Propolis - lucruri uimitoare despre medicamentul albinelor

Propolis - lucruri uimitoare despre medicamentul albinelor

Propolis - lucruri uimitoare despre medicamentul albinelor

  • Propolisul este secretul de sanatate al albinelor. Iata cateva fapte uimitoare despre acest medicament complet natural - pretuit de mii de ani.

Ce contine o particula de propolis
Cum produc albinele propolisul?
La ce este bun propolisul?
Ce contine propolisul?

Ce contine o particula de propolis

In interiorul unei particole de propolis se gasesc patru elemente pe care trebuie sa le urmariti: flavonoidele, concentratia de propolis a produsului finit, grasimile uscate si metodata de maturare dau superioritate acestuia.

Flavonoidele sunt responsabile pentru diferitele atribute benefice ale propolisului. In mod concret, propolisul este mestec de substanţe de consistenţa răşinii, culese de pe cel puţin 20 de specii de arbori, propolisul este pentru stup o adevărată barieră de protecţie. De altfel, cuvântul propolis vine din greacă şi înseamnă „partea dinaintea cetăţii”. Vechii greci au remarcat cum îşi construiesc albinele stupul, si au ajuns la concluzia că această substanţă joacă rolul de zid protector împotriva agresorilor externi, propolisul făcând din stup o adevărată cetate impotriva bacteriilor si virusurilor.

Cum produc albinele propolisul?

Albinele produc propolis din rasina colectata pe care o amesteca cu enzimele lor. Rasina este cea care da superioritate produsului. In timpul procesului, exista posibilitatea ca anumiti solventi sau alte substante chimice periculoase sa isi faca simtita prezenta, asa incat, cele mai bune produse din propolis sunt acelea care au ca baza un mediu cat mai natural.

Daca produsul final are in componenta antibiotice, metale grele sau alcool, eficacitatea lui este minimizata. Din acest motiv, de cele mai multe ori propolisul natural este cel preferat, in ciuda faptului ca acesta nu detine intotdeauna garantia puritatii.

La ce este bun propolisul?

Capsulele si tablete de propolis sunt deosebit de avantajoase pentru cei care au deficiente respiratorii, de exemplu, fumatorii, in timp ce tinctura este valoroasa pentru compensarea mucusului din caile respiratorii.

De obicei, durerile de gat sunt diminuate cu propolis, sub forma unui spray, iar ranile pot fi tratate topic cu o crema. Alte afectiuni in care propolisul este considerat benefic sunt: artrita, eczeme, ulcere la nivelul gurii si diaree. S-a demonstrat deja ca o apa de gura care contine propolis poate ajuta la vindecarea ranilor chirurgicale.

Datorita efectelor antimicrobiane, anti infamatorii si antibacteriene, afectiuni precum ulcerul peptic si colita ulcerativa sunt tratate prin consumarea suplimentelor nutritive. In acestea, putem gasi si alte materiale "de umplutura" adaugate, cum ar fi: zaharul, amidonul, glutenul si colorantii sintetici sau arome.

Propolis

Propolisul - medicamentul albinelor

Propolisul de albine este, de obicei, un compus in care albinele aduna din vegetatie tot ce poate fi considerat de ajutor in anumite probleme de sanatate. Din istorie, cunoastem propolisul ca fiind folosit impotriva invaziei bacteriene care ar putea determina boli sau infectii. Deasemenea, el se utilizeaza pentru a trata ranile, avand un puternic efect asupra germenilor interni, ciupercilor, virusilor si parazitilor.

Remediu de tradiţie în medicina naturistă din România, propolisul se găseşte uşor la apicultori, fie brut, sub forma unor bulgăraşi maronii, fie lichid, ca tinctură alcoolizată. Propolisul brut de bună calitate se recunoaşte printr-un miros specific (dulceag-amărui) foarte puternic, precum şi prin lipsa de luciu (propolisul lucios are foarte multă ceară în el şi ca atare, proprietăţile sale sunt mult diminuate).

Ce contine propolisul?

Propolisul contine vitamine, minerale, proteine, aminoacizi si flavonoide. Flavonoidele actioneaza ca antioxidanti, care ajuta in vindecare si evitarea numeroase boli. S-a demonstrat, de asemenea, eficacitatea lui in consolidarea sistemului imunitar. Se continua cercetarile asupra protectiei ficatului in fata consumului de alcool, si alte toxine daunatoare mediului. Studiile stiintifice de pana acum au demonstrat un succes de netagaduit in acest sens. Totodata, propolisul se utilizeaza in domeniul dentar, ajutand la combaterea ulcerelor bucale, a paradontozei si a gingivitei.

14 ani de Propolis C, 14 excursii la Disneyland Paris!

14 ani de Propolis C, 14 excursii la Disneyland Paris!


In acest an, Gama Propolis C implineste 14 ani de lupta impotriva gripei si racelii! Cu aceasta ocazie, dorim sa rasplatim fidelitatea pacientilor Propolis C cu 14 excursii la Disneyland Paris impreuna cu familia, plus alte 3000 de premii instant, constand in: veste, umbrele si cutii cu Propolis C Echinacea 33% cadou. citeste mai departe aici >

Propolis C  - De peste 10 ani, de nelipsit in sezonul rece pentru toti membrii familiei!

Propolis C este gama complexa pe baza de ingrediente naturale, special conceputa pentru a te ajuta atat in faza de preventie a bolilor de sezon, cat si in fazele de combatere si refacere a organismului dupa boala.
 

Propolis C ofera IMUNITATE LA RACEALA

Peste 1 an:
Propolis C Echinacea KIDS - Sirop de speriat raceala!
Propolis C Expectorant



Peste 5 ani:
Propolis C Natural
Propolis C Echinacea
Propolis C Echinacea Forte


 

Propolis C - de luat de la PRIMELE SIMPTOME DE RACEALA

Peste 1 an:
Propolis C Raceala & Gripa
Kids, Plicuri


Peste 12 ani:
Propolis C Raceala & Gripa
Plicuri

Propolis C Raceala & Gripa
Capsule



 

Va recomandam sa mai cititi si:

Beneficiile mierii de albine in pierderea greutatii

Beneficiile mierii de albine in pierderea greutatii

Beneficiile mierii de albine pot fi de asemenea observate in programul dumneavoastra de pierdere in greutate. Daca incercati sa pierdeti in greutate, mierea poate fi de mare ajutor. Dar inainte de…

6 super retete care distrug virusii

6 super retete care distrug virusii

Alunga gripa, raceala si chiar cancerul, cu cateva retete simple si gustoase pentru stimularea imunitatii  (ai putea pierde chiar si in greutate). Iata 6 retete ce pot fi preparate cu usurinta in…

Propolisul - medicamentul magic al naturii

Propolisul - medicamentul magic al naturii

Propolisul este una dintre substantele miraculoase pe care natura ni le-a pus la dispozitie pentru a avea grija de sanatatea noastra. Produs de albine, propolisul este folosit de micile insecte pentru…



 

 Comunitate, grup de suport

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.


autor: redactor Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII