Mini ghid de romantism in Paris

Mini ghid de romantism in Paris

Mini ghid de romantism in Paris

  • Orasul cel mai atragator din lume - cu bulevardele sale umbrite de copaci, poduri luminate, mancaruri rafinate, terasele si cafenelele captusite cu scaune de rachita -  seduce indiferent de perioada din an sau zi.Iata un mini ghid de romantism in Paris ...

O dimineata in Paris
Dupa amiaza in Paris
O seara romantica
Transportul
Cazarea

Orasul cel mai atragator din lume - cu bulevardele sale umbrite de copaci, poduri luminate, mancaruri rafinate, terasele si cafenelele captusite cu scaune de rachita -  seduce indiferent de perioada din an sau zi. Si fiecare din noi - vrea sa ajunga acolo ...

O dimineata in Paris

S-ar parea ca ar fi necesare 9 luni pentru a privi in parte fiecare opera de arta din Muzeul Louvre, dar in urma unui traseu tematic auto-ghidat, acest lucru e posibil in doar o ora si jumatate. Indragostitii ar putea alege "Povesti de dragoste mitice", un circuit reprezentand chinurile amoroase ale figurilor literare celebre, cum ar fi Eros (intrarea 9 E).

Muzeul Louvre

Parisul se gaseste in punctul cel mai seducator cu Sena si bancile sale. De la Luvru, faceti o plimbare de-a lungul raului la Insulele Île de la Cité si Île Saint - Louis. Apoi traversati Sena la Pont de l' Archevêché (Podul Arhiepiscopului), cel mai ingust pod rutier din Paris si unul dintre multele poduri acoperite de lacate (lacatele sunt puse de catre indragostitii care arunca cheia in Sena, ca simbol al iubirii eterne).

Île Saint - Louis este renumita pentru inghetata Berthillon, magazinul a fost fondat aici in 1954. Alegeti din 70 de arome, cum ar fi serbet de pere si caramel sarat la Maison Berthillon (29-31 Rue Saint - Louis en L'Ile), sau la punctele de vanzare din jurul insulei, cum ar fi Le Flore en l' Île, unde puteti gusta un croissant si o cafea (42 Quai d' Orléans, doua cupe de inghetata 7 lire, produse de patiserie de la 2 lire sterline).

Le Flore en l' Île

Dupa amiaza in Paris

Tatal romantismului francez a trait la Muzeul National Eugène Delacroix, intr-un studio de curte de pe arondismentul 6ème, pana la moartea sa in 1863. Desi lucrarile sale celebre sunt adapostite in Louvre si Musée d' Orsay, aici veti gasi o mare parte din operele sale intime, cum ar fi "Un pat nefacut" (6 Rue de Furstenberg, inchis miercurea, intrarea £4, gratuita cu biletul de intrare de la Louvre).

Muzeul National Eugène Delacroix

Imbunatatiti-va apetitul pentru masa de pranz cu o plimbare pe Rue Mouffetard, in Cartierul Latin - plina de tarabe si magazine alimentare. Magazinul de branzeturi Androuet va ofera branza ambalata in pungi vidate pe care puteti sa o consumati acasa, in timp ce zemoasele si aromatele celebre Macaroons, cu gust de zmeura sau coacaze negre stau la loc de cinste alaturi de ciocolata divina la Mococha. Puteti sa cumparati diverse produse pentru acasa de la Mouffetard Folie (51 Rue Mouffetard).

Magazinul de branzeturi Androuet

Bine ascuns in Cartierul Latin, dar cunoscut printre parizieni, Le Coupe - Chou este un labirint de sapte camere luminate de lumanari, intr-o casa din sec 17, coplesitor de romantica, acoperita in vita-de vie. Tavanele acoperite de grizi, antichitatile precum si felurile de mancare servite aici (carnea de vita Bourguignon) surprind esenta rurala frantuzeasca. La fel ca si zilele in care Marlene Dietrich servea cina aici, veti avea nevoie sa faceti o rezervare inainte (9 & 11 Rue de Lanneau, inchis pentru masa de pranz mai - august; preturi pornind de la  £14).

Le Coupe - Chou

O seara romantica

Inainte de apusul soarelui, indreptati-va spre Musée de la Vie Romantique, un mic muzeu si o gradina, aflate la capatul unei alei pietruite a Hotelului Scheffer - Renan. Muzeul este dedicat vietii si activitatii de romancier a binecunoscutei Amandine - Aurore Lucile Dupin, ( George Sand) si cercului ei intelectual, plin de picturi si obiecte de arta (16 Rue Chaptal, inchis Luni).

Musée de la Vie Romantique

Ciocolata este o forma de arta la Chocolaterie Joséphine Vannier, un magazin extraordinar in Marais. Creatiile comestibile, inclusiv instrumente muzicale (saxofoane, piane, viori si chitari electrice) si incaltaminte (pantofi fara toc sau cu tocuri inalte) arata prea bine pentru a fi mancate. In weekend-uri, sunt disponibile colectii delicioase de cookie-uri (4 Rue du Pas de la Mule, inchis Luni, 100g de ciocolata de la £7).

Chocolaterie Joséphine Vannier

Terminati-va seara la bistro, Le Vieux Belleville in partea de sus a Parc de Belleville. Este un loc atmosferic de cantece romantice, caracterizate liric de stilul lui Edith Piaf - interpretate la acordeon si orga. Foi cu versurile sunt disponibile (nu este o capcana turistica), mai degraba un local favorit al localnicilor, asa ca trebuie sa va faceti o rezervare. (12 Rue des Envierges, spectacole 8pm - 2am, de Marti pana Sambata, 3 feluri de mancare de la 20£).

Le Vieux Belleville

Transportul

Eurostar face legatura dintre St Pancras International si Ashford cu Paris Gare du Nord (de la £69). Air France, BA, EasyJet si Jet2 la aeroporturile Roissy - Charles de Gaulle si Orly din 11 orase din Marea Britanie (de la 80 de lire sterline). Ryanair zboara din Beauvais Airport de la Edinburgh, Glasgow si Manchester. Calatoriti de la aeroporturi in oras folosind trenurile RER sau servicii de transport cu autobuzul expres Roissybus sau Orlybus. Metroul din Paris este eficient (10 lire sterline pentru un carnet de 10 bilete), autobuzele sunt pitoresti, dar lente, in timp ce mersul pe jos sau cu bicicleta sunt 2 optiuni bune (un bilet de zi £1.40).

Cazarea

Hotel la Demeure din Cartierul Latin este condus de o echipa tata - fiu, ambii vorbitori ai limbii engleze. Camerele includ iPod-uri si pahare de vin. Cele situate in coltul cladirii au balcoane minunate. (51 Boulevard Saint Marcel; de la £95). Mai mult "smecher" decat romantic, Hotelul Amour, candva un fost hotel "plata cu ora", aduce un omagiu erotic Parisului. Camerele sunt pictate cu teme si personaje caracteristice artei amorului, romane erotice si reviste de epoca. (8 Rue Navarin; de la £130). Cu expozitiile sale cu lucrari din sec al 18-lea, un sejur la Hotelul Particular Montmartre este ca si o vizita in casa unui colectionar de arta moderna. Cele cinci apartamente sunt proiectate de doi artisti de top francezi (23 Av Junot; de la 355£).

Hotelul Amour

Atractii turistice in Paris / Franta:

Atractiile turistice ale Parisului

Atractiile turistice ale Parisului

Parisul este in mod sigur una dintre cele mai cautate destinatii turistice din lume, fapt ce se datoreaza in egala masura numeroaselor atractii artistice, precum si locatiilor moderne care se…

Top 10 obiective turistice in Paris

Top 10 obiective turistice in Paris

Parisul alimenteaza simturile, intelectul dar si sufletul. Turistii dau navala in muzeele magnifice si salile de expozitie, insa viata acestui oras bogat cultural se invarte in jurul cafenelelor…

7 atractii turistice in Franta

7 atractii turistice in Franta

Catedrala Notre-Dame de Strasbourg - aceasta veche capitala a Alsaciei este cartierul general  modern al Consiliului Europei si Parlamentului European. Unii asociaza Strasbourg cu…

Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatorul forum:

Hoteluri, pensiuni, vacante, concedii, calatorii...
Experiente de vacante si calatorii. Evaluari de hoteluri, pensiuni si recomandari. Toate testate de comunitatea DC!



autor: traducere Mihaela Vilcu (sursa https://www.bbc.com/ ) - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII