De ce ne îngrășăm odată cu trecerea anilor?

De ce ne ingrasam odata cu trecerea anilor?

De ce ne îngrășăm odată cu trecerea anilor?

Oare de ce odata cu inaintarea in varsta e tot mai greu sa scapam de kilogramele in plus?

Acumularea kilogramelor nedorite este de multe ori o probleme pentru multe femei si multi barbati de o anumita varsta. Acum, oamenii de stiinta spun ca sunt cu un pas mai aproape de a intelege motivul pentru care se produce acest lucru. Ei cred ca motivul se gaseste in cele doua tipuri de grasimi care se afla in corpul nostru, din care una devine mai putin activa o data cu varsta.

Exista doua tipuri de grasime corporala
Pe masura ce imbatranim grasimea maro devine mai putin activa
Descoperirea unui "comutator" poate fi utilizat pentru a reactiva grasimea maro!?
Grasimea este daunatoare sanatatii

Oare de ce odata cu inaintarea in varsta e tot mai greu sa scapam de kilogramele in plus?

Ingrasarea persoanelor de varsta mijlocie este considerata o tragedie de catre multe femei si multi barbati de o anumita varsta. Acum, oamenii de stiinta spun ca sunt cu un pas mai aproape de a intelege motivul pentru care se produce acest lucru. Ei cred ca motivul se gaseste in cele doua tipuri de grasimi care se afla in corpul nostru, din care una devine mai putin activa o data cu varsta.

Exista doua tipuri de grasime corporala

Exista familiala grasime alba, pe care o gasim sub pielea stomacului si a coapselor, rezultatul unor mese mult prea bogate. Apoi, exista grasimea maro - si rolul ei este acela de a genera caldura. Ea face acest lucru prin stimularea metabolismului, asa incat incepem sa utilizam grasimea alba.

Se stie de multa vreme ca bebelusii au grasime maro in jurul omoplatilor pentru a-i ajuta sa isi mentina temperatura corpului dupa nastere. Dar, pana de curand, se credea ca  aceasta grasime buna dispare in timpul copilariei, deoarece nu mai este necesara. S-a demonstrat insa ca grasimea bruna persista si la varsta adulta si ca femeile au mai multa decat barbatii.

Pe masura ce imbatranim grasimea maro devine mai putin activa

Acum, intr-un nou studiu, oamenii de stiinta japonezi au descoperit ca pe masura ce imbatranim, activitatea termogenetica - sau productia de caldura a grasimii maro, scade. Acest lucru inseamna ca devine mai putin activa si, prin urmare, arde mai putine grasimi "rele" de culoare alba.

"Persoanele in varsta sunt nemultumite de faptul ca trebuie sa lucreze de doua ori mai mult si la dieta, si la exercitiile fizice pentru a obtine jumatate din rezultatele celor tinere" a spus dr. Gerald Weissmann, redactor-sef al Jurnalului FASEB care a publicat studiul. "Acum stim de ce se intampla acest lucru - grasimea maro nu mai functioneaza pe masura ce imbatranim." Din pacate, pana la gasirea unei solutii, va trebui sa mancam mai multe salate, proteine slabe si sa alergam mai multi km pe banda decat omologii nostri mai tineri."

Descoperirea unui "comutator" poate fi utilizat pentru a reactiva grasimea maro!?

In cel mai recent studiu, cercetatorii japonezi au descoperit, de asemenea, un posibil comutator metabolic care ar putea reactiva grasimea maro. Aceasta descoperire ar putea deschide calea pentru dezvoltarea a noi tratamente pentru afectiunile legate de obezitate, cum ar fi diabetul zaharat, bolile de inima, hipertensiunea arteriala si unele forme de cancer.

Cercetatorii de la Universitatea din Shizuoka, Japonia, au facut descoperirile prin studierea a doua grupuri de soareci. La primul grup gena receptorilor factorului de activare a trombocitelor (PAFR) nu a functionat, ceea ce a dus la obezitate. Al doilea grup a fost normal.

Cercetatorii au descoperit ca deficitul de PAFR - duce la o functionare defectuoasa a grasimii maro, si acest lucru cauzeaza obezitate din cauza activitatii termogenetice reduse.

Grasimea este daunatoare sanatatii

Multe persoane in varsta isi fac griji cu privire la aspectul inestetic al gasimii, dar, de fapt, ea este daunatoare sanatatii. Grasimea din jurul organelor este legata de diabet si de bolile de inima, pe cand cea de pe burta creste riscul problemelor cardiace. Doar 3 sau 4 cm in jurul abdomenului poate fi un semn exterior de acumulare de grasime in artere.

Se crede ca pentru a-si mentine greutatea constanta, persoanele de peste 45 de ani trebuie sa consume cu 200 de calorii pe zi mai putin decat cei care sunt mai tineri. Exista mai multe teorii cu privire la modul in care putem evita ingrasarea la varsta mijlocie.

Cea mai buna modalitate de lupta impotriva greutatii este ...

Un studiu efectuat in Marea Britanie a sugerat un continut scazut de grasimi, o dieta bogata in carbohidrati ar putea fi cheia de a ne pastra greutatea, dar aceasta dieta este eficienta doar in cazul in care carbohidratii provin din alimente neprelucrate, bogate in fibre. Expertii sunt totusi ca  cea mai buna optiune sunt exercitiile fizice de intensitate moderata pentru 30-45 de minute pe zi, cel putin 5 zile pe saptamana.

Despre kilogramele in plus, mai poti citi

Pierde kilogramele in plus pentru copilul tau - afla de ce

Diametrul taliei si al soldului poate indica riscuri serioase de sanatate

Care este BMI-ul ideal pentru femei?

  Comunitate, grup de suport

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.


autor: redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2023
referinte: British Medical Journal

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Greutate

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII