Muzica mareste capacitatile creierului

Muzica mareste capacitatile creierului

Muzica mareste capacitatile creierului

Un studiu recent publicat de prestigioasa revista Journal of Neuroscience - a evidentiat faptul ca persoanele care au invatat sa cante la un instrument - intr-un anume moment al vietii sau in copilarie, se bucura de anumite avantaje si beneficii suplimentare ale creierului.

Muzica mareste capacitatile creierului

Un studiu recent publicat de prestigioasa revista americana Journal of Neuroscience - a evidentiat faptul ca persoanele care au invatat sa cante la un instrument - intr-un anume moment al vietii sau in copilarie, se bucura de anumite avantaje si beneficii suplimentare ale creierului. In mod special, persoanele care au studiat muzica au o activitate mai intensa a conexiunilor de pe creier si au o mai mare usurinta de a invata limbi straine.

Muzica intinereste creierul

Cercetatorii au observat de asemeni ca, creierul unei persoane adulte care a studiat muzica este mai tanar din punct de vedere biologic - lucru explicat prin faptul ca prin activitatea ridicata a senzorilor cognitivi, anume circuite de pe creier sunt intarite si devin mai suple.

Terapia prin muzica este foarte eficienta

De aceea acest lucru explica de ce terapia prin muzica este atat de efectiva, de ce jazz-ul de pilda poate schimba anumite acitivitati ale creierului si de ce s-a demonsrat medical ca ascultand muzica lui Mozart poate ajuta in imbunatatirea abilitatilor de orienare - fapt explicat pe larg de Efectul Mozart.

Despre dezvoltarea intelectuala a copilului, merita sa cititi si:


 

Comunitate, Forumurile parintilor inteligenti

 Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

 Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani

 autor: Desprecopii.com- Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014
referinte:  Journal of Neuroscience

Evalueaza acest articol
 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)
forumuri specializate Forumuri specializate

Ultimile 1 comentarii
Trimis de 1

mozart????????

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

Inchide

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.