5 pozitii de yoga recomandate in timpul sarcinii de catre o instructoare Yoga

5 pozitii de yoga recomandate in timpul sarcinii de catre o instructoare Yoga

5 pozitii de yoga recomandate in timpul sarcinii de catre o instructoare Yoga

Cand esti insarcinata, te vor durea parti ale corpului care nu credeai ca exista. Dureri ciudate, dureri ce apar de nicaieri si burtica in crestere pot face gasirea pozitiilor confortabile aproape imposibila.

Practicarea Yoga în timpul sarcinii aduce numeroase beneficii femeilor însărcinate. Prin practica regulată - femeile pot experimenta o relaxare profundă și gestionarea eficientă a stresului, contribuind astfel la o stare de bine generală. Exercițiile și posturile de yoga adaptate pentru sarcină ajută la întărirea mușchilor, îmbunătățirea flexibilității și menținerea unei posturi corecte. Conștientizarea corpului și conexiunea cu bebelușul în timpul practicii de yoga dezvoltă o legătură emoțională puternică. De asemenea, yoga prenatal stimulează circulația sângelui, îmbunătățește digestia și contribuie la reducerea umflăturilor și disconfortului asociate cu sarcina. Este important să se urmeze îndrumările unui instructor specializat și să se obțină aprobarea medicului înainte de a începe un program de yoga prenatal.

Iată 5 pozitii de yoga recomandate in timpul sarcinii - de catre o instructoare Yoga.

Yoga in sarcina, solutia perfecta impotriva durerilor de tot felul
1. Unghi lateral extins
2. Pozitia triunghi
3. Pozitia asezat si intins
4. Pozitia pisica
5. Pozitia copilului
Despre sportul in timpul sarcinii
Socializeaza cu alte mamici ca tine
Sarcina pe Saptamani
Jurnal de sarcina
Forumul Odiseea sarcinii

Yoga in sarcina, solutia perfecta impotriva durerilor de tot felul

Cand esti insarcinata, te vor durea parti ale corpului care nu credeai ca exista. Dureri ciudate, dureri ce apar de nicaieri si burtica in crestere pot face gasirea pozitiilor confortabile aproape imposibila.

Cathy Louise - o instructuoare de Yoga din Hawaii recomanda 5 pozitii speciale de Yoga in timpul sarcinii.

Cathy Louise a simtit cu siguranta durerile sarcinii, mai ales a doua oara cand a fost insarcinata cu gemeni. Din fericire pentru noi, cu toate acestea, Cathy Louise face yoga de 23 de ani si si-a imbunatatit practica in mod special pentru femeile gravide. La Hawaii Yoga Purple, studioul ei din Honolulu, Cathy Louise a evidentiat cinci pozitii, deosebit de utile pentru ameliorarea durerilor de sarcina, precum si intinderea corpului pentru a face loc pentru copilul in crestere.

Un bonus? Multe din aceste pozitii sunt metode excelente de a face fata durerilor si disconfortului in timpul nasterii.

Yoga reduce depresia la femeile insarcinate citeste si: Yoga reduce depresia la femeile insarcinate

Ai putea fi tentata sa te grabesti in prima parte cand Cathy Louise recomanda o sedinta de rotire a capului de trei ori la stanga si de trei ori la dreapta, dar nu te grabi totusi - chiar si lucrurile neinsemnate pot usura tensiunea in timpul sarcinii.

Nu-i asa ca te simti deja mai bine? Acum, iata cele 5 pozitii:

1. Unghi lateral extins

In timpul sarcinii ne simtim mult mai lente decat in mod normal, dar asta nu inseamna ca nu putem gasi rezerve de energie. Incearca unghiul lateral extins. Este nevoie de picioare puternice si poti lucra pentru deschiderea soldurilor - o intindere ideala daca stai la birou toata ziua.

Unghi lateral extins

2. Pozitia triunghi

Undeva intre amintindu-ti ca trebuie sa iei vitaminele si pregatirea camerei bebelusului, ai inceput sa simti ca si cum ti-ai pierde usor sanatatea psihica? In timp ce sarcina este un moment de bucurie, ea este, de asemenea, un moment foarte nelinistit si te vei putea simti tensionata. Incearca aceasta pozitie triunghi pentru ati recapata sentimentul de echilibru. Aceasta pozitie lucreaza picioarele, ajuta la intinderea corpului lateral, energizeaza soldurile si deschide umerii, care au inceput sa fie apasati de tensiune.

Pozitia triunghi

3. Pozitia asezat si intins

In jurul saptamanii 30 de sarcina, s-ar putea sa te simti putin inspaimantata, nestiind cum vei mai putea trece peste inca 10 saptamani, si unde se va mai acumula greutatea acestora. Aceasta pozitie te va ajuta sa iti "deschizi" pelvisul si sa iti intinzi soldurile. "Fiindca burticile noastre devin tot mai mari," ne aminteste Broda, "este important sa se gaseasca cat mai mult spatiu posibil in trunchi."

Pozitia asezat si intins

4. Pozitia pisica

Durerile de spate nu te lasa in pace orice ai face? Stim ce simti... Cele mai multe femei vor indura dureri de spate la un moment dat in timpul sarcinii lor, dar urmatoarea pozitie iti va incalzi spatele la nivelul coloanei vertebrale si intinde corpul. De asemenea, ea ajuta la schimbarea punctului de greutate a copilului, oferind coloanei si tie o pauza. Vei dori sa iti amintesti de aceasta pozitie si in timpul nasterii.

Pozitia pisica

5. Pozitia copilului

Daca ai urmat vreodata un curs de yoga, probabil iubesti aceasta pozitie, deoarece aceasta inseamna o scurta pauza in urma efortului depus. Cand esti insarcinata, cu toate acestea, o zi normala poate incepe cu greutate, si astfel este important sa te odihnesti cand simti nevoia. Broda recomanda sa te concentrezi pe relaxare si sa respiri adanc - doua lectii importante de retinut intre contractiile din timpul nasterii!

Pozitia copilului

Iata si un video cu 10 minute de exercitii yoga pentru inceptori - yoga prenatala.

Sportul in timpul sarcinii: ce e bine si ce nu

Sportul si fitness-ul inainte, in timpul si dupa sarcina este o parte importanta a vietii de mamica moderna. Si in timpul sarcinii, este recomandat sa urmati o viata sportiva. Dar, este bine sa stiti exact ce este si ce nu recomandat. Urmand sfaturile de la Desprecopii.com si facand ceea ce va ajuta sa va simtiti bine, eforturile dumneavoastra de a face miscare vor contribui in mod sigur la sanatatea si bunastarea dumneavoastra si a bebelusului... deci: ramaneti in forma in timpul saptamanilor de sarcina citeste mai departe aici >

Despre sportul in timpul sarcinii:

Jogging-ul in timpul sarcinii
4 beneficii majore de sanatate pentru bebelus cand mama face sport si miscare in timpul sarcinii
Sportul in timpul sarcinii: 9 beneficii pentru gravidute

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Milena Sadova - redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII