Magneziul: mineralul minune

Magneziul: mineralul minune

Magneziul: mineralul minune

  • Desigur, avem nevoie de oxigen si apa ca necesitati esentiale, dar acest lucru este la fel de important in cazul unui element mineral important. Acest mineral este, de asemenea, numit " scanteia de viata,mineralul anti-stres" si "mineralul minune". Nu este surprinzator, avand in vedere ca avem nevoie de acesta pentru functia fiecarui organ din corpul nostr , mai ales inima, muschii si rinichii. Acest mineral anti-stres este magneziul.

Magneziu - un adevarat mineral anti-stress
Stresul este o alta cauza majora de deficit de magneziu
Ce se intampla in cazul unui deficit de magneziu?
Cele mai bune surse de magneziu
Magneziul in super alimente

Desigur, avem nevoie de oxigen si apa ca necesitati esentiale, dar acest lucru este la fel de important in cazul unui element mineral important. Acest mineral este, de asemenea, numit " scanteia de viata,mineralul anti-stres" si "mineralul minune". Nu este surprinzator, avand in vedere ca avem nevoie de acesta pentru functia fiecarui organ din corpul nostr , mai ales inima, muschii si rinichii. Acest mineral anti-stres este magneziul.

Corpul nostru are mare nevoie de magneziu, iar cercetarile arata ca mai mult de 60 la suta din oamenii din lumea occidentala de astazi au lipsa de magneziu, iar o mare parte din acestia nici macar nu au cunostinta de acest lucru; deficienta de magneziu afecteaza sanatatea, deoarece magneziul joaca un rol extrem de important in multe procese din corp, si in mai bine de 300 de procese enzimatice.

Magneziu - un adevarat mineral anti-stres

Magneziul este, pe deasupra, un adevarat mineral anti-stres, are un efect calmant si relaxeaza muschii, vasele de sange si creierul, astfel incat corpul se poate relaxa in timpul somnului. Acest mineral se gaseste de obicei in multe alimente, insa din cauza saracirii solului si din cauza utilizarii excesive a ingrasamintelor chimice, continutul de magneziu din alimente nu este la fel de mare precum obisnuia sa fie odinioara.

Mai mult decat atat, nu mai primim magneziu suficient in alimentatie din cauza nivelului de prelucrare al alimentelor noastre. Bauturile racoritoare, medicamentele, zaharul si produse chimice din mediul nostru alimentar provoaca  o crestere a nevoii de magneziu.

Stresul este o alta cauza majora de deficit de magneziu

Mai mult stres, mai mult magneziu este consumat. Cu cat este mai scazut nivelul de magneziu din celule, cu atat sunt acestea mai sensibile la stres. Deci, ne invartim intr-un cerc vicios.

Ce se intampla in cazul unui deficit de magneziu?

In cazul unui deficit de magneziu se poate elibera, de asemenea, mai multa adrenalina care cauzeaza corpul sa ramana intr-o stare de alerta precum in cazurile in care ne sunt puse vietile in pericol. Adrenalina este eliberata rapid in situatii periculoase, de alerta rapida, insa are ca urmari contractia vasele de sange, cresterea tensiunii arteriale si face inima sa bata mai repede, fapt care nu este sanatos daca persista.

Cu cat se elibeareaza mai multa adrenalina, cu atat este mai mare pierderea de magneziu. Vremea cercului vicios. Simptome precum atacuri de panica, atacuri de anxietate si depresie pot fi rezultatul scaderii nivelului de magneziu. Daca va tremura pleoapele involuntar, daca aveti migrene, dureri de cap, letargie, oboseala, nervozitate, anxietate, sunteti iritabil, prezentati rigiditate musculara, agitatie, sau faceti eforturi pentru a va gasi cuvintele, atunci ar trebui sa va sune un semnal de alarma.

Cele mai bune surse de magneziu includ:

nuci
semintele de dovleac si de floarea-soarelui
avocado
smochine uscate
macrou
verdeata

Magneziul in super alimente

Clorofila, substanta responsabila pentru culoarea verde a plantelor, contine un atom de magneziu. Cu cat verdele are o nuanta mai inchisa, cu atat mai mult magneziu contine. Magneziul este prezent in super suplimentare, cum ar fi:

cacao
spirulina
Chlorella
seminte de canepa

Puteti opta de asemenea pentru suplimente sau ulei de magneziu care se unge pe piele, astfel incat magneziul sa fie absorbit prin piele.

Daca aveti mai multe dintre simptomele de mai sus, sau suferiti de stres, incercati sa adaugati mai mult magneziu in dieta dvs, si sa urmariti ameliorarea simptomelor.

6 semnale ca ai lipsa de vitamine si minerale si cum te tratezi eficient si simplu Cititi neaparat si: 6 semnale ca ai lipsa de vitamine si minerale si cum te tratezi eficient si simplu

Va recomandam sa mai cititi:

Vitamina D si cancerul

Vitamina D si cancerul

Desi expunerea la soare este recunoscuta ca fiind cauzatoare de cancer al pielii, poate si sa ajute oamenii in lupta cu cancerul. Doua studii au descoperit ca vitamina D ar ajuta la imbunatatirea…

Ce medicamente trebuie sa evitam cu orice pret?

Ce medicamente trebuie sa evitam cu orice pret?

In fiecare an, revista franceza "Prescrire" publica analize, studii si liste negre ale medicamentelor aflate in uz si care nu mai aduc aproape niciun beneficiu utilizatorilor, ba chiar le pot…

Antibioticele, cum ne afecteaza sistemul imunitar

Antibioticele, cum ne afecteaza sistemul imunitar

Aceleasi antibiotice care va insanatosesc, va imbolnavesc din nou. Imunitatea este in stransa legatura cu digestia. Antibioticele sunt ca o mica bomba atomica. Ele nu selecteaza doar bacteriile rele…

Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatoarele forumuri:

Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate


 autor: A.Z. - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII