20 de plaje in Zakynthos care te astepta

20 de plaje in Zakynthos care te astepta

20 de plaje in Zakynthos care te astepta

  • Pe langa alte motive pentru care este foarte vizitata, Insula Zakynthos este, in primul rand, o destinatie de vacanta specifica sezonului estival, datorita numeroaselor plaje care se gasesc aici. Varietatea peisajului, marea limpede si calma, nisipurile fine, precum si numeroasele posibilitati de distractie pentru toate varstele si pentru toate gusturile fac din Zakynthos un adevarat rai estival. Iata niste plaje splendide din insula Zakyntos (Zante) care te astepta ...
Agios Nikolaos
Agios Sostis
Alikes
Alikanas
Argassi
Banana
Bouka
Dafni
Gerakas
Kalamaki
Keri
Laganas
Marathonisi
Navagio
Porto Koukla
Porto Roma
Porto Vromi
Porto Zoro
Tsilivi
Xigia

Pe langa alte motive pentru care este foarte vizitata, Insula Zakynthos este, in primul rand, o destinatie de vacanta specifica sezonului estival, datorita numeroaselor plaje care se gasesc aici. Varietatea peisajului, marea limpede si calma, nisipurile fine, precum si numeroasele posibilitati de distractie pentru toate varstele si pentru toate gusturile fac din Zakynthos un adevarat rai estival.

Daca v-ati decis sa petreceti cateva zile aici, iata care sunt optiunile in ceea ce priveste alegerea unei plaje cat mai potrivite:

Agios Nikolaos

Este una dintre plajele cele mai populare, oferind conditii excelente pentru sporturile nautice si pentru scufundari. Numele plajei este legat de capela aflata in apropierea golfului. Plaja este impanzita de restaurante, cafenele si hoteluri. Din Agios Nikolaos se poate ajunge foarte repede in insula cea mai apropiata, Cephalonia.

Agios Sostis

Insula Agios Sostis este situata intre Laganas si Keri. De fapt, este o continuare naturala a plajei Laganas, care a fost legata direct de Zakynthos pana in 1663, cand a fost separata de restul insulei din cauza cutremurului. Apa limpede si linistita face ca zona sa fie ideala pentru familiile cu copii. 
 

Alikes

Situata la 18 km de Zakynthos, spre nord-vest, Alikes este una dintre cele mai fine plaje din intreaga insula. Conditiile pentru surf sunt excelente si se pot practica multe sporturi nautice aici. Statiunea este destul de aglomerata, dar este ideala pentru toate tipurile de turisti.

Alikanas

Mai mica decat Alikes si poate mai putin populara, Alikanas este o plaja ideala pentru copii, datorita nisipului sau foarte fin.

Argassi

Situata la 5 km de Zakynthos, spre sud, plaja Argassi este destul de ingusta si presarata cu numeroase golfuri. Statiunea s-a dezvoltat mai ales in ultimii ani, datorita pozitionarii foarte aproape de capitala insulei. Posibilitatile de distractie sunt foarte variate, de la sporturi nautice, la nightcluburi sau taverne traditionale.

Banana

Cunoscuta si sub denumirea de plaja Ionio, Banana este situata in zona Vassilikos si se afla in apropierea drumului principal dintre Argassi si Porto Roma.

Bouka

Este situata in nordul orasului Zakynthos, aproape de plaja Tsilivi. Este o plaja intacta, mult mai putin populata decat plajele din sud.

Dafni

Plaja Dafni este o un loc foarte retras, intins de-a lungul tarmului din parcul marin. Se ajunge la ea relativ usor, mergand pe drumul spre Vassilikos si urmand indicatoarele postate de-a lungul acestuia.

Gerakas

Este, de departe, cea mai buna plaja din insula Zakynthos. Turismul este aici in armonie cu natura, pentru ca plaja este protejata datorita testoaselor Caretta care o populeaza. Privelistea este incantatoare, mai ales in zilele senine, cand poate fi admirata insula Marathonisi. Nu pot fi practicate sporturi nautice.

Kalamaki

Este o plaja foarte intinsa, cu apa putin adanca. Este mult mai linistita decat Laganas, o alta plaja din apropiere. Este ideala pentru familiile cu copii. Fiind amplasata in parcul marin Zakynthos, sporturile nautice sunt interzise.

Keri

Este cunoscuta si sub denumirea de Lacul Keri, datorita lacului care se afla candva in zona. Este o plaja cu pietris, situata la 20 de km de Zakynthos. De aici se pot inchiria barci pentru a vizita insula Marathonisi.

Laganas

Supranumita „San Antonio al Zakynthosului”, plaja Laganas se intinde de-a lungul a 9 km, fiind una dintre cele mai aglomerate de pe insula. Desi sporturile nautice sunt restrictionate, turistii pot gasi alte mijloace variate de distractie. Plaja este renumita, mai ales in randul turistilor englezi.

Marathonisi

Situata in golful Laganas, insula Marathonisi este cunoscuta mai ales datorita testoaselor Caretta, animale rare, protejate prin lege, care populeaza plaja de aici. Pe insula sunt, de fapt, doua plaje – una cu nisip auriu, unde isi depun testoasele ouale si alta acoperita cu pietris fin care poate fi vizitata de turisti.

Navagio

Este o plaja accesibila doar cu barca, punct de oprire obligatoriu in orice croaziera in jurul insulei, datorita peisajului extraordinar care poate fi admirat aici. Este unul dintre cele mai fotografiate locuri din Grecia, motivul principal fiind nava naufragiata care sta in mijlocul plajei, intre stanci, din 1983. Apa este insa foarte rece, indiferent de perioada.

Porto Koukla

Situata la sud de Laganas, Porto Koukla este o plaja foarte mica si foarte linistita, cu apa putin adanca si cu prundis foarte fin.

Porto Roma

Este o plaja relativ mica, acoperita cu nisip si prundis fin, ce se intinde de-a lungul unui mic port pescaresc, situat la 17 km de Zakynthos. In timpul zilei plaja este adesea pustie. Sunt populate doar cele trei taverne si cateva buticuri.

Porto Vromi

Plaja Porto Vromi este situata in zona Volimes, la o distanta de 23 km de Zakynthos, intr-un mic golf. De aici se poate ajunge foarte usor pe plaja Agios Georgios.

 

Porto Zoro

Situata la 16 km de Zante, in peninsula Vassilikos, Porto Zoro este o plaja linistita, cu multe formatiuni stancoase, care ii dau un aer aparte fata de alte plaje din zona.

Tsilivi

Situata la 7 km in nord-vestul orasului Zakynthos, plaja Tsilivi este locul in care nu ai cum sa te plictisesti pentru ca poti petrece o zi intreaga facand cele mai variate sporturi nautice.

Xigia

Este o plaja foarte mica, aflata la capatul unui drum destul de greu accesibil, insa datorita apei sulfuroase din zona,  multa lume isi doreste sa ajunga aici, din motive terapeutice..

Despre vacante si hoteluri mai cititi:

Itinerar de lux in insula Creta

Itinerar de lux in insula Creta

Un sejur in Creta poate sa va satisfaca deopotriva dorinta de a simti sub talpi nisipul fin al marii, dar si pe aceea de a va lasa cuprinsi de razele soarelui, cat mai aproape de cer, intr-o zona…

10 obiective care merita vazute in insula Zakynthos

10 obiective care merita vazute in insula Zakynthos

Pe langa multe alte nume sonore, reprezentative pentru turismul grecesc, Zakynthos este o destinatie tot mai populara in ultima vreme. Iata 10 obiective care merita vazute in insula Zakynthos. …

Paradisul necunoscut al insulelor grecesti

Paradisul necunoscut al insulelor grecesti

Uitati de problemele economice din Grecia, sau scenele de protest din Atena. Acest loc minunat ramane o destinatie de vacanta fabuloasa - in special daca optati sa cautati adevaratele comori ale…

Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatorul forum:

Hoteluri, pensiuni, vacante, concedii, calatorii...
Experiente de vacante si calatorii. Evaluari de hoteluri, pensiuni si recomandari. Toate testate de comunitatea DC!



autor: redactor Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2013 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Ratiu Livia Lenuta
    Ratiu Livia Lenutatrimis la 3/2/2014

    este mirific !

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII