Molarii de 6 ani trebuie sigilati imediat dupa aparitie!

Molarii de 6 ani trebuie sigilati imediat dupa aparitie!

Molarii de 6 ani trebuie sigilati imediat dupa aparitie!

Cei 4 molari definitivi de 6 ani apar in general fara obisnuitele semnale de alarma...

Cei 4 molari definitivi de 6 ani apar in general fara obisnuitele semnale de alarma: in momentul eruptiei copilul nu resimte durere, iar gingia nu este inflamata. Mai mult, ei nu inlocuiesc un dinte care cade, acestia crescand in completarea dintilor de lapte.

Spre deosebire de maselele de lapte, acestea sunt vizibil mai mari, prezinta multe santuri  si au o culoare mai inchisa decat ceilalti dinti. Astfel ei pot fi identificati ci usurinta de catre parinti.

Cat de important este sa prevenim aparitia cariilor la molarii de 6 ani?

De multe ori aparitia acestor molari este trecuta cu vederea, motiv pentru care multi copii ajung la medicul dentist cu carii in stadii avansate.

Pentru a preveni aparitia durerii si dezvoltarea afectiunilor dentare, este obligatorie sigilarea santurilor si fosetelor intalnite pe suprafetele molarilor de 6 ani. Metoda este simpla, nedureroasa si usor de realizat in cabinetul stomatologic.

Foarte important este sa retinem faptul ca doar dintii sanatosi pot fi sigilati! De aceea, trebuie sa programam vizita copilului la medicul stomatolog pediatru la cel mult 2 luni dupa aparitia acestora.

Cum se realizeaza sigilarea dentara pe molarii de 6 ani?

Primul lucru pe care trebuie sa il stim este faptul ca sigilarea dentara poate fi realizata doar in urma unui periaj profesional. Sigilantii folositi sunt materiale fluide ce patrund in santurile si fosetele maselutelor, blocand astfel dezvoltarea placii bacteriene.

Dupa aplicarea sigilantului pe molari, acesta trebuie verificat periodic de parinti si cel putin o data la 6 luni de medicul dentist. In cazul in care lipsesc parti din sigiliu (stim foarte bine ca cei mici obisnuiesc sa rontaie tot felul de alimente dure: bomboane, popcorn, etc) el trebuie refacut astfel incat maselutele sa fie in continuare protejate impotriva agentilor cariogeni.

Viziteaza medicul dentist pediatru impreuna cu copilul tau de cel putin 2 ori pe an. Si nu uita, membri comunitatii Desprecopii beneficiaza de 10% reducere la orice procedura realizata in clinicile DENT ESTET 4 KIDS!

Dr Ela Oprea

Dr. Ela Oprea,
Medic stomatologie pediatrica DENT ESTET 4 KIDS TIMISOARAVa recomandam sa mai cititi si urmatoarele:
DENT ESTET 4 Kids in Timisoara

DENT ESTET 4 KIDS, prima clinica stomatologica dedicata exclusiv copiilor din Romania si Estul Europei, inaugureaza anul acesta un sediu in Timisoara. Dupa 5 ani in care copiii din intreaga tara au… ... citeste mai departe

 Forumuri specializate

Cabinet stomatologic pentru copiiautor: Dr. Ela Oprea - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014

 

Evalueaza acest articol
 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)
forumuri specializate Forumuri specializate

Comentarii la articol

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga tu un comentariu si poti castiga un tricou Desprecopii.com

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

Inchide

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.