Ce face si ce nu face yoga pentru noi

Ce face si ce nu face yoga pentru noi

Ce face si ce nu face yoga pentru noi

  • Cu totii am auzit despre beneficiile pe care le au cei care practica yoga. Ne relaxeaza, ne ajuta sa ne pastram in forma (priviti cum arata unele dintre celebritatile care se lauda cu practicarea ei!) si, mai mult decat atat, se pare ca poate vindeca numeroase afectiuni.

Este intr-adevar yoga tot ce se crede a fi?
Yoga ajuta copiii
Care sunt concluziile?
Mai multe despre yoga...

Cu totii am auzit despre beneficiile pe care le au cei care practica yoga. Ne relaxeaza, ne ajuta sa ne pastram in forma (priviti cum arata unele dintre celebritatile care se lauda cu practicarea ei!) si, mai mult decat atat, se pare ca poate vindeca numeroase afectiuni.

Dar este intr-adevar yoga tot ce se crede a fi?

Expertii spun ca si da, si nu. Desi nu ne poate vindeca toate afectiunile, yoga ofera beneficii semnificative. Dr. Rachel Rohde crede ca: "yoga ne ajuta in flexibilitate, in forta si in echilibru, rezolva o multitudine de probleme musculo-scheletice si dureroase, dar nu vindeca orice afectiune ortopedica", a spus ea. Cei mai multi practicanti sunt de parere ca yoga nu ajuta doar la intarirea musculaturii sau a fortei.

5 pozitii de yoga recomandate in timpul sarcinii de catre o instructoare Yoga

5 pozitii de yoga recomandate in timpul sarcinii de catre o instructoare Yoga

Cand esti insarcinata, te vor durea parti ale corpului care nu credeai ca exista. Dureri ciudate, dureri ce apar de nicaieri si burtica in crestere pot face gasirea pozitiilor confortabile aproape…

"Una dintre problemele din aceasta tara este ca oamenii privesc practicarea ei doar ca pe un exercitiu fizic - si asta ajuta sau nu, dar, deasemenea, poate sa le dauneze" crede Dr. Roy, medic la un spital de copii din Chicago si instructor de yoga. "Yoga chiar ne poate ajuta, unul din scopurile ei fiind relaxarea. Ritmul cardiac si tensiunea ar trebui sa aiba valori mai mici la terminarea unei sedinte, iar respiratia sa aiba un ritm normal. Indiferent de tipul de yoga practicat, acesta ar trebui sa va relaxeze si nu sa va solicite precum un exercitiu fizic obisnuit. Ceea ce conteaza cu adevarat este unde va aflati: in propriul corp sau intr-o stare de meditatie? Trebuie sa fiti in starea de meditatie si sa respirati constient."

Yoga ajuta copiii

Roy a declarat ca ea foloseste multe tehnici yoga, in special tehnicile respiratiei pentru a ajuta copiii sa adoarma, la reducerea anxietatii, in cazurile de stres post-traumatic, astm, autism si ca suport al gestionarii durerii. "As putea sau nu sa numesc "yoga" practicile la care apelez. As putea doar sa spun: "Hai sa facem cateva exercitii de relaxare pentru a putea dormi mai bine."

Bess Abrahams, un terapeut practicant yoga, membru al echipei de Medicina Integrativa si Ingrijire Paliativa de la Spitalul de Copii Montefiore din New York City, utilizeaza de asemenea yoga, pentru a ajuta copiii care se afla in spital pentru tratarea cancerului si alte afectiuni grave. "Din punct de vedere fizic, yoga ajuta la intarirea muschilor care au fost slabiti din cauza lipsei de miscare, iar practicile de intindere ajuta la constrictia musculara. De asemenea, le folosesc pentru a ameliora discomfortul celor care stau intinsi in pat, sau creat de diverse proceduri. Copiii cu varste mai mari sunt de parere ca unele aspecte meditative ajuta la reducerea anxietatii".

Care sunt concluziile?

Concluziile din cercetarile medicale legate de yoga sunt amestecate, potrivit Centrului National American pentru Medicina Complementara si Alternativa, desi rezultatele tind sa fie mai mult pozitive decat negative. S-a demonstrat ca yoga imbunatateste calitatea vietii, reduce stresul, anxietatea, insomnia, depresia si durerile de spate. Totodata contribuie la scaderea ritmului cardiac si al tensiunii arteriale. Deloc surprinzator, yoga s-a dovedit a imbunatati felul in care aratam, forta si flexibilitatatea.

Cercetarile nu au demonstrat vreun ajutor in ameliorarea astmului, iar rezultatele legate de vindecarea artritei difera, asa incat, nu putem sa oferim deocamdata o concluzie clara.

Experti in domeniul sanatatii sunt de parere ca yoga ar trebui sa fie considerata o terapie complementara, nu un inlocuitor al terapiilor standard. De exemplu, daca aveti hipertensiune arteriala, yoga va poate ajuta sa obtineti valori usor mai mici, dar nu renuntati la tratamentul prescris de medicul dvs.. Vestea buna este ca puteti incerca sa practicati yoga fara a avea rezerve. Unele persoane, incluzand femeile insarcinate, pacientii cu hipertensiune arteriala, glaucom sau sciatica - ar putea avea nevoie de unele modificari ale pozitiilor pentru a evita anumite riscuri.

"Este important sa debutati la o clasa de incepatori si sa va multumiti la inceput cu "pasi marunti". Nu trebuie sa va simtiti in competitie cu restul clasei. Se spune ca nu exista castig fara durere, dar yoga nu cauzeaza cu siguranta durere" a declarat Roy, sugerand ca cei care incep sa practice yoga nici nu ar trebui sa participe, initial, cu restul clasei. "Asezati-va in partea din spatele camerei si urmariti-va colegii. Anuntati-va profesorul daca va simtiti confortabil acolo."

Toti cei trei experti au descris yoga ca un instrument excelent pentru copii. "Yoga este sigura si eficienta, si este un mod minunat de a relationa cu copilul dvs., facandu-l sa simta propiul sentiment de sine" a spus Abrahams. Atat Roy cat si Rohde au sugerat ca yoga ar putea fi un accesoriu util al orelor de educatie fizica sau al celor de sanatate, daca este invatata corespunzator. Deci, cunoscand beneficiile pe care le aduce yoga sanatatii, ne intrebam de ce doar un numar restrans de medici o recomanda pacientilor lor. Roy crede ca foarte putini cunosc cu adevarat beneficiie potentiale ale practicarii ei, iar cei care o practica cu pasiune spera intr-o schimbare a acestei situatii. "Din ce in ce mai multi medici devin constienti de legatura dintre minte si corp (realizata de practicantii yoga) si legatura pe care aceasta o are cu domeniul medical. Yoga intra acum pe lista terapiilor complementare, alaturi de acupunctura si masaj".

Mai cititi si urmatoarele despre yoga:

Exercitiile yoga practicate de Jennifer Aniston pentru un abdomen plat

Exercitiile yoga practicate de Jennifer Aniston pentru un abdomen plat

Faptul ca Jennifer Aniston are un corp de invidiat este un adevar care nu mai are nevoie de nicio confirmare. Ce anume o face insa pe actrita sa arate atat de bine?

Pilates sau yoga?

Pilates sau yoga?

Unii oameni inca deosebesc cu greu exercitiile pilates si yoga. Ambele presupun activitati fizice cu impact redus, punand accentul pe forta, echilibru si concentrare, dar care este diferenta intre…

Yoga reduce depresia la femeile însărcinate

Yoga reduce depresia la femeile însărcinate

Yoga poate reduce depresia la femeile insarcinate si ajuta la dezvoltarea sentimentului matern, sunt de parere cercetatorii. Acesta este primul studiu care furnizeaza dovezi ca yoga poate fi un…

  Comunitate, grup de suport

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.


autor: Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2014
 
stire webmd.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII