15 alimente care NU trebuie să lipsească din alimentație în timpul sarcinii

15 alimente care nu trebuie sa lipseasca din alimentatie in timpul sarcinii

15 alimente care NU trebuie să lipsească din alimentație în timpul sarcinii

Când vorbim despre alimentația sănătoasă din timpul sarcinii, s-ar părea să avem de-a face cu multe "nu aveți voie" sau "trebuie să" legate de consumul unor alimente care îmbunătățesc sănătatea, atât a mamei, cât și a copilului.

Iată 15 alimente care nu trebuie să lipsească din alimentație în timpul sarcinii.

Laptele
Pestele
Ouale
Fructele acre
Legumele si fructele portocalii
Untul
Fainoasele
Alimente interzise in sarcina
Alimentatia in sarcina
Branza
Cartofii
Supele de legume
Legumele uscate
Infuziile
Carnea
Apa
Uleiul de nuci

Alimentatia sanatoasa este esentiala pentru sanatatea fatului

Echilibrul alimentar este esential in timpul unei sarcini si de aceea este important ca in fiecare zi sa ii oferi copilului tau toate substantele de care are nevoie pentru a se dezvolta frumos si sanatos. Orice medic iti va indica probabil alimentele interzise in timpul sarcinii si iti va spune sa consumi alimente sanatoase, bogate in substantele nutritive de care organismul tau si al bebelusului tau au nevoie. Dar care sunt, concret, alimentele care ar trebui privilegiate? Iata o lista cu 15 alimente pe care ar trebui sa le ai obligatoriu in frigider pe toata durata sarcinii. Desigur, ele pot fi suplinite cu alte alimente care contin aceiasi nutrienti, insa daca le poti avea pe acestea, este ideal.

Citeste detalii aici Primele 1000 de zile din viata unui copil - iata de ce sunt atat de importante pentru sanatatea sa

Laptele in timpul sarcinii

Calciul este indispensabil dezvoltarii oaselor bebelusului, fiind una dintre cele mai importante minerale in sarcina. Un bun motiv sa bei lapte in fiecare zi si sa consumi lactate precum iaurtul sau branza. Este recomandat ca in timpul sarcinii sa consumi cel putin 3 portii pe zi de lapte sau iaurt a cate 200 de ml.

Pestele

Se stie ca orice tip de peste contine proteine, atat de necesare dezvoltarii tesuturilor si muschilor bebelusului. Pestele gras contine si grasimi omega 3 in plus. Totusi, este de preferat pestele mic, ca sardinele sau macroul, deoarece pestele mare este mai contaminat cu metale grele.

Citeste Ce peste avem voie sa mancam in timpul sarcinii

Ouale

2 oua contin la fel de multe proteine ca o portie generoasa de carne. Galbenusul este foarte bogat in fier, asa ca este absolut necesar in timpul sarcinii.

Fructele acre

Sunt sarace in zahar si extrem de bogate in vitamine. Fructele de padure mai ales ar trebui sa fie nelipsite din meniurile din timpul sarcinii, deoarece te ajuta sa iti mentii greutatea ideala in sarcina.

Fructe acre

Legumele si fructele portocalii

Excesul de vitamina A este asociat cu malformatiile congenitale din timpul sarcinii. Care este avantajul morcovilor, al portocalelor si al caiselor precum si al altor fructe si legume portocalii? Sunt bogate in betacaroten, pe care organismul il va sintetiza in vitamina A doar in functie de nevoile pe care le are. Riscul de supradozaj cu vitamina A este astfel indepartat, ceea ce nu se poate spune in cazul produselor din ficat care contin cantitati prea mari de vitamina A si sunt contraindicate in timpul sarcinii.

Legumele si fructele portocalii

Untul

Este bogat in vitamina A si este hranitor, insa trebuie consumat cu masura in timpul sarcinii, deoarece are foarte multe calorii.

Fainoasele

Pastele, orezul, painea sunt alimente bogate in glucide, care aduc un plus de energie. Sunt aliatul numarul unu pentru a nu claca din cauza oboselii. Consuma cate o portie la fiecare masa.

Branza

La fel ca si laptele, este bogata in calciu si necesara in timpul sarcinii. Insa pe langa calciu contine si foarte multe grasimi, asa incat limiteaza-te la 30 de grame pe zi. Branzeturile cu mucegai trebuie evitate in timpul sarcinii!

Citeste Esti insarcinata? Aceste 4 alimente pot fi toxice pentru bebe din burtica

Cartofii

Desi trebuie consumati cu moderatie, datorita aportului caloric, cartofii nu trebuie sa lipseasca din meniurile din timpul sarcinii pentru ca sunt un aliment bogat in potasiu si in vitamine din grupa B.

Supele de legume

Anumite minerale din legume se dizolva in apa si de aceea, pentru a profita de binefacerile legumelor fierte, consuma si apa in care au fiert. Supa de legume este cea mai buna forma.

Legumele uscate

Lintea, mazarea uscata si chiar fasolea uscata sunt aliati de nadejde impotriva foamei care te chinuie adesea in timpul sarcinii. Sunt foarte satioase si, in plus, bogate in substante nutritive de care organismul tau si al bebelusului are nevoie.

Legume uscate

Infuziile

cimbru, tei, musetel sunt principalele plante pentru ceaiurile din timpul sarcinii, atat pentru efectul lor hidratant, cat si pentru cel relaxant.

Carnea

Contine proteine si fier, un mineral esential, care transporta oxigenul la celule si care este indispensabil in timpul sarcinii. Carnea rosie, dar si carnea de pui fac parte din dieta de sarcina. Consuma carne de mai multe ori pe saptamana, alternand-o cu pestele si cu ouale.

Apa

Hidratarea este esentiala in timpul sarcinii. In afara de beneficiile sale obisnuite, in timpul sarcinii apa influenteaza volumul lichidului amniotic si participa la dezvoltarea normala a fatului. Ea ajuta, de asemenea, la evitarea constipatiei. Incearca sa eviti apa minerala, bogata in saruri.

Nucile

Nucile sunt bogate in grasimi omega 3, care sunt necesare dezvoltarii sistemului nervos al bebelusului.

Sunt gravida, pot manca ...?

Sunt gravida: pot manca iaurt in fiecare zi?
Sunt gravida: pot manca ciuperci?
Sunt gravida, pot manca ciocolata?
Sunt gravida, pot bea ceai?
Sunt gravida: pot manca maioneza?
Sunt gravida: pot manca alimente picante?
Sunt gravida: pot manca sushi?
Sunt gravida: pot manca somon si ton?

Alimente interzise in sarcina

Plante interzise & nerecomandate in timpul sarcinii
Alimente de evitat in timpul sarcinii

cititi totul despre ALIMENTATIA IN SARCINA AICI.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de August 2024)

 Vino pe grupul nostru secret - JURNAL DE SARCINA

❤️Ne găsesti si pe Instagram Desprecopii - unde postăm continut dedicat gravidutelor si bebelusilor. Vino alături de Comunitatea Desprecopii ❤️

 

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

 autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII