Cafeaua ar putea reduce riscul cancerului de piele

Cafeaua ar putea reduce riscul cancerului de piele

Cafeaua ar putea reduce riscul cancerului de piele

  • Vesti bune pentru iubitorii de cafea: cercetatorii au descoperit ca aromata cafea va poate proteja impotriva cancerului de piele.

Cafeaua ar putea reduce riscul cancerului de piele

 
Vesti bune pentru iubitorii de cafea: cercetatorii au descoperit ca aromata cafea va poate proteja impotriva cancerului de piele.

Potrivit unui nou raport publicat in revista Cancer Research, consumul de cafea (cu cafeina) ar putea reduce sansele de a dezvolta carcinom bazocelular, cea mai comuna forma de cancer de piele.

Cercetatorii au analizat datele de la Nurses' Health Study pe mai mult de 112.000 de oameni. O patrime din cei studiati au dezvoltat carcinom bazocelular pe o perioada de 20 ani. Anchetatorii au gasit ca, cu cat condumul de cafea a fost mai mare (mai mult de doua cani pe zi), cu atat  riscul de a dezvolta aceasta forma de cancer a fost mai mic.

Oamenii de stiinta au observat ca factorul cheie pare a fi cafeina, deoarece ceaiul, cola si ciocolata, care contin cofeina au parut, de asemenea, a reduce riscul dezvoltarii cancerului.

Carcinomul bazocelular este un cancer de piele cu crestere lenta. Desi nu este la fel de grav ca melanomul, poate duce in continuare la daune permanente sau deces daca nu este tratat.

Medicii spun ca acest lucru nu inseamna ca oamenii ar trebui sa bea litri de cafea.

"Nu as recomanda cresterea aportului de cafea doar pe baza acestor date" spune Jiali Han, profesor asociat la Brigham si Womens Hospital, Harvard Medical School din Boston si Harvard Scoala de Sanatate Public, dar si unul din autorii studiului. "Cu toate acestea, rezultatele noastre adauga carcinomul bazocelular pe o lista de conditii pentru care riscul este scazut odata cu cresterea consumului de cafea. Aceasta lista include conditii cu consecinte negative grave de sanatate cum ar fi diabetul de tip 2 si boala Parkinson."

Cercetatorii, de asemenea, au remarcat faptul ca acesta este doar primul pas; sunt necesare mai multe cercetari pentru a intelege mai bine de ce cafeina reduce riscul cuiva de a dezvolta aceasta forma de cancer de piele.

Interesant de citit:
Iaurtul - un aliment minune?

Este iaurtul un aliment miraculos? Nutritionistii dar si oamenii de stiinta sunt de parere ca trebuie acordata mai multa importanta acestui aliment binefacator. ... citeste

Cafeaua ne ajuta sa traim mai mult

Potrivit unui studiu facut de cercetatori greci, cafeaua inbunatateste elasticitatea arterelor. Elasticitatea arterelor le mentine pe acestea in forma si le protejeaza de afectiuni ale inimii. ... citeste

Uleiul de nuca de cocos - un miracol pentru sanatate

Uleiul de nuca de cocos este un ulei popular nutritiv, derivat din continutul nucilor de cocos maturate. Nuca de cocos a fost mult timp o sursa principala de alimentare la tropice. Diversele… ... citeste


 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII