Cealalta latura a popularitatii in scoala

Cealalta latura a popularitatii in scoala

Cealalta latura a popularitatii in scoala

Poate ca un parinte se simte eliberat atunci cand copilul este popular printre colegii de clasa. Dar popularitatea nu este totul. Un studiu stiintific nou arata ca si pentru copiii populari exista riscul de a fi intimidati in timpul scolii.

Teroristul clasei
Popularitatea si hartuirea
De ce se intampla lucrul acesta?
Intimidarea si hartuirea intre copii

Nu este amuzant sa fii oaia neagra a clasei

Poate ca un parinte se simte satisfacut atunci cand copilul este popular printre colegii de clasa. Dar popularitatea nu este totul. Un studiu stiintific nou arata ca si pentru copiii populari exista riscul de a fi intimidati in timpul scolii.

"Teroristul" clasei

Ce il determina pe "teroristul" clasei in a-si reduce la tacere colegii  sau ce ii provoaca acestuia "bombardamentele" cu bilute de hartie?  "De multe ori acest comportament ia nastere in lupta de a deveni cel mai popular" a declarat Bob Faris, profesor universitar de stiinte sociale de la Universitatea din California, care face cercetari cu privire la cauzele si consecintele hartuirii de catre alti colegi pe timpul scolii.

Popularitatea si hartuirea

Unii copii sunt agresati deoarece se incadreaza in afara modelului obisnuit. Acestia nu se potrivesc in imaginea "perfecta" si, prin urmare, devin o tinta usoara pentru agresiune.

Faris a investigat de asemenea  o alta forma de intimidare si anume hartuirea datorita popularitatii. Studiul sau relev  ca, copiii care sunt din ce in ce mai populari au o sansa mai mare de a deveni o tinta de hartuire ei insisi . In conformitate cu Farid, alti copii se vor lupta cu tine pentru a arata care este mai popular, iar acest lucru se reflecta prin agresiune si hartuire.

Stim deja de mult ca hartuirea in timpul scolii poate avea efecte ulterioare grave. Intimidarea poate provoca adesea daune pe termen lung pentru sanatatea mentala a unui copil. Cercetarile arata ca intimidarea in timpul scolii lasa cicatrici adanci mai tarziu. Copiii populari pot suferi insa mai mult din cauza  intimidarii decat cei mai putin populari.

De ce se intampla lucrul acesta?

Se stie deja ca, de regula, copiii mai putin populari devin obiect de hartuire mai des, si prin urmare, se simt in general deja mai putin fericiti. Pentru copiii populari, lovitura mult mai mare in cazul in care incep dintr-o data sa fie intimidati.

Conform studiului, aceasta forma de intimidare cere o atentie speciala, lucru care momentan nu se intampla in scoli. Concluzia studiului este:

Copiii nu trebuie sa acorde o prea mare importanta popularitatii, deoarece vremea liceului trece, dar durerea cauzata de agresiune continua pentru mult timp..

Despre relatiile sociale ale copilului la scoala:

 

Anxietatea la copil

Anxietatea, sau frica de ceva, este comuna la copii. Toti copiii sunt anxiosi la un moment dat iar anxietatea este ceva normal in anumite puncte ale dezvoltarii lor. De exemplu, de la 8 luni si pana… ... citeste mai departe

Despre copilul timid...


Despre copilul timid Despre copilul timid

Forum specializat si grupuri de suport ale comunitatii

Cabinetul Psi - Psihologie
Forum specializat de psihologie. Intrebari si raspunsuri la intrebarile ce ne framanta.


autor: redactor A.Z.  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014

Evalueaza acest articol
 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)

Comentarii la articol

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga tu un comentariu si poti castiga un tricou Desprecopii.com

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

Inchide

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.