Cosmetice care pot AFECTA sănătatea fătului din burtică: iată de ce e bine să le cunoști și să le eviți

Cosmetice care pot afecta sanatatea fatului din burtica: iata de ce e bine sa le cunosti si sa le eviti

Cosmetice care pot AFECTA sănătatea fătului din burtică: iată de ce e bine să le cunoști și să le eviți

O femeie insarcinata si responsabila stie ca aceasta perioada speciala din viata ei este altfel - pentru ca are de protejat viata care creste in burtica ei.

Ei bine, ca graviduta, e important sa stii care sunt riscurile medicamentelor in sarcina, care sunt ceaiurile interzise in timpul sarcinii si desigur ce alimente trebuie evitate in timpul sarcinii. Dar este important de stiut si ce cosmetice pot afecta sanatatea bebelusului din burtica.

Unele produse cosmetice pot afecta sarcina, deoarece anumite ingrediente pot fi absorbite în piele și pot ajunge în circulația sanguină a femeii însărcinate. În general, este recomandat ca femeile însărcinate să evite utilizarea produselor cosmetice care conțin anumite substanțe care pot fi daunătoare pentru copilul nenăscut.

despre produsele cosmetice care pot afecta sarcina, veti citi:
Substante care pot afecta sanatatea bebelusului din burtica
Ce produse cosmetice pot afecta sarcina?
Produse parfumate
Parabeni
Spray-uri pentru par
Produse anti-imbabranire
Acid retinoic
Impachetari corporale
Siguranta necunoscuta in timpul sarcinii - prudenta!

Substante care pot afecta sanatatea bebelusului din burtica

O femeie insarcinata si responsabila stie ca aceasta perioada speciala din viata ei este altfel - pentru ca are de protejat viata care creste in burtica ei. Ei bine, ca graviduta, e important sa stii care sunt riscurile medicamentelor in sarcina, care sunt ceaiurile interzise in timpul sarcinii si desigur ce alimente trebuie evitate in timpul sarcinii. Dar este important de stiut si ce cosmetice pot afecta sanatatea bebelusului din burtica.

Există o varietate de substanțe chimice care pot fi găsite în produsele cosmetice și care pot afecta sarcina. În general, aceste substanțe pot fi împărțite în trei categorii principale:

♦ Perturbatorii endocrini - aceste substanțe pot afecta sistemul hormonal și pot fi legate de diverse probleme de sănătate, inclusiv probleme de fertilitate și probleme de dezvoltare a fătului. Exemple de perturbatori endocrini care pot fi găsiți în produsele cosmetice includ ftalații, triclosanul, bisfenolul A (BPA) și unele parfumuri sintetice.

♦  Retinoizi - aceste substanțe sunt derivați ai vitaminei A și sunt utilizate în principal în produsele anti-îmbătrânire. Cu toate acestea, retinoizii pot fi daunători pentru copilul nenăscut și pot fi legați de diverse probleme de sănătate, inclusiv malformații congenitale și probleme de dezvoltare a creierului.

♦  Alcoolul - alcoolul este adesea utilizat ca solvent sau agent de conservare în produsele cosmetice, cum ar fi parfumurile și cremele. Cu toate acestea, alcoolul poate fi absorbit în piele și poate ajunge în circulația sanguină a femeii însărcinate, ceea ce poate afecta dezvoltarea fătului.

Ce produse cosmetice pot afecta sarcina?

Dar - este si foarte normal ca orice graviduta sa doreasca sa arate bine si sa fie frumoasa. Dar ce produse cosmetice putem folosi in timpul sarcinii? Exista si produse cosmetice pe care femeile trebuie sa le evite in cursul sarcinii?

Foarte simplu spus: Chimicalele din cosmetice pot fi absorbite la nivelul pielii, ajung in circulatia sanguina si pot afecta cresterea fatului.

Unele produse cosmetice pot afecta sarcina, deoarece anumite ingrediente pot fi absorbite în piele și pot ajunge în circulația sanguină a femeii însărcinate. În general, este recomandat ca femeile însărcinate să evite utilizarea produselor cosmetice care conțin anumite substanțe care pot fi daunătoare pentru copilul nenăscut.

Urmatoarele produse cosmetice si tratamente de infrumusetare vor fi evitate in timpul sarcinii: 

Produse parfumate

Femeile insarcinate trebuie sa evite produsele cosmetice puternic mirositoare sau parfumate. Chimicalele folosite in parfumuri pot determina efecte negative in dezvoltarea copilului

Anumite parfumuri pot afecta sarcina, deoarece pot conține substanțe chimice care pot fi daunătoare pentru copilul nenăscut. În general, este recomandat ca femeile însărcinate să evite utilizarea parfumurilor cu conținut ridicat de alcool sau substanțe chimice care pot fi iritante sau toxice.

Parfumurile cu alcool pot fi absorbită în piele și pot ajunge în circulația sanguină a femeii însărcinate, ceea ce poate afecta dezvoltarea fătului. De asemenea, anumite parfumuri pot conține substanțe chimice sintetice, cum ar fi ftalații, care sunt cunoscuți ca perturbatori endocrini și pot afecta sistemul hormonal al copilului nenăscut.

citeste pe larg: Sarcina si folosirea parfumurilor

Parabeni

Femeile insarcinate trebuie sa evite folosirea oricarui cosmetic care contine parabeni. Parabenii sunt asociati cu risc crescut de aparitie a cancerului si poate determina afectari ale fatului

Despre parabeni si controversele despre parabeni citeste pe larg: Despre parabeni si controversele despre parabeni
 

Spray-uri pentru par (fixative sau alte lacuri de par)

Contin chimicale daunatoare - de exemplu ftalati - care pot determina defecte de dezvoltare a tractului urinar la fatul de sex masculin

Produse anti-imbatranire

Este vorba despre produsele de ingrijire anti-aging ale pielii care contin vitamina A (inclusiv cremele antirid). Doze crescute de vitamina A pot afecta fatul. Daca folositi o crema antirid cititi cu atentie lista de ingrediente. Daca nu sunteti sigura de un anumit ingredient, intrebati medicul dumneavoastra curant.

Produse anti-imabranire

Produse anti-accnee ce contin retinoic

Produsele cosmetice care contin acid retinoic (utilizate in produsele antiacneice) trebuie evitate in timpul sarcinii. Acidul retinoic poate determina retard mintal si defecte cardiace la bebelus. ROACCUTANE - este un medicament prescris de medic pentru tratamentul acneei (nu aveti voie sa ramaneti insarcinata in timpul acestui tratament si minim 6 luni dupa terminarea acestui tratament

Fillers si Botox

Injectiile tip fillers cu Botox  - vor trebui să aștepte și ele. Toxina botulinică (Botox), serurile de umplutură și bio-revitalizarea sunt interzise oficial de a fi administrate femeilor însărcinate din toate țările lumii.

Impachetari corporale

Orice tip de impachetare corporala incalzeste corpul inclusiv regiunea abdominala, asadar poate afecta fatul. Deasemeni poate sa apara deshidratare, care poate fi risc de nastere prematura. De asemeni supraincalzirea poate determina defecte de dezvoltare ale tubului neural la fat.

Siguranta necunoscuta in timpul sarcinii - prudenta!

- Produse de decolorare (albire) - daca va decolorati in mod obisnuit parul de pe corp, va trebui sa intrerupeti acest obicei pe parcursul sarcinii. Desi nu sunt studii care sa demonstreze efectul lor nociv, nu exista nici studii care sa demonstreze siguranta utilizarii in sarcina
- Creme epilatoare
- Vopsea de par
- Ttratamente cu botox

citeste pe larg: Vopsirea parului in timpul sarcinii 

Aromaterapia si sarcina

Aromaterapia poate fie foarte benefica in timpul sarcinii si ajuta la reducerea unora dintre neplaceri si suferinte. Insa exista compusi din anumite uleiuri esentiale care au comportamente similare hormonilor datorita structurii lor moleculare; insa desi nu exista dovezi solide ale efectelor uleiurilor estrogene, este prudent sa evitati in timpul sarcinii uleiurile bogate in anetol, precum cel de fenicul si anason. Cititi pe larg: Uleiuri esentiale de evitat in timpul sarcinii

Ingrijirea pielii in timpul sarcinii: Ghidul produselor si compusilor chimici care trebuie evitati

Ce poti sau nu sa folosesti in siguranta in perioada sarcinii?

Multor femei le este familiar bine-cunoscutul “POT si SA NU” in legatura cu ceea ce le este si ceea ce nu le este indicat sa foloseasca si sa consume pe durata sarcinii. Topul “SA NU” al multor gravide consta in evitarea fumatului, cofeinei, alcoolului si a anumitor alimente, insa nu doar ceea ce gravidele consuma poate afecta cresterea fatului. De fapt, si ceea ce folosesc pentru ingrijirea corpului in timpul sarcinii si al alaptarii este la fel de important ca ceea ce consuma citeste in continuare aici >


Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

► Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie specialaIn sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2023)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii
Material realizat cu sfaturile dnei Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda, in exclusivitate pentru Desprecopii
Toate drepturile rezervate (c) 2023

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII