Alcoolul in timpul sarcinii dauneaza placentei

Alcoolul in timpul sarcinii dauneaza placentei

Alcoolul in timpul sarcinii dauneaza placentei

Alcoolul trebuie evitat complet in timpul sarcinii.

Consumul moderat / mare de alcool la inceputul sarcinii poate afecta placenta, organul care sustine copilul in curs de dezvoltare pana cand se naste, spun cercetatorii.

Alcoolul in timpul sarcinii dauneaza placentei

Consumul moderat / mare de alcool la inceputul sarcinii poate afecta placenta, organul care sustine copilul in curs de dezvoltare pana cand se naste, spun cercetatorii.

In testele de laborator, anchetatorii au descoperit ca, anumite cantitati de alcool egale cu un consum moderat de alcool, reduce cresterea celulelor din placenta. Nivelurile scazute de alcool nu au avut nici un efect, au adaugat ei.

Pentru acest studiu, consumul moderat de alcool a fost definit de aproximativ doua - trei pahare pe zi, in timp ce patru - sase pahare pe zi a fost considerat consum exagerat de alcool.

Oamenii de stiinta au descoperit ca un consum moderat pana la cel exagerat de alcool, defineste cat de multa taurina (aminoacid) este livrata de la mama la copil prin placenta, potrivit studiului publicat online, la data de 14 februarie 2014 in jurnalul PLoS One.

Taurina este esentiala pentru dezvoltarea creierului si corpului, astfel incat, aceasta constatare ar putea explica unele dintre problemele de comportament observate la copiii nascuti de mame alcoolice, au sugerat cercetatorii britanici: "Crestere placentei este redusa in comparatie cu placenta non-expusa, sugerand ca, pe termen lung, ar putea exista consecinte la cat de mult sprijin primeste copilul de la placenta in timpul sarcinii dupa aceasta expunere", ne spune autorul studiului, Sylvia Lui, de la Tommy's Maternal and Fetal Health Research Centre at The University of Manchester

John Aplin, profesor de biomedicina de reproducere, a adaugat: "Aceasta cercetare, de asemenea, sugereaza ca femeile care incearca sa ramana insarcinate nu ar trebui sa bea alcool, deoarece daunele cauzate de consumul de alcool pot avea loc foarte devreme in timpul sarcinii -  probabil, inainte ca femeia sa stie ca este insarcinata."

"Multe sarcini sunt neplanificate, dar pentru cele planificare, femeile ar trebui sa ia in considerare consumul de alcool, chiar inainte ca acestea sa [ramana] insarcinate", a adaugat Jane Brewin, directorul executiv la Tommy's.

Sapte pacate riscante ale sarcinii care pot afecta sanatatea bebelusului din burtica

Pe Desprecopii aveti la dispozitie o multime de informatii despre ceea cea trebuie sa evitati in timpul sarcinii, ca sa nu mai spunem ca in jurul dumneavoastra sunt vehiculate o multime de sfaturi contradictorii. Deci, care sunt riscurile reale ale lucrurilor de evitat? Iata sapte pacate riscante ale sarcinii care pot afecta sanatatea bebelusului din burtica

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile reservate - © 2016 - referinte: Journal of American Gynecology, webMD

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII