul curcubeu pentru care femeile îl laudă pe Dumnezeu nu va fi al meu. Deci îl pot lauda pe Dumnezeu? Pot să spun „Lăudat fie Domnul! Nu am primit un copil curcubeu!”?

Așa că acum stiu, s-ar putea să nu am niciodată copilul curcubeu. S-ar putea să nu am visul de a ține un alt copil de-al meu în brațe. Si accept ...Aceasta este povestea mea.

 autor: Mariana R. - trimis la redactia Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2024

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII